Muistoja Pommarista – sarja päättyy

09. 03. 21 

Pojista miehiksi

Lokakuussa käynnistynyt Muistoja Pommarista -juttusarja päättyy tähän juttuun. Käytän sarjan toimittajan etuotto-oikeutta ja kirjoitan päätteeksi omista Pommari-muistoistani.

Juttusarjan idean isä on poikani Kalle. Hän heitti keskustelussamme ilmoille ajatuksen muistojen kokoamisesta. Kallehan pelasi Rangersin -96-ikäluokan Viikingit-joukkueessa sekä miesten edarin II-divarijoukkueessa. Nyttemmin maila on vaihtunut raskaampaan ja pallo pienempää eli golfiin Toki säbäkin on säilynyt harrastuksissa yliopiston höntsäporukassa.

Tulin mukaan Rangersin toimintaan samaa linjaa kuin niin moni muukin, oman pojan harrastuksen myötä. Ensin kuljettajana, kannustajana ja kustantajana ja sittemmin noin 10 vuotta ysikutosten joukkueenjohtajana. Noihin vuosiin mahtuu monia tarinoita niin Pommarista kuin pelimatkoiltakin. Monta iltaa istuttiin Pommarissa vanhempienkin kanssa selvittelemässä milloin mitäkin hässäkkää.
Harkkapelissä Oilersia vastaan Teemu Valtoselta murtui käsi. Soitin hätänumeroon, mutta kukaan ei tiennyt eikä mistään löytynyt Pommarin katuosoitetta. Ei auttanut, vaikka selitin, että Kirkkonummen terveysasema melkein näkyy tähän Pommarille. No, ambulanssi löysi perille ja Teemu sai avun.
Tämän jälkeen Pommarin ilmoitustaululle tuli paikan osoitetiedot. Vieläköhän ne sieltä löytyvät?
Täytyykin tarkistaa.

Päällimmäinen ajatus Pommariin liittyen on kuitenkin se, kun olen saanut seurata, miten pienistä junnuista on kasvanut ensin nuorukaisia ja sitten miehiä. Tarkemmin olen tietysti seurannut rakasta ysikutosten, mutta myös ysiseiskojen, ikäluokkaa.
Viikingeistä edarissa pelaavat Aleksi Markkola, Eemil Vehanen, Tatu Kivelä, Atte Silvennoinen ja Markus Linnala. Vuotta nuoremmasta ikäluokasta mukana ovat Rami Kallio, Jari Koskinen, Nicholas Rajala ja Santeri Niemelä.
Muissa joukkueissa näistä ikäluokista pelaavat mm. Lauri Alkki, Samuli Alaluusua, Jens Beijar,
Teppo Salo ja Anton Aaltio. Joitain pelaajia olen varmasti tästä listasta unohtanut. Pahoittelut siitä.
Ikämiestä lämmittää, kun pelaajat moikkaavat ja tulevat juttelemaan. Siinä aistii Kylän hengen.

“Those were the days”
Tästä nipusta osa pelaa edelleen miesten edustusjoukkueessa sekä muutama on lyönyt läpi jo F-liigassakin.

Juttusarjan aloitti itseoikeutetusti Mr. Pommari eli Vesa Turunen. Hän on toiminut Pommarissa VSS-valvojana hallin alkumetreiltä lähtien. Kun Rangers siirtyy pelaamaan Jokiniityn oppimiskeskukseen, siirtyy Turunen sinne mukana.

Ensin oli tieto, että pelit siirtyvät Jokirinteeseen 1.3. alkaen. Nyttemmin on vahvistunut, että otteluja siellä päästään pelaamaan vasta syyskaudella. Hallin varustelu on vielä pahasti kesken. Harjoittelemaan hallissa päästäneen jo keväällä.
Vuosi sitten alkanut koronakurimus on aiheuttanut viikkorytmiin muutoksen, kun ei ole voinut käydä Pommarissa seuraamassa otteluita. On monia vakituttuja, joita ei ole katsomokaranteenin aikana tavannut lainkaan yli vuoteen. Ns. normaalitilanteessa noista kohtaamista olisi virinnyt monta muistoa lisää. Ehkä Rangers kerää niitä ensi vuonna, kun on seuran 30-vuotisjuhlavuosi?
Kiitos teille kaikille, jotka olette Pommari-muistojanne kertoneet ja jakaneet. Kiitos myös kaikille lukijoille ja Rangersille, jonka sivuilta muistelot löytyvät.
Vaikka juttusarja päättyykin, elää Pommari aina muistoissamme!

Teksti ja kuva: MIKKO KARLSSON