Uutiset

Rangersin miesten edustusjoukkue leireili Ruotsissa 23-26.8.2018

 

Salibandyn valtakunnallisen divarisarjan alkuun on enää vajaa kuukausi. Joukkue on harjoitellut suunnitelmien mukaan ja pelannut kovia harjoituspelejä divarin kärkijengejä vastaan sekä päässyt haastamaan liigajoukkueet Esport Oilersin ja Hämeenlinnan Steelersin. Joukkueen harjoituskauden yksi tärkeistä tapahtumista oli viime viikolla Ruotsissa pidetty leiri, jossa kohdattiin salibandyn emämaan kovia joukkueita (Hagalund IF Uppsalasta sekä Tukholman jättiseura Djurgården IF).  Matkan tarkoitus oli saada aikaa joukkueen yhteisille pelipalavereille ja pelejä kovia ja fyysisiä joukkueita vastaan. Tässä myös onnistuttiin, sillä vastustajien taso ja rutiini olivat kovaa luokkaa.  Rangersin iso tavoite kevään harjoituskaudesta alkaen on ollut pyrkiä kehittämään pallollista pelaamista ja sitä kautta pyrkiä hallitsemaan pelin virtausta. Rutinoituneet ruotsalaisjoukkueet olivat hyvä mittari testaamaan, miten tässä on onnistuttu, koska Ruotsissa taito ja kurinalaisuus ovat vahvasti osa joukkueiden peli-identiteettiä.

Hagalund IF- Rangers 6-5

Hieman yllättäen Hagalund oli valinnut taktiikakseen erittäin passiivisen pelitavan. Joukkue lähes seisoi puolessa kentässä vastassa, odotti vastustajan pallollisia virheitä ja iski terävillä vastahyökkäyksillä. Taktiikka toimi aluksi mainiosti, ja Rangers iski päätä seinään. Pelin edetessä Rangersin pallollinen peli ja ennen kaikkea huolellisuus paranivat, ja ruotsalaiset olivat hätää kärsimässä. Alussa annettu muutaman maalin karkumatka oli kuitenkin tällä kertaa liikaa, ja viimeisen erän lähes täydellisestä Rangersin hallinnasta huolimatta voitto jäi naapuriin.

Djurgården IF- Rangers 11-7

Lauantain peli oli tyystin erilainen. Erittäin fyysinen ja taitava vastustaja otti heti luulot pois ja vyörytti hyökkäyksiään vaihdosta toiseen. Oli tiedossa, että vastustaja paranee, mutta erityisesti kentällinen, joka vielä viime vuonna oli pelannut Ruotsin kovimmalla sarjatasolla Elitserienissä, oli todella vaikea pideltävä Rangersille. Isokokoiset ja taitavat pelaajat yhdistettynä äärimmäiseen kovaan kaksinkamppailupelaamiseen oli vaikea yhdistelmä. Pelin edetessä Rangers pääsi jälleen paremmin peliin mukaan ja ajoittain pystyttiin taistelemaan pelissä ihan tasapäin. Lopulta kuitenkin kotijoukkueen kova taitotaso ja rutiini olivat tällä kertaa liikaa, ja voitto jäi myös tästä pelistä ottamatta.

Valmentajan mietteet matkasta

”Kokonaisuudessaan matka oli erittäin onnistunut. Saatiin kaksi todella kovaa peliä, joita lähdettiin hakemaan. Vastustajat olivat myös hyvin erilaisia, mikä varmasti antoi valmiuksia tulevaan sarjakauteen. Täytyy ihailla ruotsalaispelaajien taitotasoa ja ennen kaikkea sitä, miten he pystyvät nimenomaan joukkueena pelaamaan vaihdosta toiseen kovalla tasolla. Myös fyysinen peli on Suomeen verrattuna aivan toista luokkaa. Tämän mahdollistaa hieman erilainen tuomarilinja, jossa mailarikkeet otetaan pois, mutta kroppaan saa pelata todella kovaa. Toki tuo oli tiedossa, mutta kyllä se aina vähän yllättää. Loistava oppitunti pelaajillemme. Urheilullisuus on Ruotsissa kovalla tasolla, ja omatoimista harjoittelua joukkuetreenien lisäksi on monella jo vuosien ajalta. Tämä mahdollistaa itseluottamuksen ja pelikovuuden, jota molemmat ruotsalaisjoukkueet meille esittivät. Iso kiitos täytyy antaa pelaajille sitoutuneesta toiminnasta koko reissun ajan. Häviöistä huolimatta peliesitykset olivat lupaavia tulevaa kautta ajatellen.  Todella hyvä ja opettavainen reissu.  Ollaan varmasti joukkueena yhtenäisempi ja vahvempia tulevaan kauteen”, päättää päävalmentaja Fager-Pintilä.

Kolmas kerta toden sanoo

Kauden alkuun oli suunniteltu kolmen kovatasoisen kotiottelun sarja. Harmittavasti kaksi ensimmäistä on jouduttu pelaamaan evakossa Espoossa ja Siuntiossa, mutta kunnan päättäväisillä toimilla on kotiluola Pommari saatu taas käyttökuntoon.  “Vaikka harjoituspeleissä tappioita on tullutkin, en ole toistaiseksi huolissani. Hyviä joukkueita ollut vastassa ja niin on myös FBC Turkukin. Harjoitusotteluiden tyyliin kuuluu, että kokeillaan erilaisia juttuja, mitä harjoituskaudella on käyty läpi, ja välillä se näkyy lopputuloksessa. Tulevan sunnuntain peliin saadaan toivottavasti jo lähes se kokoonpano, millä lähdetään sarjapeleihin. Sunnuntaina ollaan iskussa ja tarjotaan kotiyleisölle huippumatsi”, jatkaa Fager-Pintilä.

Tule mukaan tunnelmaan ja luomaan Pommariin kunnon kotietu, kun Rangersin edustusjoukkue kohtaa viimeisessä harjoituspelissä Divarin kärkipäähän povatun FBC Turun. Peli alkaa sunnuntaina 2.9.2018 klo 18.00.

Vastaa