Kristian Krogius Rangersin maalin suulle

Rangersin miesten edustusjoukkue sai odotettuja ja iloisia uutisia, kun Kristian Krogius kirjoitti sopimuksen kaudelle 2021-2022 ja liittyy Rangersin maalivahtiosastolle. Krogius siirtyy Kirkkonummelle Ruotsista, jossa hän on toiminut vuodesta 2017 SSL-joukkue Siriuksen maalivahtivalmentajana sekä maalivahtina Herr 1-divisioonan joukkueessa IBK Uppsala Teknologer.

28-vuotias Krogius on käynyt Loiskeen ja Esport Oilersin junioriputken läpi, josta hän päätyi B-juniori-ikäisenä SSV:hen. SSV:ssä hän raivasi tiensä miesten joukkueeseen ja vyölle onkin tarttunut 58 Salibandyliigaottelua. SSV:ssä Krogius saavutti yhden hopean, kaksi pronssia sekä Suomen Cupin kultaa. SSV:n vuosien jälkeen Krogius suuntasi Saksaan 2016-2017 Wernigerode Red Devilsin paitaan, josta matka jatkui Ruotsin kamaralle.

Tänä kesänä Krogiuksella tuli ajankohtaiseksi muutto takaisin Suomeen opiskeluiden tullessa Ruotsissa päätökseen. Samalla siviilikuvioiden kanssa Rangersissa pelaaminen osui hyvin yhtälöön. Krogius liittyykin Rangersin paitaan odottavaisin tunnelmin: ” Todella innokkailla mielillä puen Rangersin pelipaidan päälleni. Kylien meininki on välittynyt ulkomaille asti ja lähden ylpeydellä rakentamaan sitä tarinaa mitä Kirkkonummella jo kirjoitetaan. Muutama tuttu löytyy jo joukkueesta, joten uskon että assimiloituminen uuteen jengiin tulee sujumaan melko vaivattomasti. Se ei tosin riitä että on mukavaa, vaan tulosta lähdetään takomaan saman tien.”

Krogiuksella on selkeät sävelet tulevalle kaudelle. -Tuloksellisista odotuksista päätetään varmaankin joukkueen kanssa yhteisesti. Itseäni kiinnostaa eniten olla mukana luomassa ympäristöä, jossa omalla panoksella pystyy auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon ja sitä kautta saavuttaa tuloksia. Henkilökohtaisista tavoitteista on voittaa muut maalivahdit Tokila ja Miller aina 5vs5 pelissä ja sitä kautta ansaita peliaikaa, Krogius kertoo.

Krogius kertoo myös, että ulkomaan ajoilta on tarttunut paljon kokemuksia ja oppeja: ”Olen kieltämättä etuoikeutetussa asemassa, kun olen saanut nähdä salibandyä kansainvälisestä näkökulmasta. Kokemukset Saksan Bundesliigasta Ruotsin SSL:ään on saanut minut arvostamaan suuresti suomalaista salibandyä ja tapaa ajatella pelistä. Vaikka pallo on ihan yhtä pyöreä muissakin maissa, on tietynlainen helpotus saada pelata ja ajatella salibandystä juuri sillä tavalla kuin olen siihen saanut juniorina koulutuksen. Käteen jäi pelikavereiden ja salibandykokemusten lisäksi kohtalainen Saksan kielen taito sekä Ruotsista luokanopettajan tutkinto Uppsalan yliopistosta.”

Kristian Krogius tuo ison palasen kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen.

Päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä on tyytyväinen sopimuksesta: ”Hienoa, että saimme aikataulukuviot ja sopimusehdot sopimaan ja Kristian liittyy jo ennestään kovalle maalivahtiosastolle. Odotan innolla yhteistyötä Kristianin kanssa, sillä maalivahtitaitojen lisäksi uskon, että saamme myös paljon muutakin tietotaitoa häneltä. Epäilemättä maalivahtikolmikkomme on sarjan parhaimmistoa.”

Loppuun Krogius lähettää vielä terveiset kaikille Kylien faneille: ”Toivon enemmän kuin mitään muuta, että saada salibandyn sielun, eli katsojat, mahdollisimman suurin joukoin Jokiniityn halliin katsomaan Kylien viihdyttävintä show:ta. Nästa säsong kommer ni inte att villa missa en enda sekund av. Vi ses i hallen!”

Huomasithan, että Rangers ja FCK julkistivat yhteiskausikortin, joita on vain rajoitettu erä myynnissä. Muista hankkia omasi talteen ja tukea Kylien urheilua omalta osaltasi:

Kuvat Adam Troy