Muistoja pommarista


Mikä on upein muistosi Pommarista? Tai entäpä se kamalin? Mikä voitto on jäänyt parhaiten mieleen? Tai karvain tappio?

Kirkkonummen keskustan väestönsuoja otettiin käyttöön 24 vuotta sitten. Vaatimattomia avajaisia vietettiin 13.10.1996. Paikka tunnetaan salibandyväen piirissä ympäri maata kuitenkin paremmin nimellä Pommari. Rakkaalla paikalla on monta nimeä ja Pommari tunnetaan myös mm. nimellä luola.
Pommarin pinta-ala on 1 634 neliötä. Pelikentän koko on 20 x 40 metriä, plus suoja-alueet. Katsojamäärä on 250.
Rangersin miesten edustusjoukkue pelaa Pommarissa Divarin runkosarjan loppuun. Kunnan liikuntatoimesta saadun aikataulun mukaan ottelut siirtyvät Jokirinteen oppimiskeskukseen 1.3.2021 alkaen.
Pommari säilyy liikuntakäytössä tulevaisuudessakin. Tiloihin on suunniteltu remonttia, jonka kustannusarvio on 2 150 000 euroa. Toteutusaikataulu on avoinna.

Muistot talteen

Palataan kuitenkin Pommari-muistoihin. Pommarin kotiyleisö ja sen luoma tunnelma ovat aina olleet tärkeä tuki kotijoukkueelle, usein se ratkaiseva kuudes kenttäpelaaja. Samaan aikaan Pommari on ollut vierasjoukkueille hankala pelipaikka. Sen ovat tunnustaneet vuosien varrella lukuisat pelaajat ja valmentajat. Pommarin maine on kiirinyt ympäri Suomea, ja sen tietävät sellaisetkin pelaajat, jotka eivät ole koskaan edes luolassa pelanneet.

Toimittaja Mikko Karlsson keräsi muistot talteen “Muistoja Pommarista” -juttusarjassa menneiltä salibandyvuosilta. Tässä juttusarjan kaikki seitsemän (7) jaksoa:

#1 Luolamies Vesa Turunen
#2 Juho Mäkelä (Sc Hawks)
#3 Hannu Pirinen
#4 Juha Ruokari
#5 Ville Lastikka
#6 Pasi Peltola (Mr Classic)
#7 Mikko Karlsson sarja päättyy


Image

Pommarin maine vierasjoukkueelle hankalana pelipaikkana on kiirinyt ympäri maan.