Täältä tullaan Divariin!

09. 04. 18

Kirkkonummi Rangersin kausi päättyi iloiseen voitontanssiin, kun edustusjoukkue voitti viikonlopun aikana kahdesti AC HaKin, perjantaina 10 – 4 ja sunnuntaina 11 – 4. Nämä voitot takasivat nousun Divariin!

Kirkkonummelaisittain voi esittää kysymyksen; missä olit 8.4.2018 kello 20.28? Silloin nimittäin ottelusummeri soi ja Rangers nousi viiden vuoden tauon jälkeen salibandyn toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Divariin. Ja täysin ansaitusti. Tämän voi kirjoittaa ihan ilman Rangers-laseja. Niin hienon kauden joukkue pelasi.

Perjantaina Pommarin täyteinen yleisö todisti Rangersin selvää 10 – 4 voittoa vantaalaisesta AC HaKista. Kuten hyvin ennakkoon jo tiedettiin, HaKilla oli vahva, entisillä liigajyrillä katettu ykköskenttä. Se piti joukkueen mukana pelissä kaksi ensimmäistä erää.

Kolmanteen erään lähdettiin Rangersin johdossa 4 – 3. Kolmannessa erässä tapahtumia kentällä hallitsi kotijoukkue, joka iski kuusi maalia HaKin yhtä vastaan. Rangersista löytyi ratkaisijoita laajalla rintamalla.

Sama kaava vieraspelissä

Sunnuntaina Campo centerissä Vantaalla kotijoukkue HaKi oli selkä seinää vasten. Voitolla sillä oli mahdollisuus siirtää ratkaisu vielä kolmanteen peliin.

Toinen ottelu noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. HaKi aloitti vahvasti, mutta pari pahaa virhettä ja Rangers voitti ensimmäisen erän 2 – 0.

Toisessa erässä HaKi nosti karvausta, mutta Rangers iski alkutahdit ja siirtyi erän puolivälissä jo 6 – 1 johtoon. Sitten iski HaKi kolme maalia parissa minuutissa ja oli taas pelissä mukana.

Ottelun käännekohta oli, kun Rangers-maalivahti Kari Vilén torjui rankkarin ja joukkue kesti kovan paineen alivoimalla.

Kolmannessa erässä HaKin ykköskenttä pelasi joka toisen vaihdon ja väsyi. Rangers nakutti erään viisi maalia. Kun Haki ei osunut kertaakaan tolppien väliin ja Rangers iski kaksi viimeistä maalia tyhjiin, voiton- ja nousujuhlat olivat valmiit alkamaan.

Rangersin äänekäs ja iloinen faniryhmä ryntäsi kentälle ja kaappasi joukkueen mukaansa voitontanssiin. Katsomossa Rangers-kannattajat pyyhkäisivät onnentipan silmäkulmasta. Kyllä tätä nousua oli jo odotettukin.

Onnistumiset oikeaan kohtaan

Rangers-hyökkääjä Mikko Ollikainen oli yksi HaKi-pelien onnistujista. Hyökkääjä iski kummassakin ottelussa hattutempun eli yhteensä kuusi maalia.

-Oikeaan kohtaan maalit osuivat, kauden tärkeimpiin peleihin. Tuntuu tosi hyvältä, sanoi Ollikainen.

-Tiesimme, että HaKi tulee vahvasti alussa. Toisessa erässä päästimme HaKin vielä mukaan peliin. Viimeisellä erätauolla kopissa päätimme, että tämä me viedään.

-Nyt juhlitaan. Sen jälkeen mietitään jatkokuvioita, ennakoi Mikko Ollikainen.

Elämän paras päätös

-Tämä on uskomaton jengi. Kahden vuoden projektin jälkeen nousimme Divariin. Aivan uskomaton tunne, fiilisteli puolustaja Ville Leskinen.

Yhden syöttöpisteen sunnuntain pelissä saalistanut Leskinen aloitti salibandyuransa Kirkkojärven Loiskeessa. Rangersiin hän siirtyi Erä Akatemiasta Erik Heleniuksen houkuttelemana.

-Oli elämäni paras päätös vaihtaa seuraa Rangersiin. Aivan varmasti olen mukana myös ensi vuonna, vakuutti Ville Leskinen.

Töitä riittää vielä

-Nyt tuntuu aika hyvältä, summasi päävalmentaja Jari Kallio tunnelmat muutama minuutti ottelun päätössummerin jälkeen.

Onnitteluja ja halauksia satelee joka puolelta.

-Hoitakaa itsenne seuraavaksi liigaan, onnittelee HaKin ykköstykki Tommi Vappula.

Jari Kallion lisäksi Rangersin valmennustiimissä ovat töitä tehneet Rauno Vehanen, Peter Dahlgren ja Mikko Alanko. Fysiikkavalmentajana on toiminut Ville Mäkelä.

-Toisessa erässä menimme liian helposti johtoon. Pelistä katosi fokus. Erätauko vähän pelasti meitä.

-Meillä oli kolme tasaista kentällistä, joista kaikista löytyi ratkaisijoita. Samoin hyvät veskarit. Eikä pidä unohtaa upeaa faniryhmää, summasi Kallio niin ratkaisupelejä kuin koko kauttakin.

Kausi on ollut pitkä. Se starttasi jo 11 kuukautta sitten viime toukokuussa.

-Tämä projekti alkoi kaksi vuotta sitten. Tavoite oli saada joukkueen treenaaminen ja taustat divaritasolle. Olemme menneet hyvään suuntaan, mutta tekemistäkin on vielä, arvioi Kallio, ja sitten päävalmentaja kannettiin suihkuun.

Elinkeinoelämä mukaan

Yhtä hymyä ottelun jälkeen oli muiden mukana Rangersin puheenjohtaja Esa Illén.

-Upea joukkue ja aivan mahtava yhteishenki. Ja mikä faniryhmä. Sen toiminnasta ja kannustuksesta on tullut kiitosta muiltakin joukkueilta, kertoi Illén.

Nousu Divariin tietää rajusti töitä myös Rangersin seuraorganisaatiolle. –Toivottavasti Kirkkonummen elinkeinoelämä lähtee nyt entistä tarmokkaammin mukaan tukemaan kylän omaa joukkuetta, sanoo puheenjohtaja Esa Illén.

Päävalmentaja Jari Kallio kannettiin ottelun jälkeen perinteiseen tapaan suihkuun.
Rangers-pelaajat virittävät Divarinousun kunniaksi voitontanssin.

Unelmasta totta

Vihdoinkin! Se oli ensimmäinen ajatus, kun Rangersin nousu Divariin varmistui sunnuntai-iltana Vantaalla. Noususta on kylillä haaveiltu jo vuosia. Pari viimeistä vuotta on tehty töitä määrätietoisesti ja nyt unelmasta tuli totta.

Viime syksynä kakkosdivarin eri lohkoissa aloitti kauden yli 80 joukkuetta. Rangers pelasi huikean kauden. Runkosarjassa tuli vain yksi tappio, karsintavastustaja HaKille jatkoajalla. Toinen tappio tuli Suomen cupissa Loviisan Torille. Cupissa kuitenkin kaatui liigajoukkue LaSB ja Divarikarsinnoissa Rangers jatkoi vakuuttavaa menoa.

Nousuhuumassa on syytä muistaa päävalmentaja Jari Kallion kommentti; tekemistä riittää edelleen. Niin joukkueen osalta, mutta myös koko seuraorganisaatiossa. Pelaaminen ja etenkin menestyminen Divarissa vaatii kovaa työtä kaikilla sektoreilla. Nyt Rangersissa on käärittävä hihat, ihan tosissaan.

Ratkaisupeleissä katselin erityisellä lämmöllä niitä nuoria pelaajia, joiden kanssa olen saanut olla mukana junnuvuosina joukkueenjohtajana. Hulivileistä on kasvanut miehiä, jotka ottivat rohkeasti vastuuta kentällä. Upeaa!

Nousu Divariin on tärkeä myös Rangersin hyvälle juniorityölle. Junnuille on tarjolla pelaajapolku, jota pitkin voi kulkea salibandyssa aivan huipulle omalla kylällä. Ei tarvitse lähteä naapurikaupungin seuroihin.

Rangers julkaisee lähipäivinä Kausarihaasteen. Se tarjoaa kausikortin tulevan kauden peleihin tosi edullisesti. Nyt kannattaa jo varmistaa paikka Divarikatsomoon.

Ketkä sitten pelaavat ja ketkä valmentavat edustusjoukkuetta tulevalla Divarikaudella? Se kysymys on jo monen huulilla. Vastauksia saadaan varmasti parin seuraavan viikon aikana.

Mutta nyt juhlitaan ja nautitaan hetki.

MIKKO KARLSSON