Uutiset

Rangersissa käännetään katseita jo tulevaan kauteen

Vaikka pettymys on päällimmäinen tunne Rangers-leirissä 221 päivää kestäneen kauden jälkeen, ollaan katseita kääntämässä jo kohti tulevaa. Valmennus- ja taustatiimi aloittavat valmistautumisen ensi viikolla. Pelaajien kausi käynnistyy toukokuun puolivälissä.

-Häviö harmittaa luonnollisesti. Iloinen kuitenkin olen joukkueen hyvästä taistelusta. Laitoimme kolmannessa ottelussa kaiken peliin ja se olikin karsinnan paras peli meiltä, summaa päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.
Steelers voitti keskiviikkona jännittävien vaiheiden jälkeen jatkoerässä 8 – 7 ja samalla liigakarsinnan otteluvoitoin 3 – 0. Steelers jatkaa F-liigassa ja Rangers Divarissa.
-Nälkä kasvoi kauden edetessä. Meillä oli tarjolla kaksi mahdollisuutta liiganousuun.
Päällimmäinen tunne on iso pettymys, toteaa Fager-Pintilä.
Synkkyyteen ei kuitenkaan ole tarkoitus jäädä vellomaan, vaan katseita käännetään pikaisesti jo tulevaa kautta kohti.
-Kausi pitää perata tarkasti läpi, ottaa ne hyvät jutut messiin ja jatkaa eteenpäin. Tässä vaiheessa kaivataan myös lepoa. Sen jälkeen uusi kausi, uusi projekti päästään aloittamaan puhtaalta pöydältä, arvioi päävalmentajana jatkava Fager-Pintilä.

Kausi analysoidaan valmennuksen kesken tarkasti ennen seuraavan kauden alkua.

 

Lisää pelitilannekovuutta

Mennyttä käydään läpi yhdessä ja eri kokoonpanoissa edarin pelaajien, valmennus- ja taustatiimin kesken.
-Kauden suunnittelu käynnistyy ensi viikolla. Kesäharjoitteluun tarvitaan uusia elementtejä. Finaalisarja Karhuja vastaan osoitti, että tarvitsemme lisää pelitilannekovuutta. Harjoittelussa pitää löytää keinoja sen kehittämiseen, heittää Fager-Pintilä esimerkin.
Toinen esimerkki muutostarpeista, joita valmennustiimi miettii on se, miten treenatusta kropasta saadaan enemmän irti kaukalossa.
-Nyt tiedämme, mikä on liigan taso. Meillä oli iso ero yksilötasolla Karhuja vastaan. Pienillä muutoksilla harjoittelussa, voidaan saada kaukalossa isoja muutoksia aikaan, toteaa Fager-Pintilä.

Uusi kausi, uusi halli

Päävalmentajan 1 + 1 jatkosopimus julkistettiin viime viikolla. Fager-Pintilä toivoo, että Niko Hakala jatkaisi valmennustiimissä. Myös Mikko Alangon jatkossa käydään keskusteluja. Fysiikkavalmentajana jatkaa Ville Mäkelä. Fager-Pintilä ennakoi, että valmennustiimi on koossa viikon, parin kuluttua.

Samaan aikaan päävalmentaja käy pelaajaneuvotteluja tulevan kauden kokoonpanosta. Tunnusteluja on käyty kevään ajan, mutta pelaajien ratkaisut ovat jääneet odottamaan nousukarsintojen tulosta. Rangersin omia junnuja on ollut mukana harjoitusringissä ja he jatkavat. Päävalmentaja uskoo, että useimmat joukkueen tämän kauden runkopelaajista ovat kiinnostuneita jatkamaan Kylän Jätkissä.
Unelmaa liiganoususta herätellään taas, kunhan tappion maku on huuhdeltu suusta. -Pelaajien oma halu ja motivaatio ovat tietysti ratkaisevia tekijöitä jatkoa mietittäessä. Päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä jää vapulta isyysvapaalle, joka kestää heinäkuun loppuun.

-Olen toki miesten joukkueen mukana myös tuona aikana.
Syksyllä Rangersin ottelut siirtyvät Pommarista uuteen Jokirinteen oppimiskeskuksen saliin. Siirron piti tapahtua jo runkosarjan jälkeen maaliskuun alussa, mutta hallin varustelu ei ehtinyt valmiiksi. Rangersissa elää vahvana toive, että korona saadaan selätettyä ja katsojat pääsevät kannustamaan joukkuetta, kun uusi kausi käynnistyy syksyllä.

Isot kiitokset

Sebastian Fager-Pintilä jakaa auliisti kiitoksia päättyneestä kaudesta monelle taholle.
-Vaikka kannattajamme eivät ole päässeet Pommariin katsomaan otteluja, on kannustusta tullut monia kanavia pitkin. Monet ovat pysäyttäneet kyläraitilla ja kannustaneet. Kevät olisi voinut olla aika erilainen, jos yleisö olisi päässyt Pommarin katsomoon.
-Korona on hankaloittanut monen yhteistyökumppanimme toimintoja. Hienosti he ovat kuitenkin olleet tukemassa joukkuetta ja seuraa. Iso kiitos siitä.
-Samoin iso kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana joukkueen matkassa eri tavoin toimimalla, otteluissa ja taustalla, sanoo päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Mikon mietteet kaudesta

Kausi on ollut pitkä, myös ennakoiden kirjoittajalle. Kierrevihkoon jäi vain kolme tyhjää sivua. Muina keväinä tyhjää on jäänyt paljon enemmän.
Rangers aloitti Divarikauden 19. syyskuuta. Avauksessa Pommarissa kaatui M-Team 8 -5. Se oli muuten ainoa matsi, jossa olin katsomossa. Ei meitä montaa ollut silloinkaan. Sen jälkeen seuranta on tapahtunut ruudulta. Rangersin kausi kesti 221 päivää, kun se päättyi 7.4. jatkoaikatappioon Steelersille. Otteluja kertyi 38 ja niissä oli pelattuja eriä 114. Ojalan laskuopin mukaan pelattuja minuutteja oli kaikkiaan 2 280.
Kun mukaan lasketaan jatkoaikaminuutit, kaudelle tulee mittaa 2 299 minuuttia ja 5 sekuntia. Se puolestaan tarkoittaa 38 tuntia, 19 minuuttia ja 5 sekunti. Siis duunarin viikkotunnit!

Ja tämä vain tehokasta peliaikaa. Sen päälle tulevat harjoitukset, matkat, erätauot, alku- ja jälkilämmöt jne. jne. Aivan uskomaton määrä työtä!
Divarista ei voi kirjoittaa edes puoliammattilaisuussarjana. Kysymys on harrastuksesta, jonka eteen pelaajat, valmennus ja kaikki taustavoimat ovat valmiit tekemään aivan uskomattaoman määrän työtä. Siis oman leipätyön, opiskelun ja perheen yhdessäolon lisäksi, osin niiden kustannuksellakin. Pitkään urheilussa monessa mukana ollut tuttavani totesi aina; ”Urheilu on elämän tärkein
sivuasia”. Urheilussa, kuten monessa muussakin harrastuksessa, koukuttaa yhteisöllisyys, jännitys, riemu voitoista ja pettymys tappioista. Kaikki se tunneskaala, jota kokevat niin urheilijat kuin me katsojatkin.

Kiitos Kylän Jätkille hienosta kaudesta. Pahimman pettymyksen mentyä ohi siitä jää varmasti hyviäkin muistoja. On ollut hienoa saada kulkea matkassa mukana.

TEKSTI: Mikko Karlsson

Kuvat: Kimi Merikukka

Vastaa