Uutiset

Muistoja Pommarista Ville Lastikan silmin

Todella erilainen pelipaikka

-Ensimmäinen muistikuva Pommarista mulla on, ku saavuttiin hallille, että tässäkö sen hallin pitäis olla? Näin kuvailee Ville Lastikka, Tampereen Classicin ja maajoukkueen mailataituri, nuoruusmuistojaan Pommarista.

Hän pelasi tuolloin LFT:n eli Lopen Floorball Teamin joukkueessa, jossa juniorivuodet kuluivat.
-Sit mieleen muistuu se jyrkkä alamäki tunnelissa kentälle. Alkulämmittelyks riitti aikalailla, ku kipus alhaalta käväsee ulko-ovilla ja palas takaisin alas, muistelee Lastikka. LFT:stä Lastikan tie vei lukioaikoina Riihimäen Rss Panthersiin. Sen jälkeen hän pelasi muutaman kauden Divaria Steelersissä.
Ville Lastikan mieleen on jäänyt Pommarin tunnelma. -Kaiken kaikkiaan Pommari oli kyllä todella erilainen paikka pelata, mutta ihan mieluisa. Pieni tila mahdollisti hienon tunnelman meidän junnujen pleijaripeleissä Rangersia vastaan.

Kauden 2017 Lastikka pelasi Sveitsissä Sv Wiler-Ersiggenissä. Kotimaahan palattuaan hän pelasi kaksi kautta liigaa Steelersissä. Nyt hänellä on menossa toinen kausi Classicissa. Miesten maajoukkuepaidan Lastikka puki päälleen ensimmäisen kerran 2015 nuorten maailmanmestaruuden jälkeen. Ville Lastikka olisi varmasti ollut Suomen MM-joukkueessa. Kotikisojen piti alkaa parin viikon kuluttua Helsingissä, mutta korona siirsi kisoja vuodella eteenpäin.

-Ei oo korona vaikuttanut ihan hirveesti omaan harjoitteluun. Ammattimaisessa urheilussa harjoittelu pyritään tekemään parhaalla mahdollisel tapaa ulkoisista tekijöistä huolimatta, kertoo
Ville Lastikka.

Pallo vastustajan maaliin ja kädet ylös! Ville Lastikka (keskellä) on iskenyt maalin Classicille.
Kuva Salibandy.fi.

 

 

Teksti KALLE KARLSSON

 

Tue Kylän Jätkiä

Joulukuusi kampanja: https://kirkkonummirangers.fi/miehet/kylan-jatkat/joulukuusikampanja-2020/

Kylän Jätkien kynttilät: https://kirkkonummirangers.fi/kylan-jatkien-kynttiloita/

Vastaa