Uutiset

Mun tärkeät Rangerit- KIITOS!

Kesäkauden aikana tutustutaan ja kerrotaan tarinoita miesten edustusjoukkueen pelaajista sekä taustoista ja matkasta kohti tulevaa kautta.

Kulunut kevät on ollut historiallinen monessakin mielessä. Näin seuratoimijan arjessa se on toki  tuonut merkittäviä haasteita salibandyn ja urheilun näkökulmasta. Perus-positiivisena ihmisenä se on myös tuonut monia uusia tapoja kohdata, toteuttaa ja tehdä asioita hieman erilailla. Aina kun jotain merkittävää tapahtuu elämässä ovat ne sitten posi- tai negatiivisia niin ne usein pysäyttävät meidät, ainakin hetkeksi.

Tällä omalla kirjoituksellani haluan nostaa esille ja jakaa kiitosta ihmisille, jotka omalta salibandy uraltani niin kentän tasolla kuin sen ulkopuolella ovat olleet merkittävässä roolissa. Pitkä matka takana ja toivottavasti paljon vielä edessä. Jokaisella löytyy omat tuki- luottohenkilöt, mutta usein he unohtuvat matkan varrelta. Seuratyössä ja elämässä ylipäätään pitäisi muistaa sanoa ja kehua, kun paikka on.Pikku-juttuja itselle monesti, mutta kuinka valtava merkitys sillä saattaa olla toiselle.

Mun Rangers MVP-lista

Kyseiset henkilöt ovat olleet isossa roolissa omalla polullani, mutta toki heidän tekemä työ on merkittävä koko Kirkkonummelaisen urheilun ja etenkin salibandyn osalta. Moni tärkeä ihminen jää varmasti listalta pois ja pienet pahoittelut siitä. Korostan, että katson tätä myös hieman enemmän Kirkkonummi sekä Rangers-lasien kautta.

Petri Tiainen-Heikki Rönty- Kalevi Savolainen – alkeiskurssi Upinniemessä

Kyseiset herrat ovat olleet minun ensimmäisiä ohjaajia/coutseja. Ennen kaikkea heidän antama tuki ja innostava asenne urheiluun ja salibandyyn oli tärkeää pikkupoikana.

 

Petri Tiainen, ”coutsi” jonka kanssa sählättiin Upinniemen koululla ja myöhemmin Kuntotalolla. Halusi musta pituushyppääjän, mutta sählyyn päädyin. Oli huippu innostava ja ekat treenit letkumailoineen on jäänyt mieleen. Yhteinen taival jatkui myöhemmin Edarissa Peten toimiessa huoltajana liiga-vuosina.

Heikki Rönty, sukeltajakurssin priimus, jonka kanssa tuli pelattua sählyä teini-iässä. Antoi myös hyviä isällisiä neuvoja ja ohjeita elämästä. Muutama tunti tullut istuttua tämän herran kanssa saunassa ja puitua kaikkea maan ja taivaan väliltä. Isossa roolissa myös Rangersin näkökulmasta, koska käytimme Upinniemen varuskunnan sen ajan huippu-puitteita niin treenaamiseen kuin välillä virkistystoiminnassa.

Kalevi Savolainen, Upinniemen laivastoaseman Komentaja vai Kommadori omissa puheissaan, taisi mennä herralta itseltäkin välillä tittelit sekaisin. Mun ensimmäinen ”virallinen” coutsi Porkkalan Reippaassa eli PoRe:ssa, jossa alkoi pelit joskus 1990-luvun lopussa. Taisi tulla heti nousu Kalen opeilla. Huippu äijä ja osasi keskittyä ja ottaa pelaajien henkisistä voimavaroista kaiken irti, edellä kävijä jo silloin. Toimi Rangersin Edarin hierojana muutaman vuoden. “Sun kädet on kuin talitintin jalat” oon kuullut muutaman kerran. Monitaituri ja Rakkauden ammattilainen kuvastaa Kalea.

 

Antti Kilappa- manageri vailla vertaa

Antti Kilappa, Upinnemestä tämäkin herra ja salibandyn moniosaaja. Toiminut Rangersissa useammassa roolissa. Seuran puheenjohtaja, Edarin manageri sekä joukkueenjohtajana mm. Nykyään Kylien salibandy väki tuntee nimellä Mr Joma. Vaikuttanut jo vuosikymmeniä kunnallispolitiikassa ja liikunnan edistäjänä kunnan kärkinimiä. Omalta osaltani Antti on aina jeesannut niin pelihommissa kuin kaukalon ulkopuolella. Sai myös houkuteltua minut aikoinani Rangersiin ison kohun saattelemana Porkkalan Reippaasta. Antanut aina ja antaa edelleen Anttimaista positiivista palautetta. Tärkeä palanen ollut omalla urallani ja saanut arvokasta oppia, miten asioita pitää tehdä tai miten ei? Antilla on ollut myös itseeni ihmeellinen vaikutus siinä mielessä, että aina kun hän on katsomassa peliä olin sitten coutsi tai aikaisemmin kentällä.  Hän sai aina yrittämään enemmän ja jotain extraa tuli aina peliin. Antista huolimatta taisi muutama kehnompikin peli tulla itselle ja joukkueelle.

 

Tomi Rastas- Tero Suominen -Kylien kovin valmentaja duo

Tomi Rastas, ensimmäinen todellinen säbä-valmentaja. Mullisti vuosituhanteen vaihteessa Kylän salibandya. Rangersin liiga nousu 2002 ja monen liigaan päässeen pelurin taustalla on Rastaan kädenjälki. Mr Pepsi-max oli huumorintajuinen ja osasi hyvin käsitellä ihmisiä. Antoi itselleni käytännön vinkkejä harjoittelusta, vaatimustasosta ja loi ilmapiirin jossa oli hyvä olla. Sain luottoa jo nuorena junnuna, että pääsin miesten maailmaan omien sen ajan idoleitten ( Färä, Dalle, Topi, Hoskonen, Korkki) kanssa treenaamaan ja pelaamaan. Luonut Kylien reissujen jälkeen itselleen salibandysta uran huippuorganisaatioissa ja arvostettu laji-ihminen.

Tero Suominen, valmentaja velho, joka nykyään vaikuttaa isosti kunnallispolitiikassa. Johtaja ja karisma, jota kukaan ei kyseenalaistanut. Osasi kuitenkin käyttää sitä hyvin ja varmasti sen takia ansaittu legendan maine elää edelleen vahvasti Kirkkonummella. Antoi oppia toki sählyjutuissa, mutta isoimmat neuvot tuli itse elämään. Oli myös erittäin hyvä kyykyttämään jos näytti siltä, että nuorella pojalla lähtee laukalle. On vain yksi Tero!

 

Toni Weurlander-Leena Saario- uusi ura

Toni Weurlander, nykyään salibandyliigassa(F-liiga) huipputuomarina toimiva Toni on ollut omalta kantiltani merkittävä roolissa palattuani takaisin Kylille Happee, SSV ja Loviisa Tor reissuilta. Toni oli mukana seuran toiminnassa laajalti 2010-luvun alkupuoliskolla. Sain häneltä oppia niin valmennus- sekä seuratoiminasta. Hänellä oli minuun kova luotto ja on ollut ehdottamassa/valitsemassa minua seuran valmennuspäälliköksi vuonna 2013 yhdessä seuran hallituksen kanssa. Sillä tiellä ollaan edelleen.

Leena Saario, todella rautainen ammattilainen ja johtaja. Aloittaessani seurassa valmennuspäällikön uraa toimi Leena seuran puheenjohtajana. Lempeä, ymmärtäväinen mutta kovissa liemissä keitetty liideri osasi hommansa ja auttoi ensimmäisinä vuosina. Tuki ja kuunteli, sillä pääsee jo pitkälle.

 

Marjo Maukonen-Tytti Lund-Ulla Engblom > mahdollistajat

Näitä hienoja leidejä yhdistää toki Exelit ja talous. Kovia seuratyöntekijöitä kaikki, jotka hallitsevat luvut. Tässä vuosien saatossa saanut oppia ja ehkä alkanut ymmärtää kuinka oleellinen ja välttämätön asia on se. että joku näitä miettii, tekee ja hallitsee. Mähän vaan tuhlaan ja toki mulla aina huippu hyviä ideoita millä tehdä rahaa… ainakin omasta mielestäni. Heitä myös yhdistää ”me ollaan Rangers” ovat aina tekemässä jos ja kun apua tarvitaan.

 

Mikko Karlsson- Rangersin hovitoimittaja

Mikko Karlsson, tutustuin Mikkoon ollessani C-poikien (silloiset -96 pojat) valmennustiimissä mukana. Mikko toimi silloin jojona. Siitä alkoi meidän tie ja ystävyys. Mikkohan on sitä koulukuntaa, että se mitä sanotaan ja luvataan > pidetään. Se ei tämän päivän maailmassa ole ihan aina itsestäänselvyys.  Mikko vastaa useimmista seuraa koskevista kirjoituksista nettisivuilla ja paikallislehdissä. Vaikuttavaa on ollut, nähdä kuinka isolla innolla ja sydämellä hän on edelleen mukana vaikka omat lapset ovat jo Rangersin sählykuvioista lähteneet.

Ville Mäkelä- Sensei

Ville Mäkelä, koulumaailmassa jo elävän legendan asemassa oleva Mäksä ollaan saatu loistavaksi lisäksi Rangersia muutama vuosi sitten. Arjessa hän kouluttaa nuoria Porkkalan lukiossa ja iltaisin piiskaa Rangereita fysiikka treeneissä. Ensi kosketus itsellä häneen lukion liikuntatunneilla ja en kyllä silloin olisi uskonut, minkälainen retki meillä tulee olemaan. Todella kova liikunnan ammattilainen, arvostettu pelaajien keskuudessa ja harvalla on niin jäätävä kyky saada ihmisten katse kääntymään ja hiljenemään halutessaan. Tältä mieheltä onnistuu. Mäkelän tuomat vaikutukset harjoittelun ja urheilijan elämän muutokseen suhteen ovat tuottaneet jo nyt tulosta, mutta se iso steppi on vielä edessä ja tulossa. Ja siitä isot krediitit kuuluu hänelle.

 

Jari Kallio – puheenjohtaja nyt ja Rangersin tulevaisuus

Jari Kallio, tällä hetkellä seuran puheenjohtajana toimiva Jari on ollut seuran toiminnassa mukana poikansa Ramin myötä jo lähes 20-vuotta. Moniosaaja ja monessa roolissa ollut ja nyt kantaa seuran valtikkaa puheenjohtajana. Haastavia aikoja eletään, mutta uskon itse hän on oikea henkilö tähän paikkaan ja hetkeen. Kuten mainitsin Mr Kallio on toiminut useassa roolissa omaltakin kantilta. Hän on toiminut valmentajanani M1, tällä hetkellä toimii pomonani. Uskomatonta nähdä millä intohimolla painaa hommia seuran eteen ja nimenomaan niitä ei aina niin kivoja juttuja. Mutta ne on vaan tehtävä ja hoidettava, että matka ja retki jatkuu. Kylien Eric Forrester on herrasmies viimeisen päälle ja hänen kanssaan tulee puitua ja käytyä niin sähly kuin elämää monestakin kulmasta.

 

Upinniemestä suht isoille kentille jos miettii sählyn näkökulmasta on tullut päästyä. Paljon enemmän saanut kuin silloin pikkupoikana edes haaveili. Rehellisesti se on vaatinut paljon uhrauksia, harjoittelua sekä valintoja. Ei todellakaan aina ollut kivaa ja vastoinkäymisiä ollut. Mutta se tärkein ne tarinat, reissut ja ihmiset erityisesti jäävät mieleen.

Jokaisen pelaajan ja toimijan lista on oman näköinen, tässä oli mun isot ja tärkeät Rangerit. Muista kiittää omiasi.

Kiitos ja kumarrus!

Valmennuspäällikkö, Sebu #83

Kylän Jätkien kausikortit ostoon tästä:

https://kirkkonummirangers.fi/tue-kylan-jatkia-kannatus-ja-kausikortit-20-21-nyt-myynnissa/

La 23.5 Rangersin Matonpesu-talkoot:

https://kirkkonummirangers.fi/miehet/rangers-marko-mattohuolto-laajenee/

Vastaa