Uutiset

Päävalmentaja Fager-Pintilä vakuuttaa Tammikuussa isketään sähinä päälle

 

Koronan mukanaan tuomat karanteenit sotkivat pahasti Kirkkonummi Rangersin syyskautta Divarissa. Ottelusiirrot tuovat ruuhkaa runkosarjan loppuun tammi-helmikuulle. Joulutauon jälkeen ottelut jatkuvat 9. tammikuuta, jolloin Pommariin tulee Koovee Tampereelta. Ottelut jatkuvat ilman yleisöä.

-Syyskuun puolivälistä jouluun karanteenipäiviä on kertynyt jo yli 30. Karanteenit ovat sotkeneet joukkueen tekemistä. Ne ovat vaikuttaneet pelaajiin niin fyysisesti kuin henkisestikin, tietää päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.
Hän, kuten muutamat pelaajatkin, vapautuu joukkueen kolmannesta karanteenista Joulupäivänä.
Altistumisen takia karanteenissa olevan päävalmentajan koronatesti oli negatiivinen. Uusi otetaan karanteenin päättyessä.

-Toivotaan, ettei meille tule enää altistumisia eikä karanteeneja. Koko elämä mullistuu karanteenissa. Tämä on amatöörisarja, muistuttaa Fager-Pintilä.
Paitsi harjoitteluun ja pelaamiseen karanteenilla on isot vaikutukset koko elämään, perheeseen, työhön tai opiskeluun.
Divarissa on toki muidenkin joukkueiden otteluita jouduttu siirtämään koronan takia. Nähtäväksi jääkin pystytäänkö runkosarja pelaamaan valmiiksi helmikuun loppuun mennessä, kuten otteluohjelma on laadittu.

Kaksijakoinen syksy

Rangersin edustusjoukkue harjoitteli ehjän kesän koronasta huolimatta.

-Olimme kauden alkaessa valmiimpia kuin monet muut joukkueet. Muut pääsivät paremmin peliin kiinni syksyn kuluessa, tunnustaa Fager-Pintilä.
Hän arvioi joukkueensa syksyä tulosten valossa kaksijakoiseksi; sarjan alku kulki voittoisasti, mutta marraskuussa iski kipsi ja tappioputki. Joukkue kärsi mm. viisi maalin tappiota, joista kaksi tuli jatkoajalla ja yksi rankkareissa.
Syitä kaksijakoisuuteen päävalmentaja tiimeineen ja yhdessä joukkueen kanssa on pohtinut pitkään.
-Lähdimme sarjaan altavastaajana, mutta asemamme muuttui alkukierrosten jälkeen ennakkosuosikiksi. Tätä muutosta emme osanneet käsitellä. Tämä on enemmän henkimaailman juttuja, muotoilee päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Sähinä päälle

Hän on kuitenkin luottavainen jatkon suhteen. -Joukkueessa on kesästä lähtien ollut hyvä fiilis ja on edelleen. Olemme hävinneet tasaisia otteluja kärkijoukkueita vastaan. Joulutauolla terävöitetään hyviä juttuja ja saadaan ne putkeen. Ja heti sähinä päälle, kun ottelut jatkuvat tammikuussa.
-Saamme tammikuussa mukaan pitkään loukkaantuneina olleita pelaajia ja joukkue on hyvässä iskussa. Sarja on edelleen tasainen ja mennään ottelu kerrallaan.
Koronakaranteenin aiheuttamat ottelusiirrot tietävät etenkin helmikuulle ruuhkaa. Luvassa on kolmenkin ottelun viikkoja.
Joulutauolle siirryttäessä Rangers on sarjataulukossa pudotuspeliviivan alapuolella yhdeksäntenä.
Pisteitä on 21, kun sarjaa johtavalla FBC Turulla niitä on 36. Kahdeksantena oleva ÅIF on pisteen edellä ja 10. oleva Josba kaksi takana.
Rangers on pelannut 13 ottelua, kun useimmat joukkueet ovat pelanneet jo 16 – 17 ottelua. Rangersilla on edessä vielä toiset 13 ottelua eli jaossa on 39 pistettä.

Kuusi koristeltu jo

Sebastian Fager-Pintilä sai iloisia uutisia Itsenäisyyspäivän alla. Puolitoista vuotta kestänyt uurastus toi hänelle valmentajan ammattitutkinnon sekä salibandyvalmentajan huippuvalmentajakoulutuksen. Koulutus on käyty työn ohessa.
-Kun korona luo elämään epävarmuutta, ammattitutkinto tuo puolestaan vakautta. Iso puristus, tietää Fager-Pintilä.
Hän tunnustaa olevansa jouluihminen. Kolme yötä ennen joulua mm. lahjat ovat kuitenkin hankkimatta. Karanteenissa ei ole kauppaan menemistä.

Kotona on kuitenkin jo jouluista, sillä kuusi on koristeltu yhdessä lasten kanssa. -Lapset tekevät joulun.
Joulua Fager-Pintilän perhe viettää kotona ja salibandykin unohdetaan hetkeksi. Sen pariin palataan taas joulun jälkeen, kun joukkue vapautuu karanteenista ja harjoitukset jatkuvat.

-Hei, hyvät joulut! Elämä ja pelit jatkuvat keväällä, toivottaa Sebastian Fager-Pintilä.

 

Rangersin joukkue on tammikuussa hyvässä iskussa, vakuuttaa päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä

.

TEKSTI Mikko Karlsson

Vastaa