Uutiset

Otteluennakko 2.2.2019 Salba – Rangers

Lähtökohdat otteluun


Sarjataulukossa Rangers on neljäs, 18 ottelusta 34 pistettä. SalBa on Divarin sarjajumbo 14. ja sillä on koossa 19 ottelusta yhdeksän pistettä. SalBa on tehnyt sarjassa vähiten maaleja, 85. Sen maaliero on pakkasella talven ennätysluvuissa – 37. Rangersin maaliero on plussalla hellelukemin + 25.
Syyskierroksella Kylän Jätkät löylytti Koiralaumaa Pommarissa selvin luvuin 11 – 3. Vähän ailahtelevasti pelannut Rangers on ottanut kahdesta viime pelistään voitot rankkarikisassa 7 – 6 NST:stä ja samoin luvuin jatkoajalla keskiviikkona EV Akatemiasta. SalBa puolestaan on hävinnyt Josballe 8 – 4 ja maalilla 6 – 5 Jyväskylälle.
SalBa vaihtoi tammikuun alussa päävalmentajaa, kun Petri Seppinen sai tehdä tilaa Juha Teikarille. Hän valmensi SalBaa aiemmin Divari-kaudella 2011 – 2012. Koiralauma voitti heti kevätkierroksen avajaisiksi Sipoossa ÅIF:n 5 – 8. Sen jälkeen on tullut pari niukkaa maalin tappiota, mutta pari suurinumeroisempaakin häviötä. Valmentajavaihdos ei siis näy ainakaan voittosarakkeessa.
Näistä asetelmista tuomari viheltää ottelun käyntiin Rauman kauppaoppilaitoksella lauantaina kello 17.

Penkin takaa


Rangers johti keskiviikkoiltana ottelua EV Akatemiaa vastaan kahdeksan minuuttia ennen päätösvihellystä 6 – 3. Sitten tapahtui jotain? Akatemia iski kaksi maalia 25 sekunnissa ja viimeisellä minuutilla ottelun 6 – 6 tasoihin. Jatkoajalla Kristian Lamminen vapautti Kylän Jätkät ja teki 7 – 6 voittomaalin.
-Vähän on kaksijakoiset mietteet ottelusta. Meillä oli hyviä jaksoja, mutta harmittaa tuo viimeinen kymmen minuuttinen. Viime peleissä olemme pelanneet takaa-ajoasemassa. Kun nyt oltiinkin johdossa, se näkyi paineena, pohtii päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.
Lauantaina Raumalla Kylän Jätkillä ei ole kuin yksi tavoite ja se on voitto.
-Uskon, että tulee taistelupeli. SalBa pelaa vielä sarjapaikasta ja laittaa varmasti kaiken peliin. Meille on haaste, jos vastustaja vaan odottelee puolessa kentässä ja pyrkii vastaiskuihin. Silloin tarvitsemme hyökkäyspäässä röyhkeyttä. Meidän pitää taistella rohkeasti jokaisesta pallosta, miettii Sebu.
Oman peliuransa varrelta Sebu tietää, että taulukon häntäpäähän juuttuneen joukkueen voittamisen kipsi on kova. –Vaikea peli tulee.
Raumalla Rangersin valmennustiimi kokeilee vielä erilaisia kokoonpanovariaatioita, joita on nähty tammikuun otteluissa. Tämän jälkeen Sebu ja kumppanit istuvat alas ja iskevät mietintämyssyt päähän.
-Helmikuun toisena viikonloppuna on kotipeleissä tuplaviikonloppu. Silloin meillä on loppukevään kokoonpanot selvillä. Toivottavasti tämä rauhoittaa myös kotikatsomoa, heittää Sebu.

Ketä kannattaa seurata?


Koiralauman pelaajia ei löydy Divarin tilastoista kärkipäästä muualta kuin jäähypörssistä. Siellä salbalaiset ovatkin hyvin edustettuna. Pörssikärki on Joni Peltola (numero 17), joka on kuluttanut jäähypenkkiä 42 minuuttia. Neljäntenä tilastossa on Veli Peltonen (7) 22 minuutillaan. Viides Mikko Viitanen (11) minuutteja 20 ja kymmenes Ville-Petteri Lilja (61), jolla on kasassa 18 jäähyminuuttia.
Rangersilta on viime otteluissa löytynyt ratkaisijoita laajalta rintamalta. Joukkue ei suinkaan ole ollut tehokkaan vain ykkösvitjansa varassa. Akatemiaa vastaan Mikko Ollikainen (88) kirjautti tehot 2 + 1, Emil Vehanen (12) 0 + 2 ja Ville Leskinen (42) 1 + 1. Tämän kolmikon tekemisiä kannattaa seurata Raumalla.

Mikon mietteet ottelusta


Kyllä ei tule helppoa peliä Raumalla lauantaina. SalBalla ei ole kun voitettavaa ja Kylän Jätkien olisi puolestaan otettava kolmen pisteen voitto. Asetelma on hankala kummankin joukkueen kannalta. Pakkovoittaminen kipsaa tunnetusti peliä.
Sarjataulukko puhuu vierasvoiton puolesta. Ja toki siihen uskotaan vankasti myös Kylillä.
Suosittelen, että Jätkät maistaa lapskoussia eli paikallista perinneruokaa. Kuitenkin vasta ottelun jälkeen, sillä sen verran tuhtia evästä se on. Sitä ei tosin löydy motarin varren aakkosbaareista. Jos lapskoussia haluaa kokeilla, pitää pyörähtää kotiin vanhan Rauman kautta.


MIKKO KARLSSON

Vastaa