Uutiset

Rangers Divarin finaaliin!

Vaikeuksien kautta kohti unelmaa

Kylän Jätkien kausi huipentuu pelaamalla divarin finaaleissa ja siten ensikauden liigapaikasta.

Tie finaaliin on ollut erittäin haastava vallitsevan pandemian johdosta. Kauden alku oli loistava. Syyskierroksen loppupuolella muutama koronakaranteeni sotki kuitenkin arkitekemisen, mistä seurasi paljon ottelusiirtoja keväälle ja pitkä tappioputki. Tämän johdosta tammi-helmikuun aikana pelattiin puolet runkosarjan peleistä (13). Siinä oli paljon haasteita pelaajille ja taustoille!.

Vastoinkäymisistä huolimatta tekeminen ja usko unelmaan eli liiganousuun ovat kuitenkin olleet koko ajan kiitettävällä tasolla. Valmennus ja pelaajat ovat ottaneet hienosti vastaan nämä haasteet. Kevätkierroksella ei enää koronakaranteeneja joukkueessa olla nähty. Iso kiitos pelaajien ja taustojen erittäin tiukoille joukkueen sisäisille säännöille, joita on myös kurinalaisesti noudatettu. Etäpalaverit sekä etätreenit/palauttelut ovatkin tulleet  jo osaksi tätä ”uutta” salibandyarkea, siinäkin isossa roolissa on ollut pelaajien oma halu ja vastuu.

Tietysti muutama on joutunut myös priorisoimaan valintojaan vallitsevan pandemian takia. Valmennustiimistä Mikko Alanko ei enää itse joukkueen tapahtumissa ole ollut kevätkierroksilla, toki tekee joka päivä arvokasta työtä etänä auttaen siten valmennusta ja pelaajia. Nuoret Nuutti Hurme ja Justus Mustonen eivät myöskään nyt riskeeraa YO-kirjoituksiaan, vaan päättivät keskittyvät nyt niihin. Menetys joukkueelle toki, mutta toivotaan menestystä YO-kirjoituksiin.

– Runkosarjan FBC Turku pelin rökäletappio oli meille se viimeinen herätys. Pelattiin todella huono peli ja ennen kaikkea yritys ja tahtotila loisti poissaolollaan. Kaikki lähtee kuitenkin siitä omasta halusta ja joukkueelle pelaamisesta, kertaa päävalmentaja Fager-Pintilä.

Katseltiin joukkueen kanssa yhdessä siinä muutama vanha Rangersin nostalgia pätkä menneiltä vuosilta. Katsottiin myös viime vuoden kovaa Liminka sarjan vikaa puolivälierä peliä ja voittoa. Sitä aitoa riemua, taistelua ja fiilistä mitä urheilu ja salibandy parhaimmillaan voi antaa. Korona päätti viime kauden välierä vaiheeseen ja siitä jäi monelle tyhjä olo tietenkin. Nykyisen joukkueen tarina oli vielä kirjoittamatta ja kesken. Joukkueen kanssa käytiin avointa keskustelua ja sieltä kapteeniston johdolla nousi tärkeitä pointteja esiin. Tehdään vaan perusasiat paremmin ja huolellisemmin, lopetetaan turha narina ja keskitytään ja tehdään niitä asioita joihin voidaan itse vaikuttaa. Pyritään olemaan positiivisia ja luomaan sitä energiaa, ei viedä.
Nyt on tietty helppo sanoa, mutta itsellä kyllä on ollut joukkueeseen luottoa ja uskoa ihan ensimmäisestä yhteisestä leiritapahtumasta lähtien, joka huokui silloin tekemisen meininkiä ja innokkuutta. Tiedettiin, että meillä ei ole tai tule olemaan se taitavin ja pelaaja materiaaliltaan paras nippu, mutta kuten urheilussa usein pelkät nimet ei riitä tai takaa mitään.

Puolivälierä huikea sarja

Divarin runkosarja on jo vuosia ollut erittäin tasainen, niin tänäkin vuonna. Pääsy pudotuspeleihin varmistui aivan viime kierroksilla, mutta kotietua ei pystytty saavuttamaan. Runkosarjan voitti kauteen yhtenä suurimpina ennakkosuosikkina lähtenyt FBC Turku, joka pääsi valitsemaan tulevan puolierävastustajan ensimmäisenä. Valinta osui Rangersiin ja oikeastaan parempaa vastustajaa ei joukkue olisi voinut tähän kohtaan saada. Loistava haaste, jota pelaajat ja valmentajat suorastaan himoitsivat ja salaa toivoivat.

Puolivälierät ja välierät pelataan ”paras kolmesta” sarjana neljän (4) päivän sisällä, joten isoja pelillisiä muutoksia ei enää tehdä. Valmennus ruoti tarkkaan vastustajan heikkoudet ja omat kehityskohteet sarjaan. Tiedossa oli että vastustajalla on kolme erittäin tasaista kenttää, ovat hyviä vastaiskuissa ja erikoistilanteissa. Erittäin paljon näitä pelejä ratkotaan myös henkisellä puolella.

– Kyllähän tuo Turku sarja oli mahtava ja huikeat fiilikset, kun se hoidettiin. En usko, että kukaan muu kuin me itse ajattelimme, että Turku on kaadettavissa. Päästiin tietysti aika puun takaa tulemaan ja löydettiin hyvät pelilliset lääkkeet Turun kaatoon. Taisteluvoitto meille ja kyllä me pelattiin joukkueena todella hyvin ja kypsästi, muistelee Sebu viikon takaista sarjaa.

Kaksi ensimmäistä peliä ratkesi vasta jatkoerässä ja kolmaskin oli maalin peli. Koko kevään hyvässä iskussa olut ykköskenttä Divarin pistepörssivoittajan Kristian Lammisen johdolla vei kuitenkin voiton FBC Turun ykköskentästä ja Rangers välieriin voitoin 2-1:

Fbc Turku – Rangers 3-4 JA (1-1, 0-2, 2-0, 0-1)
Rangers – Fbc Turku 3-4 JA (0-3, 1-0, 2-0, 0-1)
Fbc Turku – Rangers 4-5 (1-0, 1-2, 2-3)

Niklas Paul (#24) piti hermonsa tiukassa ottelussa ja ratkaisi puolivälierän Rangersille tekemällä kaksi maalia minuutin sisään.

Välierä hyvin hallussa

Tahti pudotuspeleissä on kova ja välierät alkovatkin heti seuraavana viikonloppuna. Vastaan asettui runkosarjan neljäs (4.) Saipa Lappeenrannasta. Saipa eteni myös välieriin voitoin 2-1 voittamalla Jyväskylän O2:n.

SaiPalla on erittäin nuori ja taitava joukkue. Pelaavat erittäin nopeaa pallollista peliä ja ovat myös vaarallisia vastaiskuissa. Runkosarjapeliin verrattuna tämä sarja alkoi selväsi tarkemmin ja virheitä vältellen. Valmennuksen pelisuunnitelma toimi taas hyvin ja makea vierasvoitto Lappeenrannan pelistä antoi mahdollisuuden sarjan katkoon seuraavana päivänä Pommarissa. Kotipeli oli vieläpä paremmin hallussa ja Saipa saatiin pidettyä aika hyvin pallottomana tai pelin reunoilla. Kovin vaarallisia paikkoja ei juurikaan annettu. Välieräsarja oli hyvin hallussa ja onnistumisia tuli tasaisesti kaikilta kentiltä, Rangers finaaliin voitoin 2-0:

SaiPa – Rangers 3-4 (0-1, 1-2 ,2-1)
Rangers – SaiPa 6-2 (2-1, 1-0 ,3-1)

Toiseen välierään hieno tason nosto koko kakkoskentältä,  Rami Kalliolta (#8) tehot 2+1 tärkeään peliin.

Finaalissa vastassa Porin Karhut

Divarin finaalit pelataan ”paras viidestä” järjestelmällä. Divarin voittaja nousee F-liigaan ja häviäjä pääsee karsimaan liigapaikasta parin Steelers–Jymy häviäjää vastaan. Tulossa siis kova kevät ja huikea haaste.

Porin karhut sijoittui runkosarjassa sijalle kaksi (2), voittaen peräti 22 ottelua. Lisäksi puolustuspeli on ollut koko kauden timanttia ja päästettyjä maaleja on selvästi ollut vähiten koko kaudella. Lisäksi Karhuilla on menossa huikea voittoputki, runkosarjan 15 ottelun voittoputken jatkoksi jatkoivat puhtaalla pelillä myös pudotuspeleistä finaaliin. Puolivälierissä kaatui M-Team 2-0 ja välierissä LNM 2-0.

-Todella hyvillä fiiliksin tietysti finaalisarjaan. Kova on pelitahti, kun 8 päivään saatetaan pelata 5 peliä. Nyt vaan toivotaan ja tehdään kaikki asiat huolella ja mahdollisimman hyvin, että äijät pysyy ehjänä ja mieli virkeänä. Pori on tietysti ennakkosuosikki ja se sopii meille. Ollaan joukkueena pelattu nyt nousujohteisesti ja saatu vähän leveyttä myös ratkaisuihin. Meidän maalivahti Vilen ollut todella varma ja hyvä. Ja tietysti pitää nostaa meidän johtavat pelurit Lamminen, Klemetti, Fredriksson, Markkola sekä Vehanen, jotka omalla tekemisellään ovat näyttäneet mallia. Erityismaininta pitää kyllä vielä antaa meidän kapteenille Erik Heleniukselle, joka on liidannut jengiä hienosti ja näyttänyt esimerkkiä kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Omasta, joukkueen ja sekä koko seuran puolesta haluan jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia sidosryhmiä sekä yhteistyökumppaneita, jotka olette mahdollistaneet tarinamme tähän asti. Vielä on matkaa jäljellä ja yhdessä hoidetaan tämä tarina päätyyn asti.

Divari finaalit suorana Solidsportilta

Edelleen katsomoon ei pääse, vaikka olisi kyllä loistava tunnelma näissä peleissä! Solidsport tulee tuottamaan kaikki finaalilähetykset suorana, joten sitä kautta pääsee mukaan jännittämään. Lähetykset tuotetaan monikameralähetyksinä, lisäksi mukaan tulee ennakkostudiot, haastattelut jne.

Peliä voit siis hyvin seurata suorana kotisohvalta. Kannusta ja kannata Kylien Jätkät liigaan tilaamalla Playoff-passi (kaikki finaalipelit) täältä:
https://solidsport.com/rangers-miehet/all_access

Vastaa