Miika Valkamasta Rangersin miesten edustusjoukkueen uusi päävalmentaja

Rangers on kirjoittanut päävalmentajasopimuksen Miika Valkaman kanssa kausista 2024–2025 ja 2025–2026. Valkama on valmentanut kolme edellistä kautta Westend Indiansin vanhimmissa junioreissa. Vuodet olivat tuloksellisesti erittäin menestyksekkäät, sillä plakkariin tarttui P22 SM-hopea, P22 SM-kulta ja viimeisimmällä kaudella P19 välieriin jatkoajan päähän finaalista.

Valkama on Kirkkonummelta lähtöisin ja omistaa pitkän urheilutaustan Kyliltä. Valkamalla on myös taustaa Rangersista, sillä hän on valmentanut viime vuosikymmenellä Sebastian Fager-Pintilän apuna A-poikia SM-sarjassa kaksi kautta ja Miesten Divarissa kaksi kautta. Nyt aukeni hänelle paikka kirkkonummelaisen salibandyn lippulaivan peräsimestä ja tämä tuntui juuri oikealta haasteelta nyt:

– Ei tarvinnut kauaa asiaa pohtia ja kyllä se heti klikkasi, kun mahdollisuus aukeni. Viime kausi osoitti, että Kylillä ollaan taas menossa oikeaan suuntaan sählyn saralla. Kohta aloitetaan hommat ja pyritään siihen, että syksyllä Jokirinteen huuma saa jatkoa.

Keskusteluissa erityisesti nousi esiin Valkaman energia ja motivaatio tehtävää kohtaan. Positio on selkeästi tässä vaiheessa valmentajalle merkityksellinen ja hän näkee siinä paljon mahdollisuuksia:

– Kolme kautta Heimossa junioreiden kanssa on ollut opettavaisia ja kaudet ovat vahvistaneet itseluottamusta ja antaneet valmiuksia hypätä miesten edustusjoukkueen ruoriin. Ja mikä hienointa saada mahdollisuus nimenomaan Rangersista, jossa juureni kuitenkin ovat.

Useat pelaajat ovat Valkamalle entuudestaan tuttuja, mutta myös uusiin pelaajiin tutustuminen motivoi ja tuo intoa. Valkama on ehtinyt aloittamaan keskustelut usean viime kauden pelaajan kanssa ja tulevan kauden joukkueen rakentaminen onkin jo hyvässä vauhdissa. Yhteistyö Westend Indiansin kanssa jatkuu ja Valkama kolme kautta seurassa toimineena omalta osaltaan tiivistää yhteistyötä.

– Vaikea kuvitella silti tämän yhtälön toteutuneen ilman vuosi sitten käynnistynyttä yhteistyötä. Viime kaudella yhteistyö vaikutti jo hyvin onnistuneelta, mutta tällä kaudella pyritään ottamaan siinäkin seuraava askel.

Rangersin taustoilla ollaan myös tyytyväisiä valmentajarekrytoinnista ja odotetaan luottavaisena tulevaa kautta:

– Valkama on monelle nykyiselle pelaajalle tuttu ja hänellä on historiaa Kylien Jätkistä. Uskomme, että joukkue sopeutuu nopeasti uuden valmentajan toimintatapoihin. Valkamasta paistaa kova energia ja motivaatio päästä jo hommiin. Andersson teki loistavaa työtä Rangersin kanssa ja meidän on erinomaista jatkaa siitä kohti tulevaa kautta, kommentoi joukkueenjohtaja Tuomas Tokila.

Kylien Jätkien joukkue rakentuu pala palalta ja tullaan julkaisemaan kokonaisuudessaan myöhemmin kerralla. Joukkue aloittaa tulevan kauden harjoittelun toukokuun alkupuolella.