Välieräennakko Jymy – Rangers

Jymy – Rangers

lauantai 14.3. klo 17, Nurmohalli

sunnuntai 15.3. klo 16, Pommari

tiistai 17.3. klo 18.30, Nurmohalli (tarvittaessa)

Lähtökohdat välierään

Kylän Jätkät taisteli upeasti puolivälierästä 2 – 1 otteluvoitoin Limingan Niittomiehistä jatkoon ja neljän parhaan joukkoon välieriin. Rehellisesti täytyy myöntää, että viime sunnuntain kotitappio 2 – 8 jäi varmasti kaihertamaan kirkkonummelaisyleisöä. Tiistai-iltana Kylän Jätkät kuitenkin näytti jälleen kerran, että joukkue pystyy kääntämään tiukat ottelut voitokseen. Ensimmäisen erän jälkeen Niittarit johti 4 – 1 ja toisessa erässä 5 – 2, mutta niin vain Rangers kairasi 7 – 8 vierasvoiton.

Viikonlopun välierässä vastaan tulee runkosarjan voittaja Nurmon Jymy. Sekin joutui pelaamaan kolme tiukkaa ottelua ennen kuin jatkopaikka sarjassa kahdeksanneksi sijoittuneesta M-Teamista ratkesi samoin 2 – 1 voitoin kuin Rangersillakin. Tässä mielessä rasitustasot ja muutkin puntit ovat siis tasan.

Tasaista oli joukkueiden välillä runkosarjassakin. Jymy voitti sarjan avausviikonloppuna Rangersin kotonaan 8 – 6. Kylän Jätkät oli puolestaan reilu kuukausi sitten Pommarissa parempi jatkoajan jälkeen maalein 6 – 5. Kotijoukkue nousi tuon ottelun kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin. Voittomaalin jatkoajalla iski, kukas muukaan kuin Samuli Alaluusua!

Runkosarjan voitto nostaa lajiniilojen spekulaatioissa Jymyn tämän otteluparin hienoiseksi ennakkosuosikiksi. Niin se oli ennakkosuosikki Niittomiehetkin, vaan kuinkas kävikään! Suosikkina ei ole helppo lähteä välierään.

Välierän toinen ottelupari on FBC Turku – KooVee.

Penkin takaa

-Saimme tiistai-illan Liminka-pelistä hyvän tsempin välierään. Lähden luottavaisin mielin viikonlopun otteluihin, sanoo päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Takana on raju ottelusarja, jossa Rangers vieraili muutaman päivän välein kahdesti Kempelehallissa. Tiistain ottelun jälkeen joukkue rantautui takaisin Kylille varhain keskiviikkoaamuna 24 tunnin reissun jälkeen.

Päävalmentaja vakuuttaa, että reissun rasitukset on levätty pois, ja joukkue on täydessä iskussa lauantaina Nurmohallissa.

-Joukkue on terveenä, mitä nyt muutamia iskuja saaneena. Niitä kuuluu tässä vaiheessa kevättä ollakin.

-Jymy on hyvä jengi. Se karvaa korkealta, pelaa vauhdikkaasti ja kääntää peliä nopeasti. Luvassa on yleisöystävällistä salibandya, ennakoi Sebu.

Hän sysää paineet runkosarjan voittajalle. -Jymy on aika saman tyyppinen joukkue kuin Liminka. Jymyn pelaajilla on enemmän yksilötaitoa kuin Niittareilla. Uskon, että Jymy sopii meille hyvin Liminka-sarjan jälkeen.

Ketä kannattaa seurata?

Jymyllä on vahva ykköskenttä. Runkosarjan maalipörssin kakkonen Erik Härkönen (#71) (33 maalia) on jatkanut vahvoja esityksiä myös puolivälierässä. Hyvässä iskussa on ollut myös Joona Kukko (#88). Listaan voi lisätä vielä Jymyn kapteenin Hannu Palomäen (#61). Roope Mutka (#22) on puolestaan tukkinut Jymyn maalin suun.

Kotijoukkueen osalta ei varmasti ole yllätys, kun tähän kirjoittaa Samuli Alaluusuan (#7) nimen. Samuli jaksaa painaa pelistä toiseen. Hän on pudotuspelien niin piste- kuin maalipörssinkin ykkönen. Ja vaikka vastustaja tietää Samulin vaarallisuuden, hän iski Limingassa tiistaina tehot 3 + 1.

Jotta kevät kaukalossa jatkuu, tarvitaan tietysti koko joukkueelta venymistä. Nyt on nähty, että sitä löytyy tiukassa paikassa.

Mikon mietteet välierästä

Runkosarjan nyt voittanut Jymy oli vuosi sitten kymmenes, ja jäi ulos pudotuspeleistä. Välierään Rangersia vastaan se on ennakkosuosikki, ja kantaa ne paineet. Miten se paineet käsittelee ja kestää, se nähdään viikonloppuna.

Kylän Jätkien on syytä varautua Jymyn rajuun rynnistykseen ottelun alkusekunneista lähtien. Kotijoukkue yrittää sillä ottaa Kylän Jätkiltä ns. luulot pois. Se pitää kestää, ja luottaa siihen omaan tekemiseen.

Erikoistilanteet ovat pudotuspeleissä isossa roolissa. Boxista pitää pysyä pois. Viimeksi Pommarissa Jymy teki kolme maalia viidestä ylivoimalla.

Voi hyvin ennakoida, että Nurmohallissa riittää mökää ja tunnelmaa lauantai-iltana. Jos samaan aikaan on jossain päin Nurmoa painikisat, sitten voi olla salibandyssa hiljaisempaa.

Mökää pitää löytyä myös Pommarissa, vaikka sunnuntai ei olekaan yhtä riehakas ottelupäivä kuin perjantai- tai lauantai-ilta. Kotiyleisön tuki on tärkeää pienten marginaalien otteluissa.

Ja nyt kannattaa tulla katsomaan ja kannustamaan Kylän Jätkiä, sillä ei varmaan menee pitkään, kun salibandya pelataan koronan tyhjentämille katsomoille.

MIKKO KARLSSON

Joukkueiden kokoonpanot