Otteluennakko 18.1.2019 • ÅIF vs. Kirkkonummi Rangers

perjantaina 18.1. klo 19:00
Sipoo areena

Lähtökohdat otteluun

Rangersin tammikuun vieraspelien sarja saa jatkoa perjantaina, kun joukkue matkaa Ådalens Idrottsföreningenin eli ÅIF:n kotiluolaan Sipoo areenaan. Joukkueilla on samankaltainen lähtökohta otteluun eli kummallakin on viime kierrokselta alla vierastappio Tiikereille. Rangers hävisi lauantaina Tikkurilassa maalilla 6 – 5. ÅIF puolestaan sunnuntaina 6 – 3.

Syyskierroksella joukkueiden välinen kohtaaminen oli Pommarissa kahden erän jälkeen tasan 3 – 3. Kolmannessa erässä Rangers käänsi tilanteet 7 – 5 voitokseen.

Sarjataulukossa Rangers on neljäntenä, 15 ottelusta on kasassa 30 pistettä. ÅIF on yhdeksäntenä. Se on koonnut 16 ottelusta 25 pistettä. Rangersin maaliero on + 27, ÅIF:n vastaava luku on + 3.

Penkin takaa

Kylän Jätkien päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä sanoo, että lauantain tappio Tiikereille on joukkueessa käsitelty. –Se oli totta kai pettymys. ja Tappioita kuitenkin tulee pitkän sarjan aikana. Tappio oli ennen kaikkea herättelevä.

Rangers on harjoitellut tammikuun kovaa ja harjoittelee kovaa edelleen tähtäimessään kevään pudotuspelit. Niinpä Sebu ei ole mitenkään ”mega huolissaan”. –Meillä on menossa neljän ottelun sykli, jonka aikana hiotaan kokoonpanoja ja annetaan pelaajille näytönpaikkoja. Näin haetaan optimikokoonpanoja loppukauden otteluihin.

Hän ennakoi, että perjantaina tulee vastaan veemäinen jengi. –Aika fyysinen joukkue, jolla on kaksinkamppailuvoimaa. Uskon, että saamme pitää palloa ja ÅIF yrittää iskeä vastaan. ÅIF haluaa ottaa vauhdin pois ja pitää ottelun temmon hitaana. Tasainen peli tulossa.

Miten sipoolaisten pyrkimyksiin sitten vastataan?  -Meidän on pystyttävä liikuttamaan palloa paremmin ja oltava aktiivisempia hyökkäyspäässä. Jos pallo menetetään, meidän pitää paineistaa, prässätä ja voittaa pallo nopeasti takaisin, pohtii Sebu.

Ketä kannattaa seurata?

Sipoolaisista Tuomas Liukolampi (numero 95) on maalipörssin neljäntenä, 16 ottelussa 22 maalia. Syöttöpörssissä Mikko Piippo (98) on puolestaan kahdeksantena, 16/15.

ÅIF:n pelaajilla on vahva miehitys jäähypörssissä; Jussi Mäkinen (26) on kakkosena 31 minuuttia ja Atte Huovinen (12) on kuudes 18 jäähyminuuttia. Tämä tilasto antaa hieman osviittaa sipoolaisten pelitavasta.

Kylän Jätkissä huomio kiinnittyy siihen, miten kakkos- ja kolmoskentät pystyvät ottamaan tulosvastuuta = tekemään maaleja ykköskentän lisäksi? Viime kaudella ÅIF:ssa pelannut Tuomas Savukoski (18) osaa varmasti hämmentää entisiä pelitovereitaan ja saa kipinöintiä aikaan kaukalossa.

Mikon mietteet otteluista

Divari on ennakko-odotusten mukaisesti tasainen sarja, jossa ei ole ns. varmoja voittajia, vaan ottelu ratkeaa pieniin asioihin tai virheisiin. Tämä kaava jatkuu perjantaina Sipoossa. Jo syyskierroksen ottelu näiden joukkueiden välillä Pommarissa oli tasainen. Lisäksi arkiottelu työviikon päätteeksi on aina arvoituksellinen.

Kylän Jätkillä ei ole varaa pistemenetykseen toisessa ottelussa peräkkäin. Jos muutamassa aiemmassa ottelussa on ollut ongelmia toisen erän pelaamisessa, Tikkurilassa toinen erä oli parasta Rangersia sinä iltana. Mistä tämä ailahtelu johtuu? Sille, joka tähän kysymykseen osaa tyhjentävästi vastata, Sebu on varmasti valmis tarjoamaan pullakahvit.

Kummallakin joukkueella on alla tappio Tiikereille, joten pelinälkää on varmasti samoin näyttöhaluja. Lähdetään siitä, että pisteet matkaavat Kylille. Se on hyvä pohja tammikuun ensimmäiselle kotiottelulle lauantaina 26.1., kun Pommariin tulee NST Lappeenrannasta.

MIKKO KARLSSON

Sarjataulukko ja tilastot

Tsekkaa sarjan tilastot Salibandyliiton sivuilta.

Tilastot