Vera Niskanen USA:n maajoukkueeseen ja MM-kisoihin

Kirkkonummi Rangersin naisten edustusjoukkueessa pelaava Vera Niskanen on valittu USA:n maajoukkueeseen. Salibandyn naisten maailmanmestaruuskilpailut 2019 ovat järjestyksessään 12. Ne järjestetään joulukuussa 2019 Sveitsin Neuchâtelissa. Kisoihin lähtee hallitsevana maailmanmestarina Ruotsi, joka on voittanut kuusi viimeistä maailmanmestaruutta.

Naisten edustusjoukkue on aloittanut kautensa hienosti. Syyskierroksen loppuvaiheessa sarjasijoituksena on toinen sija, joka antaa hyvät lähtökohdat kevät kauteen.

Nuorentuneessa joukkueessa on löytynyt uusia vastuunkantajia ja aikaisempaa enemmän. Lisäksi uudistunut kesäharjoittelu on taannut, että jalka on liikkunut hieman paremmin tänä syksynä. Toki meillä on vielä paljon tehtävää, mutta hyvällä tiellä ollaan, ynnää joukkuen valmentaja Wollsten.

Seurajoukkue historia

Aloitin salibandyn pelaamisen vuonna 2010 Westend Indiansin tyttöjoukkueessa. Inkkareissa polkuni kulki harrastusjoukkueista aina C tyttöjen SM-joukkueeseen, jossa pelasin kaudella 2014-2015. Vuonna 2015 syksyllä siirryin uuteen tyttösalibandyyn keskittyvään seuraan – Northern Starsiin – jossa pelasin aina kauden 2017 loppuun. Syksyllä 2017 siirryin pelaamaan Kirkkonummen Rangersin A tyttöjen joukkueeseen mistä sain seuraavalla kaudella paikan naisten edustusjoukkueesta missä pelaan myös tällä hetkellä.

Maajoukkue historia

Seurajoukkueissa pelaamisen rinnalla minulle on avautunut mahdollisuus pelata myös maajoukkue tasolla Yhdysvaltojen maajoukkueessa. Ensimmäinen kosketus maajoukkue kuvioihin osuu vuodelle 2016 jolloin tein debyytin Yhdysvaltojen naisten maajoukkueessa MM-karsinnoissa Kanadassa. Tuolloin karsimme Kanadan maajoukkueen kanssa paikasta vuoden 2017 Slovakian MM-kisoihin. Voitimme karsinnat ja vuosi huipentui joulukuussa MM-kisoihin. Arvokisa kokemukset jatkuivat keväällä 2018 jolloin olin pelaamassa Sveitsissä U19 MM-kisoissa Yhdysvaltojen tyttöjen U19 maajoukkueessa.

Kuluva kausi

Tämän hetken tavoitteeni on kehittyä lisää pelaajana ja auttaa sitä kautta Rangersin naisten edustusjoukkuetta nousemaan B naisten salibandyliigaan. Olen myös valittu pelaamaan tämän vuoden joulukuussa pelattavaan Sveitsin 2019 MM-kisoihin edusten Yhdysvaltojen naisten maajoukkuetta mikä tuo vielä lisää motivaatiota kehittää omaa peliä. Kulunut kausi on alkanut oman joukkueeni kanssa hyvin käyntiin ja olen tyytyväinen saatuani tasaisesti tehoja alkukauden peleissä. Odotan itseltäni hyvän suorituksen näkyvän myös MM-kisoissa.

Elämä salibandyn ulkopuolella

Salibandyn lisäksi opiskelen Kaitaan lukiossa kolmatta vuotta. Tavoitteenani on valmistua 2021 keväällä ylioppilaaksi. Suurin osa ajastani menee kouluun ja salibandyyn, mutta pidän salibandyä myös vapaa-aikana. Salibandy tasapainottaa koulunkäyntiä ja arkipäivääni. Treeneihin ja peleihin on aina kiva mennä pelaamaan muiden kanssa, koska pelaaminen on mielestäni hauskaa ja se rentouttaa minua. Rentoudun myös vapaa-ajalla tapaamalla ystäviäni sekä harrastamalla piirtämistä ja musiikin kuuntelua

Parhaat muistot salibandysta

Rangers on antanut minulle hienon mahdollisuuden kehittyä pelaajana. Taitavat pelikaverit, hyvä valmennus ja -joukkuehenki on vienyt minua pelaajana eteenpäin. Olen saanut joukkueen treeneistä ja peleistä paljon voimaa elämääni mistä iso kiitos koko Rangers organisaatiolle. Nämä vuodet Rangersissa tulevat säilymään muistoissani aina.

Ikimuistoisin yksittäinen tapahtuma salibandyyn liittyen on varmaan Kanadassa pelatut MM-karsinnat Yhdysvaltojen naisten maajoukkueen kanssa. Minua jännitti todella paljon karsintoihin meneminen. En ollut koskaan ajatellut pelaavani maajoukkuetasolla ja olin vielä 2kk ennen karsintoja sairastanut keuhkokuumeen, joka vaati sairaalahoitoa. Aluksi jännitin paljon, mutta päästyäni pelaamaan ja tutustumaan joukkue kavereihin homma alkoi toimia.

Kylien säbäväelle haluan antaa terveiset, että jatkakaa salibandyn pelaamista ja nauttikaa siitä! Salibandy antaa toivottavasti myös teille iloa ja intoa elämään. Salibandy on mahtava urheilulaji, joka on paitsi monipuolista liikuntaa myös hienoa yhdessä tekemistä.

Kirkkonummi Rangers onnittelee Veraa kisapaikasta ja toivottaa isot Tsempit turnaukseen!