Uutiset

Sarja-avaus Pommarissa ensi lauantaina 22.9.2018 Rangers-FBC Turku klo 18.30

Kylän jätkät valmis taistelemaan menestyksestä Divarissa

Kuuden vuoden odotus päättyy ensiviikon lauantaina 22. syyskuuta kello 18.30, kun Divarin pelit käynnistyvät Pommarissa. Keväällä salibandyn toiseksi ylimmälle sarjatasolle nousseen kotijoukkue Kirkkonummi Rangersin avausvastustajaksi tulee ennakkoarvioissa sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva FBC Turku.

 

-Tietysti ennen sarja-avausta jännittää. Se on kuitenkin positiivista jännitystä. Minulla on vahva luotto joukkueeseen. Kesällä työt kautta varten on tehty hyvin. Viime päivät ennen kauden avausta viritellään ja hienosäädetään joukkuetta, jotta olemme valmiit, kun pilli viheltää pelin alkaneeksi, sanoo Rangersin edustusjoukkueen eli Kylän Jätkien päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Vielä viime keväänä hän oli pelaajana nostamassa Rangersia Divariin upean kauden päätteeksi. Niinpä päävalmentaja tuntee hyvin pelaajansa. Aiempaa valmentajakokemusta Fager-Pintilällä on mm. seuran A-junioreista. Siitäkin joukkueesta moni pelaaja on noussut Kylän Jätkiin.

-Joukkueemme on pitkälti kirkkonummelaislähtöinen. Monet pelaajat ovat pelanneet jo aivan pikkujunnuista alkaen yhdessä. Jokainen pelaaja tietää, että nyt on pelattava elämänsä tähän asti paras kausi, ennakoi päävalmentaja.

Hänellä on tukenaan tuttu valmennustiimi. Fysiikkatreeneistä vastasi aiempien kesien tapaan Ville Mäkelä. Penkin takaa löytyy nuoruutta ja kokemusta. Miika Valkama on Fager-Pintilän tavoin hakenut kokemusta junnujen valmennuksesta. Kaksikko Jari Kallio ja Rauno Vehanen oli nostamassa Rangersia Divariin.

Joukkueen taustajoukoissa töitä tekevät joukkueenjohtajat Janne Tarkiainen ja Simo Turpeinen sekä huoltajat Marko Merikukka ja Janne Kuusela.

 

Läppä lentää

ja homma toimii

 

Rangersin nousu Divariin varmistui huhtikuun alussa. Työt joukkueen kasaamiseksi alkoivat välittömästi sen jälkeen. Rangers sai pidettyä joukkueen rungon Kirkkonummella, vaikka avainpelaajille oli kysyntää liigajoukkueisiinkin.

Harjoituskausi käynnistyi vapulta. Sen jälkeen on menty aika haipakkaa niin Jerikonmäen portaissa kuin kuntosalillakin.

-Nousu Divariin motivoi pelaajia harjoittelemaan. He ovat ottaneet hienosti vastuuta omasta harjoittelustaan. Kilpailu pelipaikoista on kova ja pelaajat ovat luoneet oman tekemisen kulttuurinsa. Kesän aikana on nähty nuorten pelaajien upeita kasvutarinoita, kiittelee Sebastian Fager-Pintilä.

Päävalmentajan oma pelaajaura on vielä niin tuoreessa muistissa, että hän ymmärtää pelaajiaan hyvin. –Kun pelaajan taustat, koti- ja työasiat,  ovat kunnossa, silloin harjoittelu ja pelitkin kulkevat. Tämä puolestaan heijastuu joukkueen yhtenäisyyteen. Meillä on joukkueessa hyvä henki. Kun läppä lentää, homma toimii.

 

Taidot riittävät

 

Ennen sarja-avausta Rangers pelasi kuusi harjoituspeliä ja vastassa oli niin Divari- kuin liigajoukkueitakin. Lisäksi joukkue teki harjoitus- ja pelimatkan Ruotsiin. Harjoituspelien saldo oli yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota.

-Pelasimme nousujohtoiset treenipelit. Niissä näki, että olemme menneet eteenpäin.

-Harjoitus- ja pelimatka Ruotsiin hitsasi joukkuetta yhteen. Saimme hyvää oppia ruotsalaisesta, fyysisemmästä pelitavasta, joka tulee varmasti vastaan Divarissa. Sarjassa vauhti ja fyysisyys ovat toista kun kakkosdivarissa, arvioi päävalmentaja Fager-Pintilä.

Kokemusta toiseksi korkeimmalta sarjatasolta on Rangersin aiemmalta visiitiltä Divariin sekä muista joukkueista useilla Kylän Jätkillä. Lisäksi lähes kaikki nuoremmat ovat pelanneet A-junnujen SM-sarjaa.

-Joukkueen taidot ja fysiikka riittävät Divariin, vakuuttaa Fager-Pintilä.

 

Voitosta kolme pistettä

 

Divarissa 14 joukkuetta pelaa kaksinkertaisen sarjan. Runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin. Puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja finaalit puolestaan paras viidestä eli kolme voittoa. Divarin mestari nousee Salibandyliigaan ja finaalin hävinnyt jatkaa liigakarsintoihin.

Divarin runkosarjassa viimeiseksi sijoittunut putoaa kakkosdivariin. Sijoille 12 – 13 sijoittuneet pelaavat putoamiskarsinnan paras kolmesta -ottelusarjana. Tämän sarjan hävinnyt joukkue putoaa toisena joukkueena kakkoseen.

Alkavan kauden suurin sääntömuutos koskee pistelaskua. Varsinaisella peliajalla voitetusta ottelusta saa kolme pistettä. Jatkoajan tai rankkarikisan voittanut joukkue saa kaksi ja hävinnyt yhden pisteen.

-Kolmen pisteen voitot ovat arvossaan. Meidän on pelattava hyvin etenkin kotona. Vieraspelit ovat aina kovempi haaste, ennakoi Fager-Pintilä.

 

Tasainen sarja

 

Divarin 14:stä joukkueesta kuusi on Etelä-Suomesta. Rangersin pelimatkat ulottuvat pohjoisessa Oulun seudulle, idässä Joensuuhun, länsirannikolle Raumalle sekä Pohjanmaalle Nurmoon.

-Etelä-Suomen joukkueet ovat tuttuja ja olemme kohdanneet ne kaikki vuosien varrella. Sarjassa on myös monta ennakkoon tuntematonta joukkuetta.

-Sarjasta tulee varmasti tasainen ja kärkipaikka vaihtuu useasti kauden aikana. Divarin yleisilme on, ainakin etelän joukkueissa, nuori. Divari on tulevien tähtien sarja ja tärkeä ponnahduslauta pelaajille liigaan, pohtii Sebastian Fager-Pintilä.

Rangersin joukkueen keski-ikä on 22,9 vuotta. Joukkueen nestori on 30-vuotias kapteeni Tapio Sarkkinen ja kuopus 19-vuotias Samu Andersson.

Ennakkoon pahimmiksi vastustajiksi Fager-Pintilä nostaa FBC Turun, Nurmon Jymyn, M-Teamin Helsingistä sekä 02Jyväskylän.

 

Kahdeksan joukkoon

 

Rangersin avausvastustaja on siis FBC Turku. Joukkueet kohtasivat kahdesti ennen sarja-avausta. Turussa pelattiin tasan 5 – 5. Kotiluolassaan Pommarissa Rangers oli selvästi parempi maalein 4 – 1.

-Turkua on ennakoitu jopa Divarin voittajaksi. Hyvä, kun saamme avaukseen tutun vastustajan. Seuraavassa pelissä 29.9. vastaan tulee kotona Tikkurin Tiikerit ja se kova paikallispeli. Tiikerit pudotti keväällä Rangersin A-junnut SM-sarjasta, joten siitä jäi muutamille pelaajille vähän hampaankoloon. Tulee varmasti tiukka peli, ennakoi Fager-Pintilä.

Runkosarja päättyy Rangersin osalta 3. maaliskuuta kotipeliin Limingan Niittomiehiä vastaan. Mikä on silloin Kylän Jätkien sarjasijoitus?

-Joukkueen tavoite on pudotuspeleissä eli kahdeksan parhaan joukossa. Syyskauden jälkeen katsotaan tilannetta ja tehdään tarvittaessa tarkennuksia tavoitteeseen. Lisäksi tavoitteemme on menestyä Suomen cupissa, linjaa päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

 

Osallistu avausmaalikisaan

 

Kuka iskee Rangersin kauden avausmaalin? Mihin aikaa pelikello pysähtyy, kun maali syntyy?

Rangersin sivuilla www.kirkkonummirangers.fi on avausmaalikisa. Se on kaikille avoin, maksuton kisa, jossa avausmaalin tekijän oikein ja sen syntyajan oikein tai lähimmäksi arvannut voittaa Rangers-tuotepalkinnon.

Kuka käynnistää maalikarkelot Divarissa? Onko se viime kauden pistepörssin kärki Samuli Alaluusua? Vai aina juonikas Teppo Salo? Tai kenties joukkueen kuopus Samu Andersson? Ehkä hanakasti nouseva puolustaja Emil Vehanen? Vai kuka?

Kannattaa arvata ja voittaa!

 

TEKSTI JA KUVAT

Mikko Karlsson

 

Kesällä on tehty hyvät pohjat, joiden päälle on ollut hyvä rakentaa joukkue, sanoo päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

 

Keväällä Kylän Jätkien kausi päättyi voitontanssiin ja sarjanousuun. Millaiset tanssiaskeleet otetaan Divari-kauden avauksessa? Se nähdään 22.9. kello 18.30 Pommarissa, kun vastaan tulee FBC Turku.

Vastaa