Rangers aloittaa kauden uudessa kotihallissa

Kirkkonummi Rangers lähtee 12.9. käynnistyvään Divarikauteen uusista asetelmista. Joukkueen kesäharjoittelua uudistettiin ja siinä lisättiin pelaajien omaa vastuuta. Kotipelit puolestaan siirtyvät maan uumenista Pommarista uutuuttaan hohtavaan Jokirinteen liikuntahalliin.

-Takana on erilainen kesä aiempiin verrattuna. Pitkän ja raskaan kevään jälkeen päätimme muuttaa kesäharjoittelua. Aiemmin kokoonnuimme 3 – 4 kertaa viikossa yhteen. Viime kesänä pelaajat suorittivat osan harjoittelusta itsenäisesti. Pelaajistamme 75 prosenttia on kirkkonummelaislähtöisiä, mutta he asuvat eri puolilla pääkaupunkiseutua. Haimme sitä, ettei aikaa mene matkusteluun ja pelaajat saivat treenata osin omalla asuinpaikkakunnallaan, kertoo Rangersin
päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.
Päävalmentaja pitää kokeilua hyvänä. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin sanoo, että odotti pelaajiltaan parempaa sitoutumista. -Kaikille tämä uudistus ei vaan sopinut.
Kevään kokemusten, pudotuspelien ja liigakarsinnan, perusteella joukkue haki kesäharjoittelusta lisää voimaa kaksinkamppailuihin. -Pelit näyttävät, miten tässä onnistuttiin, sanoo Fager-Pintilä.

Ensimmäinen kotiottelu 25.9.

Hän oli suunnitellut, että joukkue pääsee harjoittelemaan jo alkukesästä uuteen kotihalliinsa Jokirinteeseen. Koulukeskus avautui maaliskuussa ja alun perin Rangersin piti päästä liikuntahalliin jo kevään pudotuspeleihin. Joukkue pääsi kuitenkin ottamaan tuntumaa halliin vasta 23.8.
Kun samaan aikaan Pommari kärsi joka kesäisistä kosteusongelmista, viisikkopelin harjoittelun organisointi oli haasteellista.
Rangers pelasi elokuun lopussa kaksi harjoitusottelua Jokirinteessä. Samalla seuran taustajoukot pääsivät testaamaan hallin laitteistoja ja ottamaan tuntumaa ottelujärjestelyihin.
-Halli on upea ja tarjoaa meille hienot mahdollisuudet kehittää ottelutapahtumaa. Hallin tekniikka on huippua. Käyttökoulutus pitää vaan saada aikaiseksi ennen ensimmäistä kotiottelua, korostaa
Rangersin puheenjohtaja ja edarin joukkueenjohtaja Jari Kallio.
Tuo H-hetki on lauantaina 25. syyskuuta. Silloin Rangers korkkaa virallisesti uuden kotihallinsa, kun vastaan tulee Pirkat.
-Katsomoon mahtuu 600 ihmistä. Kapasiteetti riittää meille hyvin turvallisen tapahtuman järjestämiseen. Toivotaan, että kotiyleisö löytää halliin, heittää Kallio.

Pelijärjestelmä muuttuu

Divarin pelijärjestelmä muuttuu runkosarjan päättymisen, 6.3.2022, jälkeen pudotuspeleissä. Uudistus nivoutuu F-liigaan, jonka joukkuemäärä supistetaan alkavan kauden jälkeen 12 joukkueeseen. Kauden päätteeksi F-liigan kaksi viimeistä joukkuetta putoaa Divariin. Liigan sijalla 12 oleva joukkue osallistuu liigakarsintaan Divarin seitsemän parhaan joukkueen kanssa. Karsinta pelataan kahdeksan joukkueen pudotuspeleinä paras viidestä -järjestelmällä. Karsinnan
voittaja pelaa F-liigassa kaudella 2022 – 2023.
Sebastian Fager-Pintilä ennakoi Divarista tasaista ja tiukkaa koko sarjan osalta. -Tosi tiukkoja pelejä on tiedossa. Jokaisen pelin merkitys on isompi kuin viime kaudella. Luottavaisin mielin lähden kauteen. Minimitavoite on seitsemän joukkoon runkosarjan jälkeen.
-Kausi on myös raskaampi joukkueelle ja kalliimpi seuralle, sillä matkustamista tulee enemmän viime kauteen verrattuna. Pääkaupunkiseudulta putosi kaksi joukkuetta. Tilalle tuli joukkueet Tampereelta, Kuopiosta ja Raumalta, laskee Jari Kallio.
Hän arvioi, että Rangersille realistisia ovat kaikki sijat 4 – 14 runkosarjan jälkeen.
Päävalmentaja pistää paremmaksi. -Kaikki sijat 1 – 4 ovat mahdollisia.
Kaksikko on täysin yksimielinen siitä, että liiganousu on tosi tiukka paikka ensi keväänä.

Parhaat vuodet edessä

Rangersin viime kauden joukkueen runko on pysynyt hyvin koossa. Toki pukukopin ovikin on käynyt tiuhaan. Viime kauden joukkueesta on lähtenyt kaikkiaan 12 pelaajaa. Vastaavasti Rangers- paidan pukee päälleen seitsemän uutta pelaajaa.
-Olemme hakeneet ja saaneet uusia, nälkäisiä pelaajia, jotka sopivat Kylien joukkueeseen. Tänne ei haeta jäähdyttelijöitä. Monella pelaajalla on parhaat pelivuodet vielä edessä ja suuntana liiga.
Rangers on nousun jälkeen ollut keväisin Divarin kärkikahinoissa ja seuralla on hyvä maine. Hoidamme asiat sovitusti, linjaa puheenjohtaja Jari Kallio.

Divari pärähtää käyntiin 12.9. Rangers aloittaa kauden M-Teamin vieraana Ruskeasuolla. Viime syksynä aloituksessa kohtasivat samat joukkueet, mutta tuolloin Pommarissa. Rangers voitti tuon kamppailun 8 – 5.

Keksi lempinimi kotihallille

Virallisen ohjelman mukaan Rangers pelasi Divaria Kirkkonummen väestönsuojassa. Rangersin kannattajat ja vierasjoukkueetkin tunsivat hallin Pommarina. Tällä kaudella ottelut jatkuvat Jokirinteen liikuntahallissa. Nimi on yhtä tylsä kuin Kirkkonummen väestönsuoja.
Miksi mahtaa vääntyä Jokirinteen liikuntahalli siellä ns. kansan suussa? Jos sinulla on jo ehdotus kotihallin uudeksi nimeksi, lähetä ehdotuksesi osoitteeseen toimisto@kirkkonummirangers.fi

Eiköhän seuran kaapeista löydy joku palkintokin parhaan nimen ehdottajalle!

Puheenjohtaja Jari Kallio (vasemmalla) ja päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä odottavat, että Rangersin kannattajat löytävät tiensä uuden kotihallin katsomoon Jokirinteeseen.

TEKSTI JA KUVA Mikko Karlsson

Tilaa kausikortti ja olet mukana Kylien jätkien matkassa!