Kaveri­po­ru­kasta syntynyt Rangers on kasvanut salibandyn suurseuraksi

SALIBANDY

Jalkapalloa pelannut kaveriporukka innostui pienemmän reikäpallon pelaamisesta ja perusti vuonna 1992 salibandyseura Kirkkonummi Rangersin. Monen perus­ta­ja­jä­senen ura jatkuu edelleen lajin parissa pelaajana, valmentajana tai katsojana. Rangers juhli viime lauantaina 25-vuotis­tai­valtaan kentällä ja kabinetissa.

-Pelasimme kaveri­po­ru­kalla jalkapalloa. Topi kävi Virkkalassa pelaamassa salibandya, muistelee Janne Neuvonen.

-Miksi pitäisi ajaa Virkkalaan pelaamaan. Miksei tänne voisi perustaa omaa seuraa? Siitä se lähti, jatkaa edellä mainittu Topi Koskinen.

Vanha joukko oli koossa taas. Reilu kentällinen Rangersin ensimmäisen joukkueen pelaajia ja seuran perustajia kokoontui muistelemaan menneitä ja nostamaan maljan jo aikuisen ikään ehtineelle seuralle. Puitteet kirkkaasti valaistussa Folksam Arenassa Siuntiossa olivat tyystin toisenlaiset kuin 25 vuotta sitten.

Joukko nimeää kirkko­num­me­laisen salibandyn kätilöiksi Topi Koskisen ja Bengt ”Benkku” Dahlgrenin.

-Osa porukasta oli hommissa raksalla. Niinpä kaukalon laidat tehtiin itse vanerista. Ensimmäiset maalit oli tehty puusta ja maalivahdin varusteet olivat samat kun jalkapallossa. Myöhemmin Topi hitsasi maalit metallista, kertaa muistoja Sami Eulenberger.

Hyvin on hitsautunut tämä joukko yhteen. Monet heistä pelaavat edelleen Rangersin aikamiesten joukkueissa. Muutamilla on jo omia poikia juniori- ja jopa miesten edustus­jouk­ku­eessa. Peter Dahlgren on mukana edustus­jouk­kueen valmen­nus­tii­missä.

-Tyttöystävät pyörittivät kahviota. Porukalla oli kiva tehdä uusia asioita ja joka vuosi noustiin sarjaporrasta ylemmäs, kertoo Neuvonen.

Joka jätkä halusi voittaa

-Peli on vähän nopeampaa kuin silloin, arvioi Topi Koskinen.

-Vauhti on kovempi ja peli on taktisempaa, sanoo Sami Eulenberger.

-Silloin mentiin enemmän tunteella ja voimalla. Joka jätkä halusi voittaa, tiivistää menneet Janne Neuvonen.

Kolmikko ennakoi, että ensi keväänä kirkko­num­me­lainen salibandy nousee sarjaporrasta ylemmäs II-divisioonasta Divariin.

-Nyt joukkueessa on niin lahjakkaita jätkiä, että nousu on edessä, ennakoi Topi Koskinen.

Junnu Vainiota mukaillen ”pelit pelattiin vielä monta kertaa” lauantai-illan mittaan.

Junnuja palkittiin

Rangers on neljän­nes­vuo­si­sa­dassa kasvanut kaveri­po­ru­kasta isoksi seuraksi. Seurassa on yli 30 eri ikäluokkien joukkuetta, kymmeniä valmentajia ja satoja pelaajia.

Rangersin 25-vuotis­juh­la­vuoden päätöksessä vanhojen muistelujen lisäksi palkittiin junnu­jouk­ku­eiden syksyn tsemp­pa­ri­pe­laajia. Palkitut pelaajat; Jooa Malin (ikäluokka H1), Jooa Lappalainen (G2), David Suoranta (G1), Viggo Antman (F2), Jonathan Uskali (F1), Benjamin Hiltunen (E2), Max Romsi (E1), Roope Norra (D2), Tuomas Jämsänen (D1), Sami Söderberg (haastaja C2), Erik Karell (kilpa C2), Oskar Nyberg (C1), Laila Karling (F-tytöt), Marie Seppälä (E-tytöt) ja Inka Penttinen (D-tytöt).

Palkinnon sai myös Rangersin monitoi­mi­nainen Tytti Lund.

Rangers voitti juhlapelin

Juhlaillan täydensi miesten II-divisioonan peli Rangers – LoSB Lohjalta. Rangers johtaa lohkoa ja LoSB on sarja­tau­lu­kossa kolmantena.

Vierailija piinasi kotijoukkuetta pari ensimmäistä erää. Rangers-pelaajien otteita leimasi tehottomuus. Pallottelu ja syöttely toimivat, mutta suora­vii­vaisuus puuttui. Parin maalin johtoasema hyydytti kuitenkin lohjalaisten pelin.

Rangers tuli ensin rinnalle, pyyhälsi ohi ja voitti lopulta maalein 10 – 6.

SYKSYN tsempparijunnut ja takana vasemmalla Rangersin puheenjohtaja Esa Illén, Tytti Lund, joka myös palkittiin, Leena Saario ja valmennuspäällikkö Sebastian Fager-Pintilä.

MIKKO KARLSSON