Uutiset

Sebastian Fager-Pintilälle kahden kauden jatkopesti

14. 02. 19 M-1

Kirkkonummi Rangers ja päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä ovat allekirjoittaneet kaksi seuraavaa kautta kattavan jatkosopimuksen. Divarin voitosta taistelevan Rangersin päävalmentaja aikoo lähiviikkoina saada sovittua tulevan kauden joukkueen pelaajarungon sekä valmennustiimin.

-Olemme tyytyväisiä päävalmentajan työhön. Sebu on tehnyt hyvää työtä joukkueen kanssa. Päävalmentajan sopimus on signaali, joka toivottavasti vauhdittaa myös pelaajarekrytointia, kertoo Rangersin puheenjohtaja Esa Illén.

Kun viisi kierrosta Divarin runkosarjaa on pelaamatta, puheenjohtaja on tyytyväinen edustusjoukkueen kauteen. –Meillä on kotiotteluissa ollut hyvin katsojia, jotka ovat tuoneet säpinää ja tunnelmaa Pommariin.

Päävalmentajan lisäksi Rangers on nimittänyt Kimmo Halosen seuran toiminnanjohtajaksi. Hänen päätehtävänsä liittyvät yhteistyökumppaneiden ja varainhankintaan. Toiminnanjohtaja ei ole päätoiminen, vaan Halonen hoitaa tehtävää oman yritystoimintansa ohessa.

Iso pomppaus

-Kun viime keväänä lähdin päävalmentajaksi, se oli iso pomppaus ja haaste itsellenikin. Vajaassa vuodessa olen oppinut paljon ja jatkosopimus tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää oppeja jatkossa. Vuosi on niin lyhyt, ettei sen aikana saa vielä monia juttuja eteenpäin. Hienoa, että seurassa on luottoa, kiittelee Rangers-kasvatti Sebastian Fager-Pintilä.

Päävalmentajan pestin ohessa hän jatkaa myös Rangersin valmennuspäällikkönä. Työnjako kahden tehtävän välillä on noin puolet ja puolet. Valmennuspäällikön työnkuvassa painottuvat nuorimmat joukkueet aina C-ikäluokkaan asti. Valmennusvastuu hänellä on vain miesten edustusjoukkueesta.

-Iso tekijä sopimuksen syntymisessä oli se, että sain perheeltä vihreää valoa jatkaa. Työ vie paljon iltoja ja viikonloppuja ja se on pois perheeltä. Työssä onnistumisen ja jaksamisen edellytys on perheen tuki, korostaa Fager-Pintilä, jonka elämään pieni poika on tuonut uutta rytmiä.

Tiimit kasaan

Vaikka Divarin runkosarjan päätöskierrokset ovat edessä ja Rangers taistelee tiukasti jopa Divarin voitosta sekä kotiedusta pudotuspeleissä, päävalmentajan ajatukset ovat myös jo tulevassa kaudessa.

-Runkopelaajien kanssa on käyty keskusteluja jatkosopimuksista, samoin A-junioreissa pelaavien kanssa. Tavoitteena on, että edustusjoukkueessa on jatkossakin vahva paikallisväri. Toivon, että peruskuviot on saatu kuntoon ennen pudotuspelien alkua, laskee Fager-Pintilä.

Se tietää päävalmentajalle kiireistä helmikuuta. –Tarkoitus on saada sovittua myös joukkueen valmennus- ja muun taustatiimin jatkokuviot lähiviikkoina.

Viisi ottelua jäljellä

Kun Divarin runkosarjaa on pelaamatta viisi kierrosta, Rangers on sarjassa kolmantena vain kaksi pistettä tasapisteissä olevan kärkikaksikon Loviisan Tor ja FBC Turku takana. Rangers on pelannut yhden ottelun vähemmän ja voitosta saa kolme pistettä.

Divarin kärki on muutoinkin äärimmäisen tasainen. Rangersilla on edessä kolme vieraspeliä sekä tuplapelien kotiviikonloppu maalikuun alussa. Runkosarja päättyy 3.3.

-Jokaisessa pelissä on iso panos. Divarin voitto ratkennee vasta viimeisenä viikonloppuna. Tilanne on meidän kannalta hyvä ja kaikki on omissa käsissä. Toivottavasti joukkue pysyy terveenä ja peli-ilo korkealla.

-Olen luottavainen. Olemme tehneet oikeita asioita kauteen valmistautumisessa ja kauden aikana. Joukkue on nuori ja monelle pelaajalle tämä on ensimmäinen kerta näin korkealla sarjatasolla, muistuttaa Rangersin päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.


Rangersin puheenjohtaja Esa Illén (vasemmalla) ja päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä lyövät kättä päälle sopimuksen sinetiksi.

TEKSTI JA KUVA

Mikko Karlsson

Vastaa