Uutiset

Millaisia muistoja Pommarista?

Mikä on upein muistosi Pommarista? Tai entäpä se kamalin? Mikä voitto on jäänyt parhaiten mieleen? Tai karvain tappio? Nyt kerätään talteen muistoja Pommarista. Kerro sinäkin omasi.

Kirkkonummen keskustan väestönsuoja otettiin käyttöön 24 vuotta sitten. Vaatimattomia avajaisia vietettiin 13.10.1996. Paikka tunnetaan salibandyväen piirissä ympäri maata kuitenkin paremmin nimellä Pommari. Rakkaalla paikalla on monta nimeä ja Pommari tunnetaan myös mm. nimellä luola.
Pommarin pinta-ala on 1 634 neliötä. Pelikentän koko on 20 x 40 metriä, plus suoja-alueet. Katsojamäärä on 250.
Rangersin miesten edustusjoukkue pelaa Pommarissa Divarin runkosarjan loppuun. Kunnan liikuntatoimesta saadun aikataulun mukaan ottelut siirtyvät Jokirinteen oppimiskeskukseen 1.3.2021 alkaen.
Pommari säilyy liikuntakäytössä tulevaisuudessakin. Tiloihin on suunniteltu remonttia, jonka kustannusarvio on 2 150 000 euroa. Toteutusaikataulu on avoinna.

Muistot talteen

Palataan kuitenkin Pommari-muistoihin. Pommarin kotiyleisö ja sen luoma tunnelma ovat aina olleet tärkeä tuki kotijoukkueelle, usein se ratkaiseva kuudes kenttäpelaaja. Samaan aikaan Pommari on ollut vierasjoukkueille hankala pelipaikka. Sen ovat tunnustaneet vuosien varrella lukuisat pelaajat ja valmentajat. Pommarin maine on kiirinyt ympäri Suomea, ja sen tietävät sellaisetkin pelaajat, jotka eivät ole koskaan edes luolassa pelanneet. Rangers kerää Muistoja Pommarista -juttusarjaan katsojien, pelaajien, toimihenkilöiden, valmentajien, tuomarien jne. muistoja menneiltä salibandyvuosilta. Iloiset, katkerat, makeat, karvaat; kaikki muistot ovat tervetulleita. Vai oletko saanut ehkä ensisuudelman Luoladiskossa?
Kerro siitäkin.

Toimittaja Mikko Karlsson kerää muistot ja kirjoittaa niistä talven aikana juttuja Rangersin sivuille. Lähetä muistosi sähköpostilla osoitteeseen mikko.karlsson@kolumbus.fi
Kerro kuka olet, miten Pommari liittyy elämääsi, oletko pelaaja, katsoja, tuomari, mikä on muistosi? Jos et jostain syystä halua kirjoittaa, lähetä puhelinnumerosi, toimittaja ottaa sinuun yhteyttä.
Juttusarjan avaa itseoikeutetusti aito luolamies ja Pommarin alkuasukas, VSS-valvoja Vesa Turunen, joka on työskennellyt Pommarissa alusta alkaen.

Pommarin maine vierasjoukkueelle hankalana pelipaikkana on kiirinyt ympäri maan.

 

Teksti MIKKO KARLSSON

Vastaa