Annika Hytönen palaa Kylille kokonaan

Viime kaudella Rangersin B-poikia ja rinnakkaisedustuksella Porvoon salibandy seurassa pelannut Annika on tehnyt Rangersin B-poikien kanssa sopimuksen. Annikan pelaaja ura ei ole ihan tavallisimmasta päästä ja nyt pieni katsaus siihen.

Annika aloitti uransa Rangersissa 10-vuotiaana ja pelasi yläkoulu ikään asti Kirkkonummella. Uusi seura Northern Star ja uudet haasteet veivät hänet Espoon puolelle, josta Annika palasi Rangersiin toissakaudella. Tuosta kaudesta joku saattaa muistaa Annikan A-poikien SM-sarjasta, joka jo sinällään on aikamoinen ja harvinainen saavutus.

Miksi Rangers?

-Olen tosiaan viime vuosina pelannut useammassakin seurassa ja joukkueessa. Olen ollut aina erittäin tavoitteellinen ja hakenut haasteita. Siksi olen myös usein tarttunut niihin jos olen nähnyt siinä, että se voi viedä minua pelaajana eteenpäin. Kirkkonummi on kuitenkin kotini. Täällä on mahtava pelata, seura ja yhteisöllisyys on hienoa ja olen ollut aina tyytyväinen harjoituksiin ja valmentajiin täällä ollessani. Tämän hetken joukkue ja valmennus (päävalmentaja Janne Mustonen) tuntuu todella hyvältä. Nyt olevat treenit ovat olleet todella hyviä ja olen tykännyt Ville Mäkelän vaativasta ja tehokkaasta treenikulttuurista. Täällä saa olla oma itsensä ja täällä kaikki on lähellä ja helppoa.

Viime kausi?

-Tosiaan niinkuin aikaisemmin oli puhetta pidän haasteista ja vaadin itseltäni, mutta toki myös muilta paljon. Pelasimme viime vuonna Porvoossa nousujohteisen kauden ja saavuttamaamme A-tyttöjen SM-hopea oli toki hieno kruunu kauden päätteeksi. Olen aina ollut kova harjoittelemaan ja pidän siitä, mutta ehkä suurin asia minkä olen pystynyt muuttamaan on se, että osaan nykyään nauttia enemmän kaikesta. Niin peleistä kuin itse harjoittelusta. Turha ressaaminen on jäänyt pois ja elän tietynlailla hetkessä. Se näkyy myös itse pelaamisessa positiivisena.

Tavoitteet?

-Elokuussa on poikien SM-karsinnat ja tavoite ehdottomasti pelata valtakunnalista sarjaa. Meillä on siihen täydet mahdollisuudet. Treenaaminen ja joukkueen tekeminen on ainakin tällä hetkellä kovalla tasolla ja tähtäin on siellä. Henkilökohtaisesti haluan tottakai pelata ja olla joukkueen iso palanen meidän matkalla sinne. Olen myös kiinnostunut naisten edustusjoukkueen treeneistä ja peleistä ja katsotaan niitä sitten, kun tästä on päästy alkuun. Iso tavoite minulle on ollut henkoht jo useamman vuoden tulevat U-19 tyttöjen mm-kisat, jotka pelataan vuonna 2020. Olen ollut mukana U19 maajoukkueessa ja leirityksissä ja toki se on sellainen juttu, joka vie ja ohjaa eteenpäin. Viimeksi leirillä tuli paha nilkka vamma juuri ennen Ruotsi-maaotteluita niin se jäi vähän kaivelemaan. Jokapäiväistä työtä eli treeniä treeniä se vaan vaatii jos sinne haluaa.

Tyttö- ja naissalibandy?

On ollut hieno huomata Rangersin nuorempien tyttöjoukkueiden vahva toiminta ja esillä oleminen. Olen aina pitänyt junnutyötä todella tärkeänä vaikka ei tässä itsekään ihan liian vanha vielä olla. Olen ollut auttamassa mm. tyttöjen maalivahti valmennusta ja kiinnostusta edelleen on siihen. Juniorien tukemiseen muutenkin, että tyttö- ja naissalibandya saataisiin Kirkkonummella, mutta toki muuaallakin eteenpäin. Parempaan suuntaan ollaan menossa, mutta vielä on matkaa jos vertaa esimerkiksi miehiin. Omalta osaltani haluan näyttää ja antaa oman panokseni tähän.