Otteluennakko 15.11 FBC Turku – Rangers

VS.

Otteluennakko

FBC Turku – Rangers

perjantaina 15.11. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli

 

Lähtökohdat otteluun

Kylän Jätkillä toinen arki-iltapeli tällä viikolla. Maanantaina tuli turpiin Rusalla, kun M-Team oli parempi 10 – 6. Perjantaina on suuntana Turku ja Kupittaan upea palloiluhalli. Puitteet ovat varmasti Divarin parhaasta päästä. Niin on vastustajakin FBC Turku. Joukkue oli ennen kauden alkua säbäniilojen ehdoton Divarin voittajasuosikki, mutta kentällä turkulaisten peli ei ole luistanut ennakkospekulaatioiden mukaisesti.

Varmasti yllättäen FBC hävisi edellisen ottelunsa vieraissa Karhuille 9 – 2. Sitä ennen joukkue voitti KooVeen kotonaan 9 – 3, mutta hävisi vain pari päivää myöhemmin samoin kotona Pirkoille maalein 3 – 6. Peli siis ailahtelee melkoisesti.

Rangerskin on hävinnyt kaksi edellistä sarjaotteluaan ennen M-Teamia Pommarissa 3 – 6 Loviisan Torille.

Rangers on sarjataulukon nelonen, yhdeksästä ottelusta 16 pistettä. FBC puolestaan löytyy sijalta kahdeksan, yhdeksän ottelua ja 13 pistettä. Siis yhden täyden pistepotin jäljessä Kylän Jätkiä.

Joukkueilla on aika saman moinen otteluhistoria viimeisimmästä kolmesta sarjaottelusta. Kumpikin janoaa kipeästi voittoa ja lisää pisteitä. Kumpi näistä toisensa hyvin tuntevasta joukkueesta saa paremmin ottelusta kiinni heti alusta pitäen, on perjantaina vahvoilla.

 

Penkin takaa

Maanantain tappio M-Teamille veti Rangersin valmennustiimin mietteliääksi. Numerot tulostaululla eivät jätä seliteltävää. M-Team vei peliä Rangersin kolmannen erän alkurynnistystä lukuun ottamatta.

-Tahtotilassa olimme vastustajaa jäljessä. Tarvitsimme monta hyvää maalipaikkaa ennen kuin osuimme maaliin. Maanantaita ei kannata jäädä murehtimaan eikä märehtimään, vaan katsotaan eteenpäin ja hiotaan asioita keskiviikon treeneissä, sanoo päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

-Kumpikin joukkue lähtee otteluun hieman samanlaisista lähtökohdista. Alla on tappioita ja halutaan palata voittojen tielle. Uskon, että meillä on sopiva ärsytystila. Haluamme näyttää itselle ja muille. Meidän pitää pelata perjantaina sarjan tähän mennessä ehjin peli, jos meinataan ottaa pisteet tuliaisiksi kotiin, pohtii Sebu.

 

Ketä kannattaa seurata?

Ennen sarjakauden alkua ennakoitiin, että Turulla on Divarin paras sentteriosasto. Se ei ole vielä näkynyt ainakaan Divarin tilastoissa, kun sarja lähenee jo puolta väliä. Syöttäjätilaston yhdeksäs Miikka Sokka (#70) yhdeksällä syötöllä on harvoja turkulaismainintoja pörsseissä. Samaan tilastoa johtaa Kylän Jätkien Samuli Alaluusua (#7) 12:lla syöttöpisteellä.

Maalivahtitilaston ykkönen on Turun Aleksi Sillantaka (#32) torjuntaprosentilla 82,81. Kun Kylän Jätkillä oli maanantaina maalinteko-ongelmia, ei hyvällä prosentilla torjuva veskari niitä ainakaan helpota.

Olen koko syksyn odotellut, koska Atte Silvennoinen (#20) löytää maalijyvän. M-Teamia vastaan Atte oli yksi harvoja onnistujia tilastojenkin (1+3) valossa. Toivotaan, että hän on löytänyt maalijyvän ja jatkaa pussitusta Turussa.

 

Mikon mietteet ottelusta

 

FBC Turku oli Divarin suurin ennakkosuosikki viime kaudella. Joukkue joutui pettymään, ei tullut runkosarjan voittoa. FBC oli neljäs ja putosi heti ensimmäisellä jatkokierroksella lopulta liigaan nousseelle Tiikereille.

Turkulaiset lähtivät tähän kauteen samoista ennakkoasetelmista. Joukkue satsasi pelaajahankintoihin ja sai vahvistuksia mm. saman kylän liigajengistä TPS:stä. Eipä ole kuitenkaan tullut paraatimarssia liigaan, ainakaan vielä.

Jos en ihan väärin muista, Turku hallitsi viime kaudella syyskierrosta, mutta hyytyi keväällä. Ehkä nyt menee toisin päin? Sarjaahan on vielä paljon jäljellä ja asetelmat ehtivät muuttua monesti.

Eihän tästä ottelusta voi muuta odottaa kuin Kylän Jätkien vierasvoittoa. Vaikka joukkue on nuori, se on kokenut. Pelaajat tietävät varmasti, mistä kiikastaa. Ja mitä pitäisi parantaa. Miten tämä tehdään kentällä? Miten tämä tietämys viedään käytäntöön? Kas, siinäpä kysymys.

Lehtereille näyttäisi sille, että joukkueen itseluottamuksen hakeminen ja etenkin sen löytäminen on se ISO juttu.

MIKKO KARLSSON

P.S. Perjantai 15.11. on yksi Suomen urheiluhistorian merkkipäiviä. Huuhkajat voi tänään voitolla Liechtensteinista varmistaa maajoukkueen kautta aikain ensimmäisen arvokisapaikan ensi kesän EM-mittelöihin. Paineet ja panokset Helsingissä pelattavassa ottelussa on kovat. Kylän Jätkien ohessa seurantaan myös Huuhkajien ottelu.

Sarjataulukko ja tilastot