Christian Andersson on Rangersin uusi päävalmentaja

14. 03. 22 

Christian Andersson ottaa komentoonsa Kirkkonummi Rangersin miesten edustusjoukkueen tämän kauden jälkeen. Päävalmentajasopimus on kaksivuotinen. Kylillä ”Chrisse”on tuttu valmentaja.

-Lapset ovat kasvaneet ja kotona arki on sen myötä helpottunut. Näin avautui mahdollisuus valmentaa jälleen, kertoo Andersson.
Christian Andersson on tuttu valmentaja niin Kirkkonummella kuin läntisellä Uudellamaalla laajemminkin. Hän valmensi Rangersin edustusjoukkuetta kaudella 2011 – 2012. Sen jälkeen salibandy vei hänet Espooseen ja Westend Indiansiin, joka nousi kauden päätteeksi liigaan. Lisäksi hän on tuon jälkeen valmentanut Raseborg Knightsia sekä Rangersin naisia kaudella 2016 – 2017. Sittemmin mies on mm. pelannut salibandya ikämiesten SM-sarjassa sekä alasarjoissa.

Kipinä kytenyt

Päättyvällä kaudella Anderssonin piti valmentaa Rangersin A-junnuja, mutta joukkuetta ei saatu kasaan. Niinpä Andersson on valmentanut poikien 9-vuotiaiden ikäluokkaa, jossa hänen poikansa pelaa.
-Kipinä valmentamiseen on kytenyt koko ajan taustalla. Arkirealismi on kuitenkin pitänyt poissa kaukalon laidalta. Vaikka A-junnujen valmentaminen raukesi, keskusteluyhteys Rangersin suuntaan jäi kuitenkin auki. En hakenut aktiivisesti valmennustöitä, mutta tässä sitä nyt ollaan, naurahtaa Andersson.

Pöytäseurana kahvia hörppii nykyinen päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä. Kaksikko on tuntenut toisensa pitkään ja läppä lentää herkästi. Fager-Pintilä tunnustaakin olevansa yksi arkkitehti Anderssonin valintaprosessin taustalla. Kauden jälkeen Fager-Pintilä keskittyy Rangersin valmennuspäällikön tehtäviin.

Aktiivista, pallollista peliä

Christian Andersson työskentelee leipätyönään projektipäällikkönä rakennusalan yrityksessä. Hän kertoo seuranneensa satunnaisesti Rangersin otteita kauden aikana. Kun valmentajapesti tuli keskusteluihin, mies on seurannut tiiviimmin otteluita.
-En halua ottaa kantaa siihen, miten joukkue on pelannut ja menestynyt päättyvällä kaudella. En tiedä taustoja siitä, miksi on mennyt näin. Taustalla on varmasti paljon erilaisia tekijöitä, asettelee Andersson sanojaan diplomaattisesti.
Hän ei vielä naulaa valmennusteesejään Jokirinteen ulko-oven pieleen. Jotain kuitenkin saa tinkaamalla irti.

-Valmennusfilosofiani perustuu aktiiviseen, pallolliseen peliin. Ei vain odoteta vastustajan aloitteita, vaan joukkue määrää omalla aktiivisella tekemisellään kaukalossa, miten peli menee. Ovatko pelaajat ja joukkue valmiita sitoutumaan tällaiseen pelityyliin? Se pitää ratkaista pikaisesti tämän kauden jälkeen.

Valmennustiimiin muutoksia

Anderssonin pesti alkaa 1.5. Sitä ennen Rangers pelaa vielä Divari-karsinnat 26.3. alkaen. Päävalmentajan nimi on Christian Andersson riippumatta jatkaako Rangers karsintojen jälkeen Divarissa vai hakeeko joukkue uutta vauhtia Suomisarjasta.
-Projektin luonne tietysti muuttuu, jos sarjaporras vaihtuu, miettii Andersson.
Rangersin tämän kauden joukkueesta hän on valmentanut aiemmin luottopakki Aleksi Markkolaa ja kapteeni Erik Heleniusta. Päävalmentaja on rakentamassa omaa valmennustiimiään. Siitä Andersson suostuu kertomaan vain sen, että muutoksia on tulossa.
-Innokkaana olen lähdössä liikenteeseen. Mukava päästä taas valmentamaan Kylien Jätkiä, sanoo Christian Andersson.

Vaativa ja rehti valmentaja

-Valmentajavaihdokseen ei liity mitään dramaattista. Tuloksellisesti kausi on toki ollut pettymys, mutta Sebu tiimeineen on tehnyt loistavaa työtä jo usean vuoden ajan. Siitä tulokset Divarissa puhuvat puolestaan. Vaihdos tässä kohtaa on luonnollinen ja suunniteltukin noin pari vuotta sitten.
Jotta voidaan kehittyä, tarvitaan myös muutosta, taustoittaa Rangersin puheenjohtaja Jari Kallio.
Hänen mukaansa valmentajakandidaattien kartoitus alkoi jo syksyllä.

-Aika pian pääsimme Chrissen kanssa yhteisymmärrykseen. Hän on suorittanut HVK-huippuvalmentajakoulutuksen ja on meritoitunut useissa edustusjoukkueissa. Hän oli mm. nostamassa Westend Indiansia liigaan, jatkaa Kallio.
Hän luonnehtii Christian Anderssonia vaativaksi, määrätietoiseksi ja rehdiksi valmentajaksi.
-Uskon, että yhteistyöstä joukkueen kanssa tulee hedelmällistä. Itsekin Kylien Jätkänä Chrisse tuntee Rangersin toimintatavat ja -ympäristön. Hän on seurannut joukkueen otteita jo useamman kauden ja se helpottaa varmasti yhteisen sävelen löytämistä. Keskusteluissa Chrissen aito halu saada ajettua sisään joukkueeseen lisää seuran omia uusia, nuoria pelaajia sopii hyvin edustusjoukkueen tulevaisuuden näkymiin, korostaa Kirkkonummi Rangersin puheenjohtaja Jari Kallio.

Christian Andersson on Rangersin uusi päävalmentaja. Hän on tuttu mies salibandypiireissä.

TEKSTI JA KUVA Mikko Karlsson