Uutiset

Rangers lähtee suoraviivaisuudella Karhujen kaatoon keskiviikkona

Karhut nuiji Rangersin Divarin finaalien avauksessa lauantaina Porissa 8 – 1. Yksi yö kaiken muuttaa voi. Niinpä Rangers voitti sunnuntaina Pommarissa 4 – 3 ja tasoitti ottelusarjan 1 – 1. Mitä tapahtuukaan kolmessa yössä? Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran keskiviikkona Porissa kello 18.30.

-Karhut ei esittänyt mitään uutta lauantain avauksessa. Meillä meni ehkä lataus pikkaisen yli. Karhut sai pari maalia nopeasti ja hurmoksen päälle. Sen jälkeen emme päässeet enää mukaan ja pelaaminen meni pakkovääntämiseksi, kertaa finaalisarjan avausta Rangersin päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.
Hän arvioi lauantaita hyväksi oppitunniksi Kylän Jätkille. -Finaalissa saa pelata kovempaa kuin runkosarjassa. Emme olleet valmiit tähän. Nyt tiedämme, mitä on odotettavissa keskiviikkona Porissa.
Mutta palataan vielä sunnuntaihin. Vajaa vuorokausi selkäsaunasta ja Pommarissa peli näytti aivan toisenlaiselta. Rangers voitti tasaisen väännön 4 – 3.
-Teimme ihan perusvalmistautumisen sunnuntaihin. Mitä pidemmälle finaalisarja etenee, opimme lisää vastustajasta. Kliseisesti voi sanoa, että marginaalit ovat pienet, toteaa Fager-Pintilä.

Lisää suoraviivaisuutta

Karhut pelaa tarkkaa miesvartiointia. Runkosarjan pörssi- ja maalintekijäkunkku Kristian Lamminen näyttää olevan erityisvartioinnissa. Kun Lamminen saa pallon, hänet tuplataan, joskus jopa triplataan. Tämä avaa muille ykköskentällisen pelaajille tilaa. Niinpä sunnuntain ottelussa paremminkin syöttelijänä tunnettu kapteeni Erik Helenius iski hattutempun. Kaksi avausottelua ovat osoittaneet, että kummankin finalistin maalivahdit ovat isossa roolissa.
Lauantain maalisumaa ei voi kaataa Kari Vilénin piikkiin. Karhujen Arvid Vonk otti sunnuntaina pari huipputorjuntaa mm. toisen rankkarin ja piti ottelun numerot tasaisina. Kun yksikin yö käänsi voimasuhteet, mitä tapahtuu kolmessa yössä ennen keskiviikon kolmatta kohtaamista?
-Palautellaan maanantaina. Sitten katsotaan ja tarkennetaan ottelusuunnitelmaa. Otetaan hyvät jutut noista kahdesta ensimmäisestä kohtaamisesta ja tarkistetaan, missä pitää petrata.
-Karhujen peruspelaaminen ja puolustaminen on hyvää, mutta se ei ollut mikään yllätys meille. Joukkue on hyvä vastahyökkäyksissä. Meidän pitää asennoitua painimaan koko 60 minuuttia. Nyt on nähty, että Karhut on kaadettavissa ja ennakkosuosikin paineet on edelleen porilaisilla.
Tunnepuoli nousee tärkeäksi, uskoo Sebastian Fager-Pintilä.

Pitääkö pelaamisessa muuttaa jotain keskiviikoksi?

-Karhut puolustaa ja peittää hyvin. Tarvitsemme enemmän suoraviivaisuutta, peräänkuuluttaa päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.
Finaalisarjan katkaisemiseen tarvitaan kolme voittoa. Sarja jatkuukin ainakin vielä lauantaina kello 16 Pommarissa. Tarvittaessa pelataan vielä sunnuntaina Porissa kello 18. Voittaja nousee F-liigaan. Finaalisarjan hävinnyt joukkue pelaa vielä liigapaikasta playout-sarjan hävinnyttä Steelersiä vastaan.

Divarin finaalisarja jatkuu keskiviikkona Porissa. -Finaalissa saa pelata kovempaa kuin runkosarjassa. Lauantain oppitunnin jälkeen olemme valmiit siihen, vakuuttaa päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

 

Kylän Jätkien finaalien kannatusliput: https://kirkkonummirangers.fi/divarifinaalin-rangers-kannatuslippu-ja-kausikortti-2021-2022/

Teksti : Mikko Karlsson

Kuva: Henri Keränen

Vastaa