Kurkistus uusiin Kylien Jätkiin

Miesten edustusjoukkueen kauden alku lähenee ja on paikallaan tutustua vähän tarkemmin Kylien Jätkien uusiin pelaajiin. Alkukesästä julkaistussa tulevan kauden pelaajalistassa olivat mainittuna uudet nimet Conny Lindblom, Johannes Vähäkangas ja Elliot Wingren. Lindblom saapui Rangersiin Loviisan Torista ja Wingren Blue Foxista. Vähäkangas pelasi edellisellä kaudella sekä Esport Oilersin että Blue Foxin riveissä.

Conny Lindblom, 23, on koko tähänastisen uransa pelannut Loviisan Torissa pelaten Divarissa jo kuusi kautta. Tulevan kauden siirtymistä Kylien Jätkiin oli mahdollistamassa muutto Loviisasta Helsinkiin. Joukkueessa oli muutama tuttu pelaaja entuudestaan, joka helpotti siirtoa.

Kuva: Anssi Koskinen

– Olen päässyt joukkueeseen hyvin sisään ja sen huomaa, että täällä otetaan nopeasti mukaan porukkaan. Ennalta joukkueessa on myös muutama tuttu, joka on helpottanut mukaan pääsyä, Lindblom kertoo alkutaipaleestaan Rangersissa.

Lindblom toimi nuoresta iästään huolimatta kahdella edellisellä kaudella Loviisan Torin kapteenina. Lindblom on lähtökohtaisesti pallolla viihtyvä monipuolinen puolustaja, joka kuvailee pallolla pelaamisen lisäksi pelin rytmittämisen suurimmiksi vahvuuksiinsa. Hänellä on kokemusta myös hyökkääjän tonteilta, joten Lindblom antaa valmennukselle paljon vaihtoehtoja.

Vallitseva pandemia sotki Suomisarjan viime kautta, joten Lindblom onkin liittynyt joukkueen mukaan odottavin ja motivoitunein tunnelmin:

– Innolla mukaan Kylien jätkien toimintaan. Kohta on 11 kuukautta kulunut siitä, kun viimeksi tullut pelattua virallinen salibandypeli ja vielä kokonaan uudessa ympäristössä pääsee takaisin pelien pariin.

-Ensimmäiseksi omat odotukset olisivat pysyä terveenä ja pelikunnossa koko kauden ja sitä kautta pystyä auttamaan joukkuetta toivottavasti ihan päätyyn asti, Lindblom kertoo omista tavoitteistaan kaudelle.

Kuten muutkin, myös Lindblom toivoo yleisön pääsyä ottelutapahtumiin:

-Pysykää terveenä ja tulkaa sankoin joukoin Jokirinteeseen kannustamaan ja luomaan tunnelmaa!

Pohjanmaalta lähtöisin oleva Johannes Vähäkangas on kaksi edellistä kautta ollut mukana Esport Oilersin kivenkovassa liigamiehistössä. Kaudella 2019-2020 hän tehtaili myös ASM-sarjassa piste per ottelu tahtia tehopisteitä. Syntymävuodeltaan 1999 oleva Vähäkangas kävi viime keväänä avittamassa kotikontujensa Blue Foxia divarikarsinnoissa, jossa laitahyökkääjä mässäili yhdeksään otteluun 21 tehopistettä. Blue Foxin matka Divariin kuitenkin tyssäsi viime hetkillä SalBaa vastaan.

Kuva: Olli Laukkanen

Vähäkankaan tavoitteet ovat edelleen liigakentillä, mutta tulevalla kaudella hänen tavoitteensa ovat selkeät:

– Odotuksena on tietysti menestyä joukkueena ja samalla itse pystyä auttamaan viemään joukkue mahdollisimman pitkälle keväällä.

Vähäkangas debytoi Divarissa jo 17-vuotiaana. Hän näkee, että hänen vahvuutensa ovat erityisesti maalinteko ja sitä edistävät ratkaisut. Samoin hän kuvailee itseään hyvin voitontahtoiseksi pelaajaksi, joka otetaan Kirkkonummella luonnollisesti ilolla vastaan.

Kuva: Photomoments

Vähäkangas pääsi varsinaisesti liittymään Rangersin matkaan omatoimijakson jälkeen, kun koulun lähestyessä siirtyminen pääkaupunkiseudulle tapahtui. Hänen mielestään vähän jälkijunassa joukkueen toimintaan mukaan liittyminen ei ole ollut ongelma:

– Erittäin hyvä ja odottava fiilis on liittyä Kylien Jätkiin! Liittyminen on ollut helppoa ja on sujunut todella nopeasti. Treenit ollut myös hyviä, joissa vauhtia on riittänyt. Terveisiä myös Kylien yleisölle, toivottavasti näemme heti kauden alusta alkaen hallilla!

Vähäkankaan tapaan Pohjanmaalta Rangersin paitaan tulevalle kaudelle siirtyy Elliot Wingren. Wingren on ollut isossa roolissa Blue Foxin paidassa menneillä kausilla ja viime keväänä tekikin yhdeksään otteluun 13 pistettä Sinikettujen metsästäessä paluuta Divariin. Blue Foxin lisäksi Wingrenillä on kokemusta myös Nibacoksessa pelaamisesta.

– Hyvillä fiiliksillä liityn joukkueeseen, tuntuu hyvältä tulla joukkueeseen, joka haluaa kehittyä ja tähtää korkealle. Treeneissä on ollut kova tempo ja minut on otettu hyvin vastaan joukkueeseen, vastaa Wingren kysymykseen tunnelmista joukkueeseen liittymisestä.

Kuva: Photomoments

2001–ikäluokkaa oleva Wingren tuo Kylien Jätkiin aimo annoksen nopeutta ja tulevaisuuden verta. Nuoresta iästä huolimatta myös Wingrenin fysiikka on kovalla tasolla, ja hän on ennakkoluulottomasti tullut treeneihin mukaan. Wingren kokeekin fyysiset ominaisuudet selkeäksi vahvuudekseen:

-Olen nopea pelaaja, joka tekee paljon töitä kentällä.

Myös hänellä odotukset tulevalle kaudelle ovat korkealla, sillä Blue Foxinkin viime kausi oli rikkonainen koronaviruksesta johtuen.

-Toivon saavani mahdollisimman monta kovaa peliä ja päästä joukkueen kanssa niin pitkälle kuin mahdollista kevään playoffeissa. Toivottavasti Kylien yleisö on uudessa Jokirinteen hallissa paikalla heti kauden alusta loppuun saakka kannustamassa meitä! Wingren toivoo.

Joukkue pelaa ensimmäiset ottelunsa Jokirinteen liikuntahallissa tulevana viikonloppuna Kirkkonummi-päivien yhteydessä, kun se kohtaa lauantaina 28.8 klo 14:00 SS Stormin ja sunnuntaina 29.8 15:00 Hawksin.

Otteluihin on ilmainen sisäänpääsy!

Otteluissa on rajattu katsojamäärä. Otteluissa noudatetaan tarkoin määräyksiä ja turvavälejä, joten tapahtumista tehdään mahdollisimman terveysturvallisia.

Ottelut ovat nähtävissä myös Solidsportin kautta.

Tervetuloa tutustumaan uuteen halliin ja näkemään uudistuneet Kylien Jätkät tositoimissa!

Kausari tilaukseen: