Uutiset

Rangers koutsi luottavainen

Suuri ja mahtava Turku on voitettavissa

-FBC Turku on ollut koko kauden suuri ja mahtava, mutta se on voitettavissa. Kaikki
ennakkopaineet ovat Turulla, sanoo Rangersin päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä viikonlopun puolivälierien aattona.

Kirkkonummi Rangers sijoittui salibandyn Divarin runkosarjassa seitsemänneksi. Runkosarjan voittanut FBC Turku valitsi Rangersin vastustajakseen puolivälierään. Jatkoon selviää kahdella voitolla. Ottelusarja starttaa Kupittaan palloiluhallissa Turussa ensi lauantaina 6.3. kello 14. Toinen ottelu on jo vajaan vuorokauden kuluttua sunnuntaina 7.3. kello 12.30 Pommarissa. Tarvittaessa pelataan vielä kolmannen kerran keskiviikkona 10.3. kello 18.30 Turussa.
-Tulimme runkosarjan päätösottelusta Jyväskylästä, kun kuulimme bussissa, että puolivälierässä vastaan tulee Turku. Pelaajien kommentit olivat yksiselitteiset; tää me hoidetaan!

Me ollaan ready.

 

Paineet turkulaisilla

FBC Turku oli ennakkosuosikki Divarin runkosarjan voittajaksi. Piikkipaikka varmistui kuitenkin vasta viimeisellä kierroksella.
Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti. FBC Turku oli vahvempi kummassakin koitoksessa;
kotonaan Turku voitti 7 – 3 ja Pommarissa 3 – 11.
-Runkosarjan otteluissa emme jostain syystä saaneet parasta osaamistamme irti. Puolivälierässä taktisten juttujen pitää onnistua nappiin ja meidän on pelattava kauden parasta peliä, ennakoi Fager- Pintilä.
FBC Turku on Rangers-pelaajille tuttu vastustaja. -Turkulaisten ase on nopeat vastahyökkäykset. Meidän pitää pystyä horjuttamaan vastustajan pallokontrollia. Voimme omilla jipoilla tehdä turkulaisten pelaamisen hankalaksi. Keinoja siihen kyllä löytyy, korostaa Fager-Pintilä, mutta ei paljasta keinojaan.
Hän sysää paineet turkulaisille. -FBC on selkeä ennakkosuosikki tähän ottelusarjaan ja se sopii meille.

Kaikki on mahdollista.

 

Vaikea kausi

Rangers oli viime kevään tavoin runkosarjan seitsemäs. Kausi oli hankala. Se ehti tuskin alkaa, kun koronakaranteeni iski joukkueeseen. Eikä yksi karanteeni riittänyt.
-Karanteenit hankaloittivat yhteistä harjoittelua ja keskeyttivät pelaamisen. Toki samoja ongelmia oli muillakin joukkueilla. Meille karanteenit toivat myös otteluruuhkan runkosarjan viimeisille viikoille, kertaa päävalmentaja kautta.

Rangers kynti syvällä tappioputkessa vuodenvaihteen tienoilla. Päävalmentaja tunnustaa, että joukkue oli tuolloin tiukassa paikassa.
-Meillä oli viime kautta hieman kapeampi pelaajamateriaali. Joukkueen työmoraali on ollut hyvä ja tekemisen laatu on ollut korkea. Tiukassa paikassa saimme pelin taas pyörimään.

Joukkue on hitsautunut yhteen juuri oikeaan aikaan.

 

Tiukka otteluaikataulu

Sebastian Fager-Pintilä valmennustiimeineen johdatti Rangersin nyt kolmannen kerran Divarin pleijareihin. Viime keväänä joukkue nousi sillasta ja löi Limingan voitoin 2 – 1. Tästä Rangers sai hyvän draivin päälle, mutta korona keskeytti kauden.
-Keskittyminen ja tekemisen taso nousevat aina pleijarivaiheessa. Joukkue pelasi runkosarjan lopun nousujohtoisesti. Tämän viikon harjoituksissa haetaan terävyyttä, vahvistetaan pelaajien itseluottamusta, käydään vastustajaa läpi ja viilataan erikoistilanteita. Olemme valmiit lauantaina Kupittaalla, kertaa Fager-Pintilä valmistautumista puolivälierään.
Yksi tämän otteluparin arvoituksista liittyy otteluohjelmaan. Lauantaina pelataan Turussa kello 14 alkaen. Toinen ottelu Pommarissa on edessä jo vajaan vuorokauden kuluttua sunnuntaina kello 12.30. Kumpi joukkueista pystyy palautumaan paremmin ja latautumaan nopeasti uudestaan toiseen kohtaamiseen?

Nyt nautitaan kentällä, tätä on odotettu.

 

Lamminen pörssikunkku

Rangersin Kristian Lamminen voitti Divarin pörssikuninkuuden. Lamminen pelasi sarjan kaikki 26 ottelua, joissa hän iski 39 maalia ja syötti 16. Helmikuussa Lamminen tehoili 18 + 6 ja valittiin Divarin helmikuun pelaajaksi.
-Lamminen pelasi hyvän kauden ja nimenomaan joukkueelle. Mies ei vain pyydystänyt pojoja. Siitä kertoo plus-miinustilastossa + 28, kiittelee Fager-Pintilä.
Hän kehuu ykköskenttää, mutta korostaa, että kaksi muutakin kenttää on sarjan edetessä parantanut pelaamistaan.
-Se on tärkeää, sillä pleijareissa peli muuttuu nopeammaksi ja kaksinkamppailut kovemmiksi. Joukkueessa on useita kokeneita pleijaripelaajia ja se antaa meille plussaa, sanoo Sebastian Fager- Pintilä.

Tuttu ilme ja tuuletus runkosarjan osalta. Pleijareissa meno toivottavasti jatkuu.

 

Puolivälierät
FBC Turku – Rangers, lauantaina 6.3. kello 14, Kupittaan palloiluhalli
Rangers – FBC Turku, sunnuntaina 7.3. kello 12.30, Pommari
tarvittaessa
FBC Turku – Rangers, keskiviikkona 10.3. kello 18.30, Kupittaan palloiluhalli

Muut puolivälieräparit
Karhut – M-Team
Koovee – LNM
SaiPa – O2-Jyväskylä

TEKSTI: Mikko Karlsson

Kuvat: Kimi Merikukka

 

Vastaa