Uutiset

Syksyn välitilinpäätös ennakoi Rangersille tiukkaa kevättä

18. 12. 19 M-1

-Divarin runkosarjassa on jaossa vielä 33 pistettä. Ne riittävät runkosarjan voittoon, laskee Kirkkonummi Rangersin edustusjoukkueen päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Rangers jäi maanantain Suomen cupin ottelun jälkeen joulutauolle. Joukkue on huippu tasaisessa sarjassa neljäntenä, viidestätoista ottelusta 25 pistettä. Muutamilla joukkueilla on tosin vielä tulevana viikonloppuna otteluita, joten sarjasijoitus elää. Rangers jatkaa kautta neljäs tammikuuta vierasottelulla Karhuja vastaan Porissa.
Syksyn välitilinpäätös viikko ennen joulua vetää päävalmentaja Fager-Pintilän mietteliääksi.

Syyskausi ei kaikilta osin mennyt siten, kun valmentajien ja joukkueen suunnitelmiin oli ennen kauden alkua kirjattu.

-Viime kevään pudotuspelien pettymys ja aiemmista vuosista muutettu kesäharjoittelu eivät kantaneet sarjapeleissä niin pitkälle kuin olin odottanut. Syksyn aikana on ollut paljon pieniä juttuja, jotka ovat kulminoituneet siihen, että joukkue on pelannut ailahtelevasti, pohtii päävalmentaja Fager-Pintilä.

Tehokkuus ja rutiini ratkaisivat

Rangers asetti jo ennen sarjakauden alkua selkeän tavoitteen; kauden päätteeksi Kylän Jätkät nousee liigaan. Tuntumaa liigavauhtiin joukkue sai viikko ennen joulua, kun TPS vieraili Pommarissa Suomen cupin puolivälierässä.
Ennakkoluulottomasti ja hyvällä sykkeellä pelannut kotijoukkue meni 2 – 0 johtoon ensimmäisessä erässä. TPS:n liigarutiini oli kuitenkin liikaa ja turkulaiset voittivat 3 – 5. Rangers-pelaajien ei kuitenkaan tarvitse laittaa päätä pensaaseen. Joukkue taisteli ja pelasi syksyn parhaan ottelunsa.

-Cupin ottelussa pelitilannenopeus ja -kovuus olivat eri luokkaa kuin Divarin runkosarjassa. Suurimmat erot näkyivät maalinteon tehokkuudessa ja rutiinissa, arvioi Fager-Pintilä.

Runkosarja päättyy karkauspäivänä

Rangersin syksy on paketissa. Ottelu TPS:ää vastaan antoi hyvää oppia ja itseluottamusta kevättä varten.

-Saamme pelille kolme hyvää ja tasaista kenttää. Moni pelaaja on tehnyt jo kauden tässä vaiheessa enemmän pisteitä kuin koko viime kaudella. Vaikka olemme pelanneet ailahtelevasti, kun saamme muutamia asioita loksahtamaan kohdalleen, olemme keväällä tosi vaarallisia, ennakoi päävalmentaja.

Valmennustiimi on vetänyt jo isot valmennukselliset linjat kevättä varten. Niitä tarkennetaan mm. rytmittämällä otteluja ja harjoittelua.
Divarin runkosarja päättyy helmikuun lopussa karkauspäivänä pelattavaan otteluun Rangers – FBC Turku. Siinä ottelussa saattaa jopa ratketa Divarin runkosarjan voittaja! Sitä ennen on niin tammi- kuin helmikuussakin viisi ottelua. Tahti on tiukka. Pudotuspelit puolestaan käynnistyvät maaliskuun
ensimmäisenä viikonloppuna.

Yhdessä vahvempia

Sebastian Fager-Pintilä luonnehtii päättyvää syksyä tiukaksi ja osin rankaksikin. Rangers-kiireiden ohessa hän aloitti opiskelut, jotka tähtäävät salibandyvalmentajan ammattitutkintoon ensi syksynä.
Rangersin valmennuspäällikkö ja päävalmentaja haluaa joulun alla kiittää kaikkia yhteistyöstä päättyvänä vuonna.

-Kiitos niin pelaajille, valmentajille, kaikille vapaaehtoisille seuratyöntekijöille, jäsenille, faneille sekä yhteistyökumppaneillemme. Erityisesti haluan kiittää seuran monivuotista puheenjohtajaa Esa Illéniä, joka nyt jättää puheenjohtajan pestin. Samalla haluan toivottaa kaikille oikein hyvää uutta vuotta 2020.

Fager-Pintilän toivelahja on joulun yhteishengen välittäminen jokapäiväiseen seuratyöhön.
–Yhdessä olemme vahvempia!
Sebastian Fager-Pintilä vakuuttaa olleensa koko vuoden kiltti ja uskoo myös tonttujen panneen sen merkille. Niinpä hän odottaa lahjoja pukinkontista. Joulua hän viettää perhepiirissä perinteisin menoin.
-Kun oma poika alkaa olla jo siinä iässä, että hän ymmärtää jouluhyörinää, on ilo nähdä lapsen joulufiilis.

 


-Syksy on paketissa. Runkosarjassa on tammi-helmikuussa jaossa vielä 33 pistettä, muistuttaa Sebastian Fager-Pintilä.

TEKSTI JA KUVA Mikko Karlsson

Vastaa