Uutiset

Rangersin runkopelaajat jatkavat joukkueessa

Kirkkonummi Rangersin ensi kauden joukkue Divarissa alkaa hahmottua. Seuralla on kasassa nippu sopimuksia päättyneen kauden runkopelaajiensa kanssa. Tavoitteena on käynnistää joukkueen yhteisharjoitukset toukokuun puolivälissä, jos koronavirusepidemia hellittää. Siihen saakka pelaajat harjoittelevat omatoimisesti.

-Sarjan keskeyttämisen jälkeen on ollut aikaa huokaista ja viettää aikaa läheisten kanssa sekä ladata akkuja. Pelaajat ovat alkaneet pikkuhiljaa harjoitella omatoimisesti. Henkilökohtaiset ohjelmat on tehty seuraavaksi kolmeksi viikoksi. Sitten katsotaan koronatilannetta uudestaan, sanoo päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.
Huhtikuun puoliväliin mennessä pelaajien on ilmoitettava jatkoaikeistaan. Muutamat ovat jo sopineet jatkavansa Rangersissa myös tulevalla kaudella. Rangers-paidassa nähdään mm. Divarin pakkiparien eliittiin kuuluvat Aleksi Markkola ja Emil Vehanen. Hyökkääjistä sopimuksen ovat jo vahvistaneet mm. Rami Kallio ja Justus Mustonen.

Rami Kallion rooli hyökkäyspäässä kasvaa entisestään.

-Nyt on jo hyvä perusrunko kasassa. Muutamat pelaajat miettivät ylipäätään uransa jatkoa. Myös ulkopuolelta on tullut mielenkiintoisia yhteydenottoja, kertoo Fager-Pintilä.
Hänen mukaansa Rangersin junnuista mukaan harjoitusryhmään ollaan nostamassa 5 – 6 lahjakasta pelaajaa. Menetyksiäkin on jo tiedossa. Runkosarjan syöttöpörssin ykkönen ja pudotuspelien piste- ja maalipörssin kärkinimi Samuli Alaluusua on lähtökuopissa liigaan.
-Tämä siirto oli odotettavissa. Samulin lähtö on tietysti iso menetys meille. Vastuuta maalinteosta tule lisää muulle joukkueelle, ennakoi päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Emil Vehanen pelasi todella vahvan kauden ja teki siinä sivussa mukavat tehot (20+7)

Valmennustiimissä paikkoja auki

Päävalmentajalla on sopimusta jäljellä vielä tuleva 2020 – 2021 kausi. Muutoin valmennustiimin kokoonpano on vielä osin auki. Pitkään mukana ollut Rauno Vehanen jatkanee valmennuskonsultin roolissa.
Päättyneellä kaudella tiimissä mukana ollut Janne Mustonen on nimetty Rangersin A- ja B-junioreiden vastuuvalmentajaksi. Uudessa roolissaan hän tekee tiivistä yhteistyötä edustusjoukkueen kanssa.
Joukkueenjohtajaksi on tulossa Rangersin puheenjohtaja Jari Kallio. Huoltopuolella jatkavat Simo Turpeinen, Marko Merikukka, Kim Nyholm ja Janne Kuusela.

Rangersin loistava huoltotiimi jatkaa ensi kaudella

Selkeät roolit valmennukseen

Päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä palaa vielä päättyneen kauden tunnelmiin.
-Voitimme viime keväänä nousijajoukkueena Divarin runkosarjan. Kaikki pelaajat eivät oikein päässeet siitä yli eivätkä saaneet itsestään kaikkea irti. Siitä seurasi toisen vuoden kirous. Kun töitä ei tehdä sataprosenttisesti, se näkyy sitten jossain vaiheessa kautta.
Hän myöntää, että joukkueessa oli viime syksynä jännitteitä, joita ei osattu purkaa oikein. Tähän liittyy se, että Miika Valkama jäi alkukeväästä syrjään valmennustiimistä. Fager-Pintilän omaa panosta ja aikaa jakoivat valmennuksen ohella valmentajaopinnot ja alkuvuodesta perheeseen syntynyt toinen poika. Elämässä riitti kiireitä.
-Tästä on otettava oppia tulevaan kauteen. Valmennuksessa pitää olla selkeät roolit.

Pilkettä silmäkulmaan

Rangers pelasi ailahtelevan runkosarjan, jossa joukkue sijoittui seitsemänneksi. Pääsy pudotuspeleihin ratkesi vasta runkosarjan viimeisessä ottelussa.
Pudotuspeleissä Kylän Jätkät sai hyvän draivin päälle. Limingan Niittomiehet putosi jatkosta tiukkojen vääntöjen jälkeen voitoin 2 -1. Neljän parhaan välierissä vastaan oli tulossa Nurmon Jymy, kun korona katkaisi kauden. Jymy on runkosarjan voittajana ilmoittanut ottavansa vastaan tarjotun paikan liigaan.

-Pelasimme parhaat pelimme muutamaa väläystä lukuun ottamatta nyt keväällä. Vaikka pleijaripaikka oli tiukassa, sen jälkeen onnistuimme hyvin. Tästä on hyvä jatkaa sitten, kun pelit taas käynnistyvät.
-Teemana ensi kaudelle on se, että pitää olla hauskaa. Pelaajien pitää kuitenkin mennä myös epämukavuusalueelle, mutta pilke silmäkulmassa, korostaa Sebastian Fager-Pintilä.

Treenaamisen laatua pitää pystyä nostamaan, kertoo Sebastian Fager-Pintilä

Rangers ykkösvaihtoehto

-Olin ajatellut jatkaa Rangersissa myös ensi kauden, kertoo ensimmäisten joukossa jatkosta sopinut puolustaja Aleksi Markkola.
Hän on pakkiparinsa Emil Vehasen kanssa yksi Divarin kärkipareista. Markkola on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta koko uransa Rangersissa. Hän on seuran 1996 syntynyttä ”kultaista” Viikingit-sukupolvea. Samoin on Emil Vehanen.
Vaikka pelivuosia on jo reippaasti takana, Markkola kertoo salibandyn olevan edelleen ihan hauskaa.

-Harmi, että kausi loppui näin oudosti. Meillä oli juuri hyvä draivi päällä. Heräsimme pelaamaan juuri silloin, kun pitikin herätä. Sarjojen päättäminen oli kuitenkin ihan ymmärrettävää. Ei ollut muuta vaihtoehtoa, pohtii Markkola.

Viime viikot Aleksi Markkola on vetänyt henkeä ja keskittynyt liiketalouden opintoihinsa. Alustavat harjoitusohjelmat on saatu. Niitä aloittelen pikkuhiljaa tekemään.
-Tilanne on outo ja hämmentävä. Pitää vaan ottaa rauhallisesti, ja seurata, miten tilanne etenee.
Toivottavasti päästään taas normi arkeen, toivoo Aleksi Markkola.

Aleksi Markkolan taso pysyy kaudesta toiseen

Mieli tekee jo pelailemaan

Hyökkääjä Justus Mustonen pelasi ensimmäisen kautensa miesten edustusjoukkueessa. Mustonen palasi viime keväänä Espoosta Rangersin riveihin. Hän pelasi myös A-junnuissa.

-Oli helppo päätös sopia jatkosta Rangersissa. Joukkueessa oli hyvä fiilis. Kausi jäi kesken, ja siitä jäi vähän hampaankoloon, kun pääsimme juuri hyvään vauhtiin, pohtii Mustonen.
Hän on aloitellut fysiikkatreenejä. Fysiikka onkin varmasti se osa-alue, johon nuorukainen kaipaa vahvistusta.

-Tarvitsen myös lisää tasaisuutta pelaamiseen.
Nuori mies on jo kyllästynyt kotona olemiseen, ja mieli palaakin jo pelailemaan. Ensi syksynä Divarin lisäksi odottaa myös lukion abivuosi.
-Yritän hoitaa myös koulun mahdollisimman hyvin, sanoo Justus Mustonen.

Justus Mustonen tavoittelee tosissaan myös U-19 MM-kisapaikkaa

 

TEKSTI Mikko Karlsson

Vastaa