Uutiset

Rangers voitti runkosarjan – kohtaa lauantaina puolivälierissä O2-Jyväskylän

05. 03. 19 M-1

Sarjanousija Kirkkonummi Rangers yllätti ja voitti Divarin runkosarjan. Puolivälieriin se valitsi vastustajakseen O2-Jyväskylän. Ensimmäinen ottelu pelataan Pommarissa lauantaina kello 17. Jatkoon pääsee kahdella voitolla.

Pommarissa puhkesi sunnuntai-iltana huutomyrsky, kun Atte Silvennoinen pommitti ottelun Rangers – Limingan Niittomiehet tasoihin 5 – 5 vain 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Tasoitusmaali merkitsi sitä, että Rangers voitti Divarin runkosarjan.

Runkosarjan viimeisen ottelun voitti lopulta rankkarikisan jälkeen Liminka maalein 5 – 6. Lopputulos siivitti Limingan sarjakakkoseksi, mutta kotijoukkueen riemua tappio ei himmentänyt. Laulu raikui pukukopissa. Pitempiin voitonjuhliin ei kuitenkaan ole aikaa, sillä ottelut jatkuvat jo lauantaina.

Nousijajoukkue yllätti

-Melkein vuosi on tehty töitä tämän eteen. Hyvä kesäharjoittelu loi kuntopohjan. Kun syyskierros oli pelattu ja kaikki joukkueet kohdattu kerran, aloin uskoa runkosarjan voittoon, kertaa päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Vasta täksi kaudeksi Divariin nousseen Rangersin runkosarjan voittoa voidaan pitää yllätyksenä, jopa pienoisena sensaationa.

–Jo kauden alussa tiesin, että pärjäämme paremmin kuin moni uskoi. Nousijajoukkueelle sarjan alku on aina tärkeä. Vaikka hävisimme ensimmäisen pelin sarjan suurelle ennakkosuosikille FBC Turulle, se on edelleen yksi kauden parhaista peleistämme. Voitot seuraavissa, ja etenkin vieraspeleissä, loivat pohjaa nuoren joukkueen itseluottamukselle. Vaikka olimme joissain peleissä alussa tappiolla, pystyimme kääntämään ne voitoiksi. Emme olleet missään pelissä heittopussi, vaan voitot olivat omissa käsissä, pohtii 26:n sarjakierroksen jälkeen päävalmentaja Fager-Pintilä.

-Kauden alussa tavoite ei ollut runkosarjan voittaminen. Kun kausi eteni hyvin, joukkue nosti tavoitetta. Vaikka hävisimme viimeisen pelin, nousu 0 – 4 tappioasemasta tasoihin oli hyvä päätös runkosarjaan. Saimme takaisin sitä asennetta, joka on välillä ollut kateissa, korostaa kapteeni Tapio Sarkkinen.

Pienet asiat ratkaisevat

Runkosarjan voittaja Rangers sai valita puolivälierävastustajansa sarjassa sijoille 5 – 8 sijoittuneista joukkueista. Rangers valitsi kuudenneksi sijoittuneen O2-Jyväskylän.

-Pyörittelimme kaikki vaihtoehdot tarkasti. Jyväskylän pelityyli sopii meille parhaiten, ennakoi Fager-Pintilä.

Joukkueiden syyskierroksen kohtaaminen Jyväskylässä päättyi Rangersin niukkaan 5 – 6 vierasvoittoon. Helmikuussa Rangers oli Pommarissa selvästi parempi maalein 8 – 3.

-Jyväskylä on hyvin pelaava joukkue. Se ei vain kyttäile vastustajan virheitä. Joukkue ei ole rutinoitunut play off -peleissä, joten siltäkin osin olemme samalla viivalla.

-Pelejämme on leimannut tietynlainen ailahtelevaisuus. Se on karsittava pois. Jatkoon menijän ratkaisevat pienet asiat. Meidän pitää olla pelissä mukana heti alusta lähtien. Pääsimme yllättämään runkosarjan voitolla. Nyt meidät haluaa voittaa jokainen joukkue, tietää Fager-Pintilä.

Päätyyn asti!

Puolivälierät pelataan kahdesta voitosta. Lauantain jälkeen seuraava peli on jo sunnuntaina Jyväskylässä. Tarvittaessa pelataan vielä keskiviikkona Pommarissa.

Puolivälierien voittaja etenee välieriin, jotka käynnistyvät lauantaina 16.3. Niistä finaaliin pääsee kahdella voitolla. Finaalit käynnistyvät 23.3. ja Divarin voittaja ratkeaa kolmella voitolla.

Divarin mestari nousee ensi kaudeksi Salibandyliigaan. Kakkoseksi sijoittunut karsii liigapaikasta Salibandyliigan putoamiskarsinnan hävinnyttä joukkuetta vastaan.

-Joukkueen hyvä oma taso riittää kevään peleissä pitkälle. Jatkopeleissä tarvitaan jokaiselta kauden parasta peliä ja asennetta. Rangers voi voittaa, minkä tahansa joukkueen. Mennään kevättä päätyyn asti peli kerrallaan, sanoo päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

MIKKO KARLSSON

Kapteeni Tapio Sarkkinen johdattaa Rangersin puolivälieriin, jotka käynnistyvät lauantaina Pommarissa kello 17. Vastustaja on  O2-Jyväskylä.

Vastaa