Teppo Salo teki paluun !

Teppo Salo on palannut kaukaloon pikku hiljaa. KUVA Aki Ylivarvi

Teppo Salo teki viikonloppuna paluun salibandykaukaloon 15 kuukauden pakko huilin jälkeen. Hän iski maalin heti ensimmäisessä vaihdossaan Porissa, kun Rangers löylytti Karhut 3 – 9. Kylillä Teppo nähdään pitkän tauon jälkeen lauantaina 25.11., kun Rangers saa vastaansa 02-Jyväskylän.

-Jalka kesti hyvin. Ei tarvinnut arastella. Mies oli kyllä aika hapoilla, tunnustaa Teppo Salo sunnuntai-iltana Seinäjoelta.

Hän pelasi ykkösketjussa täydet minuutit ja jatkoajan päälle. Ottelussa Konnat kukisti Rangersin rankkareiden jälkeen 6 – 5. Pöytäkirjaan Salolle merkittiin kaksi maalia.

-Paikkoja oli enempäänkin, mutta pelaamattomuus näkyi, analysoi Teppo peliään.

Perjantaina ennen tuplapeliviikonloppureissua hän tunnusti jännittävänsä paluuta kaukaloon. -Jännitys karisi, kun pääsin kentälle. Siellä ei ehtinyt jännittää.

Alun perin Teppo Salon piti pelata vain sunnuntaina Seinäjoella. Usein suunnitelmat muuttuvat ja hän pelasi yhden vaihdon jo lauantaina Porissa.

-Aksu (Aleksi Markkola) antoi poikkarin ja siitä iskin heti maalin. Tästä on hyvä jatkaa lauantain kotipeliin Jokirinteessä, sanoo Teppo ja toivoo, että väkeä tulee tupa täyteen.

Pitkä huili

Mutta palataan ajassa 15 kuukautta taaksepäin. Keväällä 2022 uutisoitiin, että kolme kautta F-liigaa Westend Indiansin hyökkäyksessä pelannut Teppo Salo siirtyy syksyllä Sveitsin NLB-joukkue Kloten-Dietlikon Jetsiin. Jo vuotta aiemmin hän oli lähtökuopissa kesäksi USA:n NAFL-sarjaan, mutta korona perui sen matkan.

-Treenasin kesän sekä Indiansin että Rangersin kanssa. Nautin kesästä ja kaikki oli ladattu kohti Alppimaata.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna suunnitelmiin tuli muutos. Salo oli höntsäämässä jalkapalloa kavereiden kanssa, kun vasemmassa polvessa napsahti.

-Aluksi ei sattunut lainkaan. Kun lähdin kävelemään, jalka taittui 90 asteen kulmaan. Joku sen siinä muljautti paikalleen ja jatkoin lääkäriin.

Nopeasti tuli tieto, että polvessa on kaikki rikki. -Aluksi en oikein uskonut. Uskottelin itselleni, että eihän tässä mitään. Vasta leikkauksen jälkeen sisäistin loukkaantumisen ja sen, että edessä olisi pitkä huili salibandysta, kertaa Salo tapahtumia.

Tunteiden vuoristorataa

Leikkauksen jälkeen alkoi pitkä kuntoutus. Polvi operoitiin uudelleen tammikuussa. Silloin poistettiin arpikudosta. 

-Onhan tämä ollut melkoista tunteiden vuoristorataa. Tuntui epäoikeudenmukaiselta, turhautti ja halusin unohtaa salibandyn kokonaan. Keskityin lopettelemaan opinnot.

Teppo Salo valmistui tuotantotalouden insinööriksi ja töitäkin on löytynyt.

Nopeasti salibandy palasi kuitenkin takaisin ajatuksiin. Kuntoutuksen edetessä Teppo teki erilaisia oheistreenejä. Sen jälkeen hän pääsi pikkuhiljaa alkulämmöille Kylien Jätkien harjoituksissa ja sitten steppi kerrallaan eteenpäin.

-Välillä tuli takapakkia ja se söi miestä. Kun piti hillitä menohaluja, se oli henkisesti raskasta.

Mitä sanoisit pelaajalle, joka loukkaantuu ja joutuu pitkään kuntoutukseen?

-Koeta löytää sählyn jättämään aukkoon muuta tekemistä. Yritä ajatella positiivisesti. Tein sen virheen. että vertasin vammaani toisiin polvensa loukanneisiin. Kaikki vammat ovat yksilöllisiä ja paranevat jokainen omaan tahtiinsa. Keskity vaan omaan tilanteeseesi.

Kotiyleisö on kylillä

Teppo Salo pelaa myös kirkkonummella tutulla numerolla 11. KUVA Aki Ylivarvi

Teppo Salolla on pelaajasopimusta Westend Indiansin kanssa jäljellä kuluva kausi. Hän on harjoitellut viime ajat Kirkkonummi Rangersin kanssa. Inkkareilla ja Kylien Jätkillä on yhteistyösopimus, joka mm. koskee pelaajien liikkumista seurojen välillä.

-Kylillä on minulle aina se oikea kotiyleisö. Olenhan pelannut täällä niin monta vuotta. Tässä kohtaa kuitenkin on tärkeintä se, että pääsen vaan pelaamaan. Joukkueella ei ole niinkään väliä.

Salo ei ole hylännyt ajatusta pelaamisesta Sveitsissä. Tarina Jetsin kanssa jäi kesken ennen kuin ehti käytännössä edes alkaa.

-Sveitsi kiinnostaa edelleen ilman muuta. Ehkä vielä joskus… Se ei ole niinkään salibandy- vaan elämänunelma. Tilanteeni on sellainen, että pääsen lähtemään vapaasti. Olen kuullut kaikilta Sveitsissä pelanneilta maasta pelkkää hyvää.

Ennen uusia suunnitelmia pelataan kuitenkin kuluva kausi loppuun. Teppo Salo nähdään pitkästä aikaa kaukalossa Kylillä ensi lauantaina kello 16. Ehkä silloin Jokirinteessä kajahtaa takavuosilta Pommarista tuttu laulu ”Meillä on Teppo, ketä teillä on?”

TEKSTI Mikko Karlsson