Rangersin miesten edustusjoukkueen kesän tilannekatsaus

Katsaus taustoille

Noin kolmen kuukauden matka siitä, kun helmikuun alkupuolella kerroimme hyvin haasteellisesta tilanteesta tulevaa kautta silmällä pitäen siihen, kun 9.5.2023 julkaisimme uutisen, jossa varmistui osallistumisemme Inssi-Divarikauteen 2023–2024 oli iso ja raju rypistys. Tilanne tulevaa kautta ajatellen pysyi vaakalaudalla viimeisimpään hetkiin asti ennen seuran hallituksen kokousta. Kylien Jätkien joukkueenjohto osoitti viimeiseen asti suurta sydäntä asian puolesta työntunteja laskematta.

Projektin onnistumiseen ei kuitenkaan olisi ollut mitään mahdollisuutta ilman kirkkonummelaisen sekä koko suomalaisen salibandy-yhteisön valtavaa tukea. Viimeisimpänä esimerkkinä on Kylien Jätkät x TeppoVinnipek – vaatekampanja, jonka suosio ylitti kaikki korkeatkin odotukset. Seuraava mahdollisuus tilata kyseisiä vaatteita koittaa syksyn puolella, joten pidäthän Rangersin sosiaalisen median kanavat seurannassa!

Vaikka keväinen ahdinko ja vaikea tilanne selätettiin, työt eivät siihen ole loppuneet taustoilla. Toiminnan pitkäjänteisyyden ja kannattavuuden takia pohjia sekä resursseja on edelleen kehitettävä. Tilanne on nyt vakaalla pohjalla tulevaa kautta ajatellen, mutta tulevia kausia ja nykyisten pelaajien olosuhteita ajatellen miesten edustusjoukkue etsii jatkuvasti uusia tulonlähteitä. Ymmärrettävä realiteetti myös on se, että samaan aikaan kulubudjetista kavennettiin, jotta tulevalla kaudella Kylillä pelataan pääsarjasalibandya.

Seuran puheenjohtaja Jari Kallion kommentit miesten edustusjoukkueen tilanteesta:


– Haastavista lähtökohdista uutta kautta taustojen kanssa lähdettiin rakentamaan. Erinäiset kevään kampanjat ja yhteisön valtava tuki mahdollisti taloudellisesti sarjaan osallistumisen. Iso kiitos siitä kaikille mukana olleille. Westend Indians-yhteistyö näyttänyt nyt jo tuovan lisää säpinää kentälle ja tekeminen treeneissä ollut lupaavaa kautta ajatellen. Paljon on toki vielä tehtävää niin taustoilla kuin kentälläkin, mutta nyt on hyvä kaikkien hiukan huilatakin tiukan kevään jälkeen ja nauttia kesästä.

Kylien Jätkät 2023-2024:

Joukkueen rakentamisen lähtökohdat kauteen 2023-2024 oli erilaiset kuin yleensä, sillä sarjapaikka ja sarjaan osallistuminen ratkesi pelillisesti sekä erityisesti taustojen puolesta hyvin myöhään keväällä. Joukkueen pelaajisto sitoutui kuitenkin ihailtavasti seuraavaan kauteen jo epävarmuuksien ollessa läsnä. Kuten kaikki tietävät, kaksi edelliskautta ovat pelillisesti olleet hyvin vaikeita ja siihen on etsitty syitä usein.

Tulevan kauden joukkueen rakentamiseen lähtökohtia ja suuntaviivoja antoi Westend Indiansin kanssa solmittu yhteistyösopimus. Yhteistyö koskee miesten edustusjoukkueen kohdalla erityisesti Indiansin P22-joukkuetta, mutta ”Heimon” liigajoukkueen kanssa on luvassa myös farmisopimus, joka mahdollistaa pelaajien liikuttelua joukkueiden välillä. Pelaajiston ohella yhteistyö näkyy mm. valmennuslinjausten kesken. Rangers myös harjoittelee Espoossa kerran viikossa.

Yhteistyön myötä Rangersin omien sopimuspelaajien runkoa lähdettiin rakentamaan vielä tiiviimmäksi ja yhtenäisemmäksi kuin aiemmin peräänkuuluttaen esim. sitoutuneisuutta ja kirkkonummelaisuutta. Lisäksi Rangersin omien sopimuspelaajien rosteria kasatessa oli huomioitava, että Indiansista saapuville pelaajille jää selkeä tila ja mahdollisuus hankkia roolia pelaavasta kokoonpanosta. Kylien Jätkien runko jatkaa tulevilla kaudella ihailtavan suunnitellusti vaikeista edelliskausista huolimatta.

Toiseen kauteen Rangersin pääkäskijänä lähtevän Christian Anderssonin kuulumiset:

– Hieno homma, että saatiin talousasiat hoidettua niin, että päästään osallistumaan ensi vuonna sarjaan. Paljon on vielä tehtävää, mutta ihmisten tuki on kovasti lämmittänyt mieltä. Kiitos siitä! Valmistautuminen kauteen mennyt paremmin kuin viime vuonna. Sarjassa säilyminen ilman karsintoja antoi mukavasti lisää aikaa valmistautumiseen. Joukkuessa tapahtunut vaihtuvuus sekä Inkkari-kuvio tuonut mukavasti uutta pöhinää koko joukkueeseen. Kaikki ollaan odottavaisella ja innokkaalla mielellä odottamassa alkavaa kautta. Odotan, että tämä meidän uusi liekki myös näkyy kentällä tekemisessä.

Rangersin omat sopimuspelaajat:

Tuomas Leino (mv)

Petteri Vormisto (mv)

Samuli Alaluusua

Erik Helenius

Emil Vehanen

Aleksi Markkola

Atte Silvennoinen

Santeri Fager-Pintilä

Jari Koskinen

Santeri Niemelä

Sebastian Färm

Ossi Savela

Eemeli Kyllönen

Rami Kallio

Luukas Laaksonen

Kaius Klemetti

Nuutti Hurme

Tatu Kivelä (try out)

Lisäksi Rangersin mukana ovat tähän asti Westend Indiansista harjoitelleet mm.:

Saku Kontulainen (mv)

Oskari Piisilä

Markuss Dumpis
Teppo Salo

Jere Lahti
Setti Roimela

Rangersin paidassa nähtävistä Indiansin sopimuspelaajista tarkemmin esittelyä ja listaa laajemmin luvassa elo-syyskuussa. Rangersin oma sopimuspelaajien lista saattaa myös vielä täydentyä ennen kauden alkua 1-2 kenttäpelaajalla, jotka julkaistaan viimeistään elokuun aikana. Kylien Jätkät aloitti harjoittelunsa toukokuun alussa ja jää tämän viikon jälkeen omatoimijaksolle, jonka jälkeen palaa harjoituksiin heti elokuun alussa. Harjoitusottelut on jo sovittu ja näistä informoidaan erikseen.

Kausikorteista, kotiotteluiden pääsylipuista ja ottelulähetyksistä luvassa erikseen uutisia elokuun aikana. Myös kevään tukikampanjoihin osallistuneisiin ollaan ennen kauden alkua erikseen yhteydessä.

Nähdään syksyllä Jokirinteessä ja hyvää kesää kaikille Kylien Jätkien puolesta!