Muistoja Pommarista

13. 11. 20 

Hienhaju ja pölyt nurkissa osa tunnelmaa

Juuri sieltä Pommarin pohjalta Rangers nousi v. 2000 salibandyliigaan. Tunnelma oli ratkaisuotteluissa mahtava niissä ahtaissa tiloissa. Huutosakki Mustat kobrat kajautteli huutoja omille pelaajille. Noilta vuosilta maalivahti Jari Nuurtila jäi erityisesti mieleen, samoin Jere Kinanen ja nuori kentällä loikkiva Sebu Fager-Pintilä – nykyinen Rangers-valmentaja. Tomi Rastas oli legendaarinen valmentaja nostamassa joukkuetta korkeimmalle tasolle.

Salibandyliitto vaati, että liigan otteluiden peliareenan täytyy täyttää tietyt ehdot, riittävä kenttä, katsomo jne. Jotenkin pikkumuutoksin Salibandyliitto katsoi Pommarimme lopulta riittäväksi.
Legenda oli myös Fagerströmin Kaitsu, joka kuuluttajana loi tunnelmaa. Kun Ville tai joku muu oma laukoi pallon verkkoon, venytti Kaitsu: – Maalintekijä: Viiiiiiiiiiiiiiiile Suhonen!

Rangers on pyörittänyt toimintaa vapaaehtoisvoimin. Aina on löytynyt lipunmyyjät, turvamiehet, kahvilan pyörittäjät ja seuratoimintaan jojot, valmentajat, kuskit ym. avustajat. Itse istuin monta vuotta toimitsijapöydän takana laskemassa maalivahtien torjuntoja, Kalle hoiti pelikelloa, Leena pöytäkirjaa, Rauski … mitähän se oli?
Erotuomarit kehuivat, että Pommariin on kiva tulla tuomitsemaan, koska kaikki on hyvin järjestetty. Me toimitsijat pääsimme aistimaan lähietäisyydeltä pelitunnelmaa, valmentajien huutoja ja jäähyläisten purnauksia. Pommarissa oli jo tuolloin hien hajuja ja pölyä nurkissa ja sekin oli osa tunnelmaa.

Kun Nykky hämmentyi

Alkuvuosien tunnettuja pelaajia olivat esim.  taitava Valtteri Nurmi, maajoukkueeseen noussut JP Lehtonen, virolainen voimamies Rein &Reiska Kivi, isokokoinen Ilari Talvitie, joka pelaa nyt Oilersissa. Pommarin luolassa on nähty niin maajoukkuevalmentaja Petteri Nykky kuin myös ilmaveivin aikoinaan luonut Janne Tähkä.

Olin vieressä, kun Ragersin valmentaja (nimeä en muista) alkukättelyssä sanoi Oilersin valmentajalle Petteri Nykylle: "Mehän tää ottelu voitetaan. Nykky hämmästyneen näköisenä ei sanonut siihen mitään, mutta niin kävi, että Rangers voitti sen ottelun.
Tsekkien maajoukkuepelaaja Ales Zalesny pelasi muutaman vuoden Rangersissa ja nousi 2008 MM-kisojen tähtikentälliseen Santtu Mannerin rinnalle. Kerran hän pelin viimeisellä minuutilla ratkaisuhetkellä laukoi avopaikasta ohi ja itki! Tunteet nousivat pintaan ja joukkuetoverit lohduttivat häntä taputtaen olalle. Pommarin yleisö huokaisi pettymyksestä. Julkinen itkeminen ei suomaispelaajalta onnistu.

Kerran Rangersin Matias Sjöman tasatilanteessa oli selin vastustajan maaliin ja viime sekunneilla rystyltä nosti olkansa yli pallon verkkoon ja siinä se tärkeä ottelu ratkesi! Sjöman kunnostautui nopeilla juoksuillaan häiriten vastustajien puolustajien hyökkäykseen lähtöä.

Hannu Pirinen-Rangers nyt ja aina.

Lisää muistoja legendaarisesta pommarista voit lähettää urheilutoimittaja Mikko Karlssonille osoitteeseen : mikko.karlsson@kolumbus.fi