Välikatsaus miesten edustusjoukkueen tilanteeseen matkalla kohti kautta 2023-2024

Kuten on jo tiedossa, julkaisimme avoimen katsauksen haastavasta taloustilanteestamme helmikuun puolessa välissä. Koimme parhaaksi ratkaisuksi olla avoimia sen kanssa, että mahdollisuutemme osallistua tulevaan Inssi-Divarikauteen eivät ole kirkossa kuulutettuja. Tekstiin pääset linkin takaa:

Koemme, että avoimen katsauksen julkaisemisen ja erilaisten tukikampanjoiden käynnistämisen perään on paikallaan pitää sidosryhmiä ajan tasalla tasaisesti, missä mennään valmistautumisessa tulevaan kauteen. Seuraava katsaus luvassa myöhemmin keväällä, jolloin olemme varmasti tulevaisuuden osalta paljon viisaampia.

Pelillisestä puolesta on hyvä aloittaa, sillä se luonnollisesti on kaikki kaikessa toiminnan keskiössä. Avoimen katsauksen kohdalla pelillinen ahdinko oli suuri ja runkosarjaa oli jäljellä viisi ottelua. Viidestä viimeisestä ottelusta Kylien Jätkät saalisti kuitenkin kaikista pisteitä ja varmisti viimeisessä ottelussaan Jyväskylässä voitolla suoran sarjapaikan kaudelle 2023–2024. Joukkue teki tappioputken jälkeen pienoisia pelillisiä viilauksia, joilla erityisesti oma puolustuspää tiivistyi viimeisenä lukkonaan maalivahti Kristian Krogius. Suurin yksittäinen tekijä kuitenkin oli joukkuehenki ja joukkueen taistelutahto hoitaa joukkue kuiville. Avoimen katsauksen kahdesta osa-alueesta (pelilliset & taloudelliset tekijät) matkalla kohti ensi kautta ensiksi mainittu on nyt siis varmistettu.

Joukkueen rakentaminen tulevalle kaudelle on aloitettu hyvissä ajoin. Jatkosopimuksia on voinut bongata joukkueen sosiaalisen median kanavista, joista tähän mennessä on julkaistu Albin Laine (mv), Samuli Alaluusua, Atte Silvennoinen, Aleksi Markkola, Emil Vehanen sekä Rami Kallio. Joukkuetta rakennetaan aiempaan nähden ensisijaisesti urheilulliset ja sitoutumiseen liittyvät seikat etunenässä. Lisää sopimusuutisia on luvassa lähiaikoina tasaiseen tahtiin. Pelillisessä mielessä joukkueen näkymät ensi kautta ajatellen ovat erittäin positiivisia ja mielenkiintoisia uutisia pelaajarintamalla on luvassa myöhemmin kirkkonummelaiselle yleisölle. Christian Andersson jatkaa joukkueen peräsimessä ja kaikkien yhteisenä tähtäimenä on palauttaa Kylien Jätkät ensi kaudella aivan sarjan terävimpään kärkeen. Joukkueen on määrä aloittaa yhteiset harjoitukset viimeistään toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Ja sitten siihen toiseen osa-alueeseen, eli joukkueen taustapuoleen. Tiedetään yleisesti, että Inssi-Divari sarjana sisältää paljon kustannuksia. Kuten katsauksessa kerrottiin, erityisesti korona-aika sekä vanhempien junioripelaajien kato aiheutti seuran tulopuolelle kolauksen. Rangersin miesten edustusjoukkue avasi nopeasti katsauksen jälkeen eri tukemis- ja yhteistyökeinoja julkisuuteen, joihin vastaanotto oli mahtava. Katsausta seuranneeseen LNM-otteluun ostettiin pääsylippuja ennätyksellinen määrä.

Ensi kauden kausikortit julkaistiin varattaviksi sekä muutama erilainen tukipakettimahdollisuus avattiin:

https://kirkkonummirangers.fi/rangersin-miesten-edustusjoukkueen-tukipaketit/

Kylien Jätkien hupparit olivat menestys muutama vuosi sitten, ja niitä on bongattavissa vielä nykyäänkin ihmisten päältä ympäri Kyliä. 𝐊𝐲𝐥𝐢𝐞𝐧 𝐉ä𝐭𝐤ä𝐭 𝐱 𝐓𝐄𝐏𝐏𝐎𝐕𝐈𝐍𝐍𝐈𝐏𝐄𝐊 -vaatemallisto saatiin myös vihdoin myyntiin viime viikon aikana. Laadukkaassa mallistossa on originaalien hupparien lisäksi valittavissa college, t-paitoja, kangaskassi sekä lippiksiä:

Kaikissa näissä alku on ollut mahtava – tuhannet kiitokset siitä jo nyt! Tilanne tällä hetkellä on se, että matka on alkanut odotettuakin paremmin, mutta samaan aikaan on todettava, että matkaa on yhä jäljellä. Tilanne tällä hetkellä on optimistinen, mutta vaatii lisärahoituksen keräämistä yhä. Juuri sinun paras mahdollinen mahdollisuutesi tukea on osallistuminen yllä olevien linkkien kautta. Huomioitavaa on, että kaikki saatavat tuotot käytetään lyhentämättömänä Rangersin miesten edustusjoukkueen kauden 2023–2024 toimintaan. Inssidivarikauden 2023-2024 kohtalo päätetään Rangersin seuran hallituksen kokouksessa huhtikuussa, johon edustusjoukkueen taustat jatkuvasti hankkivat resursseja ja näyttöjä vakavaraisesta tulevasta kaudesta.

Tiedostamme hyvin, että pelkät tukikampanjat eivät ole tae terveestä tulevaisuudesta. Tukikampanjoiden avulla varmistamme mahdollisuutemme toimia lyhyellä aikavälillä ja rakentaaksemme turvaa kautta 2023-2024 kohti. Joukkueen taustoilla on kuitenkin jo pidemmän aikaa rakennettu pidempiaikaisia rahoitusratkaisuja varmistaaksemme vakavaraisempaa toimintaa jatkossa. Ensimmäisenä konkreettisena toimena on ollut kiristää tulevan kauden kulubudjetti käytännössä minimiin, jonka lisäksi nyt jatketaan normaalisti tukikampanjoiden ulkopuolella myös merkittävämpien tulomuotojen kehittämistä ja rakentamista.

Yllä mainittuihin tukimuotoihin ja kaikkiin mahdollisiin yhteistyömuotoihin liittyen vastailemme ja keskustelemme mielellämme. Otamme joukkueena myös kaikenlaisia yksityishenkilön, yhteisön tai yrityksen talkoita vastaan. Olemme erittäin kiinnostuneita ja joustavia rakentamaan mitä erilaisempia yhteistyökuvioita sekä henkilökohtaisella että yritystasolla. Meidät tavoittaa kaikista nopeimmin ja helpoiten sähköpostiosoitteesta edustus@kirkkonummirangers.fi. Kylien Jätkät kiittää valtavasti jo menneestä tuesta ja toivoo, että yhteisön tuki jatkuu jatkossakin, jotta Kirkkonummella koetaan iloisia hetkiä pääsarjatasolla myös tulevaisuudessa.