Rangers lähtee hyvistä asemista kevät­kier­rok­selle

22. 12. 18 M-1

SALIBANDY

Salibandyn Divari-kaudesta on pelattu puolet. Sarjanousija Kirkkonummi Rangers on syyskauden jälkeen sarjassa hienosti toisena. Ei siis ihme, että päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä myhäilee tyytyväisenä.

– Olemme pelillisesti pystyneet viemään eteenpäin suunniteltuja juttuja. Täytyy olla tyytyväinen sarja­si­joi­tukseen ja pistepottiin, sanoo Sebastian Fager-Pintilä.

Hän tunnustaa, ettei ennen kauden alkua uskonut aivan näin lentävään lähtöön. Rangers on sarjassa toisena, 13 ottelusta 27 pistettä. Vain kolmen pisteen erolla sarjaa johtaa FBC Turku, joka jo ennen kautta rankattiin Divarin voitta­ja­suo­si­kiksi. Rangers on iskenyt tähän mennessä sarjassa eniten maaleja, kaikkiaan 88.

Päävalmentaja arvioi, että hyvää menestystä pohjustaa tunnollisesti hoidettu kesähar­joittelu sekä hyvin menneet harjoituspelit. –Saimme heti alkuun positiivisen kierteen, kun tuli onnistumisia.

Päävalmentaja on tyytyväinen myös siihen, että Kylän Jätkät on onnistunut laajalla rintamalla. Joukkue ei ole ollut vain muutaman pelaajan varassa.

Joulutauko tulee hyvään saumaan

Ennen joulutaukoa Rangers kärsi kaksi niukkaa tappiota. Joukkue kuitenkin voitti syyskauden viimeisessä ottelussa Limingan Niittomiehet selvästi 4 – 12. –Saimme voitosta hyvän lähdön kevätkauteen.

Joulutauko tulee päävalmentajan mukaan hyvään saumaan. Takana on kausi, joka käynnistyi jo toukokuussa.

– Joulua edeltävän viikon harjoittelemme aivan normaalisti. Joulu rauhoitetaan levolle, perheille ja ystäville. Välipäivinä on omatoimista harjoittelua ja 2.1. palaamme niin sanotusti arkeen.

Parempaa on luvassa

Syyskauden aikana kaikki joukkueet ovat kohdanneet toisensa kerran. – Sarja on ollut niin tasainen, kun oli ennakoi­ta­vis­sakin. Kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. Sarjassa ei ole ylivoimaista ykköstä eikä heittopussia.

Rangers oli viime kaudella kakkos­di­vi­si­oonan lohkossaan aivan ylivoimainen. – Pääsimme hyvin kiinni Divarin pelirytmiin. Se antoi nousi­ja­jouk­ku­eelle itseluot­ta­musta ja saimme hyvän fiiliksen päälle, pohtii Fager-Pintilä.

Miten hyvä fiilis sitten säilytetään vuodenvaihteen yli kevät­kier­rok­selle?

– Joukkueen menestys ruokkii myös pelaajien harjoi­tus­mo­ti­vaa­tiota. Meillä on edelleen pieniä juttuja, jotka on saatava toimimaan paremmin. Silloin on luvassa vieläkin parempaa peliä keväällä.

Päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä arvelee, että moni joukkue Divarissa on nyt saavuttanut perustasonsa. –Kuka parhaiten pystyy kehittämään edelleen peliään, on vahvoilla, kun runkosarja päättyy maaliskuun kolmas päivä.

Rangersin ISO tavoite on pärjätä mahdollisimman hyvin runkosarjassa. Se tarkoittaa kotietua jatkopeleihin eli sijoittumista runkosarjan neljän parhaan joukkoon.

– Runkosarjan jälkeen tarkennamme tavoitetta. Tällä jengillä on kaikki mahdollista.

Upea kotiyleisö

Ottelut jatkuvat 9. tammikuuta, kun Kylän Jätkät kohtaa vieraissa FBC Turun. Syksyn sarja-avauksessa turkulaiset voittivat niukasti maalilla. Myös Suomen cupissa Turku oli maalin verran parempi ja pudotti Rangersin jatkosta. Kevätkausi käynnistyy siis kovimmalla mahdollisella mittarilla.

– Pelasimme tiukkoja treeni­ot­te­luita Turun kanssa jo ennen kautta. Turku on meille mieluisa vastustaja ja otteluissa on extra lataus. Heti alkuun taistellaan sarjan kärkipaikasta ja haluamme hyvän startin kevätkauteen.

Rangersilla on tammikuussa viisi ottelua. Ensimmäinen kotiottelu on vasta lauantaina 26. päivä, jolloin Pommariin tulee NST Lappeen­ran­nasta.

Päävalmentaja antaakin aivan erityisen kiitoksen kotiyleisölle. – Jossain muualla on hienompia halleja, mutta missään ei ole näin upeaa kotiyleisöä. Uskon, että kevään mittaan tunnelma vaan nousee. Sillä on iso merkitys joukkueelle. Odotan keväästä varsinaista hurmosta.

Sebastian Fager-Pintilä onkin huomannut, että Rangers on koko Kirkkonummen juttu. – Kun kierrän erilaisissa tilaisuuksissa, salibandy tulee niissä puheeksi ja kiinnostaa ihmisiä.

Joulun ja vuodenvaihteen alla Sebastian Fager-Pintilä haluaakin kiittää syyskaudesta niin joukkuetta, valmen­nus­tiimiä, kotiyleisöä, talkoolaisia kuin kaikkia Kylän Jätkien kannattajia.

-PANOKSET kovenevat kevättä kohti. Tällä jengillä kaikki on mahdollista, vakuuttaa päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Liity kannat­ta­ja­jä­se­neksi

Suomen pari viikkoa sitten voittama salibandyn maail­man­mes­taruus on tuonut lajiin uutta imua. Salibandy tavoittelee huimaa harras­ta­ja­määrien kasvua seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tavoitteena on olla suurin palloilulaji Suomessa.

Kirkkonummi Rangers tarjoaa vuoden alusta uuden tavan, jolla voi tukea seuran ja joukkueiden toimintaa. Se onnistuu liittymällä kannat­ta­ja­jä­se­neksi. Kannat­ta­ja­jä­senyys tarjoaa tukun mielen­kiin­toisia ja rahanarvoisia etuja.

Kannat­ta­ja­jä­senyys on suunnattu pelaajien tausta­jou­koille; vanhemmille, isovanhemmille, kummeille sekä kaikille salibandyn ystäville. Kannat­ta­ja­jä­se­nyyden voi hankkia vaikka ystävälle lahjaksi.

Kannat­ta­ja­jä­se­nyyden hinta on 30 euroa kalen­te­ri­vuo­dessa.

– Teemme hyvää yhteistyötä paikallisten ja vähän laajemminkin lähialueilla toimivien yritysten kanssa. Jäsenedut ovat aiemmin olleet pelaajien käytössä. Nyt laajennamme yhteistyön koskemaan myös kannat­ta­ja­jä­seniä. Yhteis­työ­y­ri­tysten määrä ja kirjo kasvaa kevään aikana, kertoo hankkeen puuhamies, Rangersissa valmentajana ja hallituksessa toimiva Jari Kallio.

Lisätietoja Rangersin kannat­ta­ja­jä­se­nyy­destä www.kirkko­num­mi­rangers.fi.

MIKKO KARLSSON