30-vuotiaat Westend Indians ja Kirkkonummi Rangers seurayhteistyöhön

Kirkkonummi Rangers liittyy Heimon seurayhteistyökumppaniksi. Rangersin lisäksi yhteistyöverkostoon kuuluvat entuudestaan Lohjan Salibandy, Tuomarilan Urheilijat, Vihdin Salisudet sekä Lauttasaaren Pallo.
Yhteistyöseurojen kesken tehdään pitkäjänteisesti yhteistyötä. Keskiössä on pelaajapolkujen ja toimintaympäristöjen kehittäminen mm. koulutuksin sekä erilaisten tukitoimien avulla.

Olemme erittäin otettuja, että Kirkkonummi Rangers liittyy mukaan seurayhteistyöhön. Rangers on
perinteikäs seura, jonka kanssa Heimollakin on vuosien varrelta yhteistä historiaa ja hyviä muistoja, Heimon toiminnanjohtaja Mika Leiponen tunnelmoi.

Salibandyn F-liigan Heimon ja toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Inssi-Divarissa pelaavien Rangersin ”Kylien Jätkien” välille solmitaan niin sanottu farmisopimus ensi kaudelle. Farmisopimus mahdollistaa pelaajien liikkumisen joukkueiden ja sarjatasojen välillä ilman normaaleja seurasiirtoehtoja. Lisäksi tämä mahdollistaa erityisen yhteistyön Heimon P22 -ikäluokan SM-sarjan edustusjoukkueen
kanssa ja pelaajille mahdollisuuden nousta polun päätteeksi F-liigan lisäksi jatkossa myös Inssi-Divariin.

”Kylien jätkien” -tarina on makea, ja sitä se tulee olemaan pommarinvarmasti myös jatkossa. Hienoa saada mahdollisuus tehdä yhteistyötä., Leiponen kiittelee.

Kylien jätkien tavoitteena on vakiinnuttaa paikkansa Inssi-Divarin huipulla sekä seuran fokuksessa on kehittää systemaattisesti seuratoimintaa tulevina vuosina. Hyvää juniorityötä tekevä Rangers pystyy yhteistyön voimin tarjoamaan jatkossa lupaavimmille kirkkonummelaispelaajille eheän pelaajapolun aina liiga/divarikaukaloihin asti.

Kirkkonummi Rangersin puheenjohtaja Jari Kallio on tyytyväinen seurojen löydettyä yhteisymmärrys.

Tulevan yhteistyön pelisäännöistä olemme käyneet avoimen ja rehdin keskustelun. Hyvässä hengessä muutenkin olemme Heimon kanssa näinä 30v aikana aina toimittu.

Menneet koronavuodet ovat olleet haasteellisia Rangersin vanhempien ikäryhmien osalta ja pelaajapolku kilpatasolla edustukseen on katkennut. Rangers haluaa jatkossakin mahdollistaa huippusalibandyn pelaamisen ja panostaa pelaajakehitykseen. Uskomme, että nyt sovitun laajemman seura- ja edustusyhteistyön avulla voimme jatkossa tarjota niin Rangersin kuin Heimon tavoitteellisille pelaajille polun aina huipulle asti. Pidemmällä tähtäimellä molemmin puoleinen toive on myös kehittää tyttö- ja naissalibandyä yhteistyössä

On myös ollut hienoa seurata Westend Indiansin pitkäjänteistä ja laadukasta seuratyötä. Palkintona siitä mm. tunnustus Vuoden espoolaisena urheiluseurana, joten loistava ”sparraaja” tästä saadaan kehittämään myös Rangersia.

Kirkkonummelaisnäkövinkkelistä tärkein yksittäinen huomio on, että Rangers jatkaa Rangersina ja Kylien Jätkät Kylien Jätkinä. Yhteistyö seurojen ja joukkueiden välillä tulee vahvistamaan toiminnan laatua puolin ja toisin, mutta mistään ”fuusiosta” tässä ei tietenkään ole kyse

Mikäli urheiluseurojen toiminta olisi aina helppoa, niin Suomessa olisi yleisesti hieman erilainen seurakenttä. Onnistunut seuratyö vaatii kuitenkin pitkällä aikavälillä paljon töitä.

Olemme askel kerrallaan edennyt seurayhteistyön syventämisessä. Hetkessä ei ihmeitä tapahdu, mutta aika monessa asiassa olemme jo pystyneet tukemaan nykyisiä yhteistyöseuroja ja tulevaisuudessa aivan varmasti vielä enemmän, summaa Leiponen.

Kirkkonummi Rangers ry on vuonna 1992 perustettu salibandyn erikoisseura. Se on 30 vuodessa kasvanut Länsi-Uudenmaan ja oman talousalueen yhdeksi suurimmista seuroista ja merkittäväksi lasten ja nuorten liikuttajaksi. Rangersin lisenssipelaajien määrä oli päättyneellä kaudella n.400. Pelaajien vanhemmat, isovanhemmat ja muut läheiset huomioiden seura on viikoittain läsnä tuhansien kirkkonummelaisten arjessa. Vuoden aikana kertyy noin 5.000 tuntia ohjattua liikuntaa.

Vuonna 1992 perustettu Westend Indians on yksi Suomen suurimmista salibandyseuroista ja yksi Espoon suurimmista urheiluseuroista. Seuran keltamustissa väreissä liikkuu viikoittain noin 1500 Heimolaista 125 joukkueessa ja harrasteryhmässä. Heimon miesten edustusjoukkue pelaa F-liigassa. Seuralle on myönnetty Tähtiseura-tunnustus laadukkaasta seuratyöstä