Uutiset

C-tytöt Särkänniemi Salibandy Cupissa

C-tytöt lähtivät päättämään kautta muiden tyttöjoukkueiden tapaan Särkänniemen Salibandy Cupiin Tampereelle. Sarjaksi oli valikoitu kilpasarja. Ennakkoon tiedettiin, että peleistä tulee todella kovat. Olihan vastassa joukkueita, jotka ovat menossa karsimaan C-tyttöjen SM-sarjapaikasta ja sitä kautta todennäköisesti myös pääsevät SM-sarjaan.

Lauantaina ensimmäinen peli oli Classicia vastaan. Liekö jännitystä ollut tytöillä peliin lähdössä, sillä ensimmäisessä erässä Classic käytännössä ratkaisi pelin. Toiseen erään sitten lähdettiin asenteella, että peli on 0-0 ja näytetään mitä osataan. Toinen erä pelattiinkin tasan, mutta ensimmäisen erän pyörremyrsky omassa päässä teki sen, että peli hävittiin 7-2.

Toisessa pelissä oli vastassa Koovee. Taas huono lähtö peliin ja nopeaan tahtiin taululla 0-3 lukemat Kooveen hyväksi. Sen jälkeen tytöt nostivat hienosti tasoa ja varsinkin toisen erän viimeiset 10 minuuttia oli Rangersin hallintaa. Tämä Koovee pelin viimeiset 10 minuuttia osoittivatkin sen, että mahdollisuudet peleissä on myös voittoihin. Rutiinisuoritus ei vaan riitä, vaan nyt piti jokaisen pistää aivan joka vaihdossa parastaan peliin. Kooveen oman alueen peli kuitenkin toimi hyvin ja haasteena olikin maalipaikoille pääsy. Vaikka toinen erä voitettiin 2-1, niin koko ottelu hävittiin 2-5. 

Alkusarjan viimeisessä pelissä kohdattiin FB Factor. Sama kaava toistui jälleen ja suht nopeasti vastustaja muutama maali edelle ja sen jälkeen kirivaihde päälle. Tälläkään kertaa kirivaihde ei riittänyt vaan Factor vei pelin 4-1 voitolla. Tämän jälkeen alkusarja olikin taputeltu ja tuloksena 3 huonoa ensimmäistä erää ja 3 hyvää toista erää. Voittoja ei käteen jäänyt ja sunnuntain ainoassa pelissä lähdettiinkin sitten haastamaan lohkon kolmanneksi jäänyt Factor pronssipelissä, Classicin ja Kooveen ratkaistessa kilpasarjan voiton. Pronssipelissä oli jälleen lauantain kaava, ensin alkuun päästettiin vastustaja useamman maalin johtoon ja sitten vasta saatiin oma paras irti. Tuloksena 6-1 tappio. Classic voitti finaalissa Kooveen 5-0. 

Täpötäydessä Raholan liikuntakeskuksessa peleihin valmistautumisessa oli omat haasteensa.

”Pelien alkuun meidän täytyy panostaa ja miettiä miten ne hoidetaan kunnialla, ettei aina jouduta takaa-ajajan asemaan. Lisäksi pitää hyökkäysalueen hyökkäyspeliin saada vähän lisää vaihtoehtoja, nyt meidät pidettiin kyllä hyvin pois maalipaikoilta organisoiduissa hyökkäyksissä, sen sijaan meidän pelinkäännöt toimi hyvin ja käytännössä meidän tekemät tekemät maalit tulikin kaikki nopeista pelinkäännöistä. Saatiin hyvää oppia millä tasolla pelin pitää olla jos meinataan päästä C-SM-sarjaan mukaan. Kovia pelejä tarvitaan lisää ja varsinkin sellaisia missä tempo on kova ja tilaa ja aikaa ei pelaajalla ole liikaa. Sarjapeleissä tällä kaudella on totuttu vähän liian hitaaseen peliin, kun aikaa on ollut, nyt se otettiin pois ja varsinkin ensimmäisessä pelissä se näkyi.” Näin pohti turnauksen antia joukkueen vastuuvalmentaja Jussi Köpsi. C-tytöt lähtevätkin kauteen 19-20 pelaamaan alueellista kilpasarjaa jotta saadaan kovempia ja vauhdikkaampia pelejä. Tarkoituksena on kaudelle 20-21 lähteä karsimaan pääsystä C-SM-sarjaan. 

”Ihan hyvä fiilis jäi pelien jälkeen, vaikka hävittiinkin. Opittiin paljon uutta ja nyt tiedetään vastusten kovuus tulevaisuudessa. Hyvin meni tietyt syötöt ja ok vaparit mutta vielä on paljon parantamista. Syöttöjen vastaanotto, paikan haku ja oman pelaajan pitäminen on ainakin asioita joihin pitää panostaa.” Totesi joukkueen kapteeni Veera Lökfors turnauksen päätyttyä. Kaiken kaikkiaan siis voitottomuudesta huolimatta hyvä turnausreissu takana ja tästä on hyvä ponnistaa taas eteenpäin.

Vastaa