Naiset uudistuneella joukkueella ensimmäiseen I-divari kauteensa

Haasteellinen joukkueen rakennus

Naisten edustusjoukkue nousi 1. Divariin kaudeksi 2020-2021. Erinäisistä syistä kuitenkin yli puolet joukkueen pelaajista päätti kauden lopuksi joko lähteä hakemaan haasteita muualta/ lopettaa tai siirtyä ikänaisten sarjoihin. Näin ollen huhtikuun alussa oltiinkin tilanteessa, jossa korona esti harjoitusten pitämisen, eikä joukkueella ollut yhtään sopimuspelaajaa alkavalle kaudelle. Joukkueenjohtajaksi alkavalle kaudelle lupautunut Annika Seppälä ja vastuuvalmentajaksi valittu Jussi Köpsi olivatkin ison haasteen edessä. Onneksi tukea ja apua löytyi seuran sisältä. Huhtikuun puolessa välissä saatiin ensimmäiset allekirjoitukset pelaajilta sopimuksiin. Tästä jatkui aktiivinen pelaajien rekryäminen aina heinäkuun alkupuolelle, jolloin viimeiset sopimukset on allekirjoitettu.

Joukkue on kasassa

Haasteista huolimatta joukkue saatiin kasattua ja valmennukseenkin toinen valmentaja Jani Valli, jolla on pitkä kokemus valmentamisesta aina ulkomaita myöden. ”Meillä on mielestäni kilpailukykyinen joukkue ja ennen kaikkea se Joukkue. Ensimmäisistä treeneistä lähtien on ollut ilo katsoa touhua missä asioita tehdään tosissaan, mutta jatkuvasti posin kautta ja pelaajista huokuu kehittymisen halu. Enää ei ole mitään tarvetta saada lisää pelaajia, mutta eihän tuo nyt vielä ihan täysi 20 pelaajan rosteri ole, joten jos sattuisi vahvistuksia tulemaan tarjolle esimerkiksi vaikka Kaupin sisarukset, niin voidaan harkita mukaan ottamista”. Näin hieman humoristisesti kommentoi joukkueen tilannetta vastuuvalmentaja Köpsi. Sopimuspelaajia joukkueessa on tällä hetkellä 15 ja lisäksi 3 peluria R-edustuksella Esport Oilersin C-tyttöjen joukkueesta. Seuran omista junioreista 4 pelaajaa on oman joukkueensa lisäksi naisten ringissä osassa harjoituksista sekä mahdollisesti peleissä. Joukkueen rakennuksen ainoa takapakki tuli, kun Juulia Kari saikin lopulta opiskelupaikan Tampereelta ja näin hänen sopimuksensa luonnollisesti purettiin.

Kapteeniston vastuullisessa tehtävässä joukkueessa toimii Karoliina Pohja, Ilona Ihalainen ja Sari Kaarela
Kohti sarjapelejä

Naisten joukkue on harjoitellut toukokuusta asti ensin pienryhmissä ja myöhemmin koko joukkueen kesken. Harjoituspelit aloitetaan maanantaina Oilers X-joukkuetta vastaan. Heti seuraavana sunnuntaina matkaa sitten Askolaan, jossa on kolme peliä ja vastassa 1-divari joukkueita. ”Se on mielenkiintoista nähdä missä mennään tällä hetkellä 1-divari joukkueisiin verraten.” Totesi Köpsi tulevasta turnauksesta. Myöhemmin naiset kohtaa vielä ainakin LoSBin, joka pelaa naisten liiga-b:ssä. Lisäksi syyskuussa naiset kohtaa vielä SBSV:n ja mahdollisesti yhden 1-divisioona joukkueen mikäli aikataulut sopii yhteen. Sarjapelit naisilla alkaa Vantaalla 4.10. jolloin vastaan asettuu Northern Stars ja SS Nova. ”Voimasuhteista on vaikea sanoa, kun moni joukkue on uudistunut, osa enemmän osa vähemmän. Lisäksi tietysti Pantterit, MIG, Tamppi, Steelers II ja osin Novakin on uusia tuttavuuksia, mutta kyllä usko ja luotto jengiin on kova, että pystytään kilpailemaan kärkisijoista omassa lohkossa. Hiukan arvoitus tietysti on vielä millaisella rosterilla peleihin päästään ja siihen vaikuttaa R-pelaajien ja omien junnujen omat pelit. Siinä asiassa kaivataan onnettarelta hiukan apuja, muuten uskotaan siihen kuuluisaan omaan tekemiseen.” Näin vastuuvalmentaja arvioi tulevan kauden haasteita uudessa 1-divisioonassa.

Taustoilla tilaa

Hieman haasteellisempi rosteri löytyy joukkueen takaa. Tällä hetkellä mukana on joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja ja huoltaja. Lisää tarvittaisiin, jotta pelaajat saa keskittyä pelaamisen ja valmentajat valmentamiseen. ”Onhan kahden joukkueen joukkueenjohtana salibandystä vapaat päivät kortilla ja hommia riittää, hyvässä porukassa on kuitenkin kiva tehdä tätä ja viedä Kirkkonummelaista salibandyä eteenpäin. Toinen huoltaja ja somevastaava olisivat ensimmäiset tärkeät lisäykset.” Toteaa haasteellisesta toimihenkilötilanteesta joukkueenjohtaja Annika Seppälä. Mikäli haluat tulla mukaan tekemään ja viemään Kirkkonummelaista naissalibandyä eteenpäin, ota yhteyttä Annikaan! Jokaiselle löytyy kyllä oman kokoinen ja näköinen pesti. Katsomoonkin luonnollisesti kaivataan ääntä ja kannustusta (korona-tilanteen sallimissa rajoissa), joukkueen ottelut löydät täältä, tervetuloa kannustamaan naiset voittoihin! Joukkueen edesottamuksia ja tunnelmia voit seurata Instagramissa @rangersnaisetedustus tiliä seuraamalla.