Koskisten siniverinen Rangers perhe

Kesäkauden aikana tutustutaan ja kerrotaan tarinoita miesten edustusjoukkueen pelaajista sekä taustoista ja matkasta kohti tulevaa kautta.

Sanat Rangers ja Koskinen on nivoutunut yhteen. Isä Topi on seuran perustajajäsen ja poika Jari jatkaa isänsä jalan jäljillä miesten edustusjoukkueessa. Kaikkiaan koko perheellä, johon kuuluu äiti Nina sekä tytär Rebecca on ollut suuri rooli mitä tämän päivän Rangers on. Alla Koskisten perheen isäntien Rangers-tarinaa.

Topi Koskinen

Topi koskinen on yksi seuran perustajäsenistä ja myös yksi kaikkien aikojen Rangereista.

Mistä kaikki alkoi?

Perustimme vuonna 1992 Bengt Dahlgrenin kanssa Kirkkonummi Rangersin. Kirkkonummi Rangersin aloittavassa joukkueessa pelaajat tunsivat toisensa entuudestaan jo poikavuosien jalkapallo peleistä. Joukkue oli ja on yhä suuri perhe.

Kirkkonummi Rangersin alkuvuosina edustusjoukkueen todellisilla huoltojoukoilla oli suuri merkitys joukkueen henkeen ja pelaamiseen sekä koko Rangersin kehittymiseen. Huoltojoukkojen tukipilareina toimivat Eero Koskinen, Leif Lassila, Kaj Dahlgren, Rolf (Offu) Dahlgren. Nostan myös vaimoni Ninan työpanoksen esille Rangersin toiminnassa.

Peliura

Pelasin edustusjoukkueessa puolustajana vuosina 1992-2002. Into salibandya kohtaan ei kuitenkaan ole lakannut vaikka paikat ovat olleet kovilla. Olen pelannut ikämiehissä M35, M40, M45 ja M50 joukkueessa ja pelit jatkuvat edelleen vaikkakin harraste mielessä.

Olen toiminut valmentajana D-98 Kobrat joukkueessa, jossa myös poikani Jari sai ensi kosketukset tosi peleihin. Oman pojan kuin myös koko joukkueen kehittymistä oli mahtava seurata ja tukea. Valmensin myös tyttöjoukkuetta, jossa tyttäreni sekä siskon tyttäret pelasivat. B-junioreita valmensin noin kahden vuoden ajan ennen “eläköitymistä” valmentamisesta.

Rangersin toiminta on ollut aina lähellä sydäntäni ja seuran kehittymistä on ollut huikeaa seurata.
Rangersin matka jatkuu ja ”Pojasta polvi paranee.”

Jari Koskinen

Jari Koskinen on nuoresta iästään huolimatta melko konkari tulevan kauden joukkueessa.

Mitä tähän mennessä tapahtunut?

Oon sählännyt sellaiset 15 vuotta. Säbäuran aloitin iskän seurassa Isä-poika kerhossa, josta sitten palo lajia kohtaan syttyi.
Tämän jälkeen oli aika kokeilla vähän omien ikästen pelureiden kanssa pelailua rangerssin 98-99 ikäluokassa. Sitten vihdoin saatiin kasattua omalle ikäluokalle oma joukkue Rangers Kobrat, joka oli voittamaton, paitsi välillä oli pakko antaa muille joukkueille kans mahdollisuus. Joukkue oli täynnä talentteja. Oltiin tiivis porukka, joka ei tykännyt hävitä. Voitimme isoja turnauksia esim. Mestareiden cup. Valitettavasti tämä ilo ei jatkunut kauaa, sillä ikää alko tulla sen verran että lätkäpojat vaihtoivat omalle polulleen ja Kobrien joukkue alkoi hiipumaan. Tällöin oli pakko parin kaverin kanssa vaihtaa maisemaa Westend Indianssiin, jossa sitten väännettiin jo ekoja C-SM pelejä. Parin vuoden jälkeen alkoi nuoresta iästä huolimatta polvea vääntämään ja jouduin leikkauspöydälle. Leikkauksen jälkeen taistelin 6kk itseäni takaisin pelikentille. Palasin kauden puolivälissä takaisin kentälle ja säbäliekki syttyi jälleen.

Tiiviin katusäbä porukan kautta tutustuin Rangersin vanhempiin ikäluokkiin ja sain idean palata takaisin kotikulmille. Palattua takasin kylille pelasin A-,B-junnuja sekä M2 pelejä. Ensimmäisellä kaudella takaisin kylillä onnistuttiin legendaarisesti nostamaan A-junnut SM sarjaan sekä M2 kakkos-divisioonaan. Pari vuotta annoin itseni kehittyä, kunnes päätin mennä pelaamaan edarin pelejä. Pari vuotta ja olin taas lääkärin vastaanotolla, tällä kertaa revenneen lonkan takia. Taas 6kk poissa säbän parista. Tällöin pääsin onneksi pleijareiden aikaan auttamaan jätkiä ”Mustien kobrien” joukossa eli huutosakin huudattajana. Sitten taas hyvä kuntoutus käyntiin ja takasin joukkueen kesätreeneihin.

Tuleva kausi

Viime kausi oli vaikea kausi, vähän peliaikaa ja sen mukana vähän onnistumisia. Sitten iski vähän vaikeampi asia eli korona. Vielä enemmän jäi hampaan koloon ja näyttämisen haluja joukkueen sekä omalta osalta. Ensi kauden tavoitteet on selkeät. Hyvä treenikesä alle ja ensi kaudella taistelemaan pelaavaan kokoonpanoon itseään. Tavoitteena myös olla yksi joukkueen luottopelaajia, sekä tottakai muutamat maalitkin voisin tehdä.

Jarin kentällä ja Topin kahvikuppi kädessä tsemppaamassa Rangereita näet parhaiten ostamalla kausikortin!