10 hyvää syytä pelata Kylillä

04. 04. 22 

Kauden 2021-2022 loppua pelataan vielä kovalla sykkeellä, mutta on hyvä kääntää katseita horisonttiin kohti seuraavaa kautta 2022-2023, joka odottaa jo kulman takana. Kirkkonummi Rangersilla on vahvana strategiana tehostaa koko seuran toimintaa laajalla rintamalla tyttö- ja poikajunioreiden sekä aikuispelaajien osalta. Esimerkiksi seuran valmennuspäällikön Sebastian Fager-Pintilän toimenkuvaa tarkennettiin, josta voit lukea tarkemmin:
https://kirkkonummirangers.fi/uncategorized/sebu-kaynnistaa-jalleenrakennusprojektin/

Etelä-Suomessa on laajasti eri vaihtoehtoja salibandyn pelaajalle. Tähän on sattumanvaraisessa järjestyksessä koottu syitä miksi juuri sinun kannattaa liittyä juuri Kirkkonummi Rangersin toimintaan:

1. Kylien henki
Kirkkonummella on tunnetusti omanlaisensa tiivis ja yhteisöllinen henki. Seura pyrkii jatkossakin vaalimaan entistä enemmän yhteisöllisyyttään ja yhteenkuuluvuuttaan. Kirkkonummella salibandy näkyy ja kuuluu katukuvassa sekä on ylipäätään tärkeä osa kunnan urheilua. Esimerkkinä Rangersin
miesten edustusjoukkue tunnetaan maanlaajuisesti Kylien Jätkinä mikä kumpuaa omanlaisesta yhteishengestä. Vastaava on seuran missiona jatkossa jokaisessa joukkueessa.

2. Pieni suuri seura
Kirkkonummi Rangers on salibandyn mittapuulla jo perinteikäs seura, sillä se täyttää 30 vuotta tänä vuonna. Seuraa voidaan salibandykartalla pitää merkittävänä toimijana. Se on kuitenkin samanaikaisesti positiivisella tavalla pieni seura, jossa on paljon talkoohenkeä, paljon vaikuttamismahdollisuuksia ja tiiviit yhteisölliset suhteet.

3. Polku junioreista aikuisiin
Luonnollisesti pienessä suuressa seurassa matka juniorijoukkueesta naisten ja miesten edustusjoukkueisiin on lyhyempi. Seuran naisten sekä miesten edustusjoukkueet pelaavat tällä hetkellä valtakunnallista 1.divisioonaa. Seuralle on hyvin tärkeää pitää reitti avoimena junioreista aikuisten edustusjoukkueisiin ja erityisesti vaalia niiden välistä yhteistyötä arjessa. Seuralle on tärkeä
mittari pitää edustusjoukkueiden omavaraisuusasteesta kiinni, joten junioreilla on hyvät mahdollisuudet päästä juniorijoukkueista etenemään ajallaan aikuisten edustusjoukkueisiin.

4. Olosuhteet
Kirkkonummen olosuhteet urheilun osalta ovat ottaneet viime aikoina valtavia harppauksia. Uusi Jokirinteen liikuntahalli toi uuden ja modernin näyttämön isoille otteluille. Masalaan valmistunut uusi Joo.Arena antaa laajat harjoittelumahdollisuudet kahdella salibandykentällään ja upouusilla
kuntosaleillaan. Pieni suuri seura myös mahdollistaa yksilöllisemmän harjoittelun ja olosuhteiden käyttämisen.

5. Kustannukset
Kirkkonummi Rangersin kustannuksia voidaan pitää suhteessa hyvin edullisina. Halvat kustannukset kuuluvat ehdottomasti seuran tärkeisiin arvoihin, jotta kaikilla olisi mahdollisuus päästä mukaan harrastamaan. Kirkkonummen kunnan ja seuran välinen hyvä yhteistyö on mahdollistamassa alhaisia kustannuksia erityisesti kunnan hallinnoimien halliolosuhteiden myötä.

6. Sijainti
Vaikka Kirkkonummi ei Espooseen kuulukaan, voidaan sen sijaintia pitää hyvänä harrastuksille. Länsiväylä ja Kehät kuljettavat pääkaupungistamme Helsingistä puolessa tunnissa Pommariin tai Jokirinteeseen, Masalasta puhumattakaan. Ja ei kannata tietenkään unohtaa, että nopein tie Kylille on Y-juna.

7. Ponnahdusikkuna
On kyse junioreista tai aikuispelaajista, on Rangersia vuosien saatossa pidetty hyvänä ponnahduslautana absoluuttiselle huipulle tähtääville pelaajille. Rangersissa todennäköisemmin on mahdollisuus saada arvostusta, vastuuta ja roolia joukkueessa. Rangers pyrkii kasvattajaseurana tukemaan yksilön kehitystä ja matkaa kohti seuraavaa askelta tarjoamalla esimerkiksi yksilöllistä harjoittelua ja tukea.

8. Kylien sisäinen yhteistyö
Kirkkonummi Rangers tiedostaa yhteistyön merkityksen eri sidosryhmien kanssa. Kunnan yhteistyön lisäksi Kylillä pyritään tekemään yhteistyötä esimerkiksi paikallisten yritysten ja muiden lajien joukkueiden kanssa. Esimerkiksi jalkapalloseura FC Kirkkonummen kanssa Rangers pyrkii jatkossa
vahvistamaan yhteistyötään entistäkin vahvemmin. Esimerkkinä mainittakoon kesällä järjestettävät yhteisleirit: https://fckirkkonummi.fi/hippo-megaleirit-2022/

9. Ihmiset
Mikään seura ei pyöri ilman hyviä ihmisiä. Kirkkonummi Rangersissa on vuosien saatossa toiminut ja toimii edelleen pyyteetöntä seuratyötä tehneitä ihmisiä, joilla sykkii rinnassaan sinivalkoinen Rangers- sydän. Seura kiinnittää aina huomiota seurassa operoiviin ihmisiin (pelaajat, valmentajat, taustat jne.) ja pyrkii aina laittamaan hyvän yhteishengen sekä ihmisten viihtyvyyden kaiken muun edelle.

10. Esimerkit
Viimeisenä, muttei vähäisimpänä nostetaan konkreettisena esimerkkinä esiin Kyliltä vieläkin kirkkaampiin valoihin, eli nykyiseen F-Liigaan nousseiden pelaajien kommentteja siitä, miksi juuri sinun kannattaa liittyä Rangersin toimintaan ja mitä he ovat vuosien saatossa saaneet Rangersilta.
Epävirallinen toimitus sai haastatteluun kiinni nykyään Westend Indiansissa pelaavan Teppo Salon, Esport Oilersissa operoivat Ilari Talvitien ja Kristan Lammisen, Nokian KRP:ssa luutivan Lauri Alkin sekä
loppukaudeksi Kylien Jätkiin Indiansista palanneen Samuli Alaluusuan. Lamminen kävi 3 kautta pelaamassa Divaria Rangersissa ennen paluutaan Oilersiin ja muut mainituista ovat Kirkkonummi Rangersin omia kasvatteja.

Teppo Salo, Westend Indians:

Moro junnut ja muut! Itse en junnuvuosilta olisi voinut toivoo
enempää kuin mitä Rangers antoi. Pelaamisen kautta kehittyminen ympäristössä, jossa kaikki on kavereita toistensa kanssa antoi mulle ja antaa varmasti teillekin enemmän mitä voisi ikinä kuvitella.
Rohkeesti vaan treeneihin ja show pystyyn!

Ilari Talvitie, Esport Oilers:

”Rangersista saanut todella paljon hyviä ystäviä ja hienoja muistoja.
Rangersissa on aina ollut hieno yhteisöllisyys ja tekemisen meininki. Rangersin kotiyleisö on todella mahtava. Upeita muistoja pommarista, kun illasta toiseen katsomo täynnä ja huikea kannustus!”

Kristian Lamminen, Esport Oilers:

”Ehdottomasti parasta Rangersissa on ollu hyvät ystävät ja
mielettömät persoonat. Kirkkonummi Rangers on hyvä paikka kehittyä ja nauttia pelaamisesta ystävien kanssa.”

Lauri Alkki, Nokian KRP:

”Omat muistot junnuvuosilta Rangersissa on erittäin kultaisia niin pelien kuin
harjoitustenkin osalta, mutta mieleen on silti jäänyt kaikkein parhaiten se yhteisöllisyys ja Kylien luonne millä intohimolla siellä tehtiin asioita. Kannustava ilmapiiri ja yhteisöllisyys takasivat sen, että tapahtumissa sai aina olla täysin oma itsensä ja kehittyä pelaajana. Uskon, että kaikki ketkä vain haluavat lähteä mukaan, niin tulevat saamaan ikimuistoisia kokemuksia ja loppuelämän ystäviä.
Rangersissa on myös aina ollut matala kynnys tulla mukaan ja harrastaa, joten erittäin lämpimästi suosittelen rohkeasti ottamaan yhteyttä Sebuun, niin saadaan Kylien tulevaisuuden lupaukset lajin pariin ja nauttimaan arjesta osana Rangers-perhettä.”

Samuli Alaluusua, Rangers:

Rangersissa kaikkein parasta on ollut pelikaverit ja mahdollisuus nauttia
pelaamisesta hyvähenkisessä yhteisössä.

Lisätietoja seuran valmennuspäällikkö Sebastian Fager-Pintilä:

valmennuspaallikko@kirkkonummirangers.fi

Kuva: Kimi Merikukka

Teksti: Atte Silvennoinen