Uutiset

Me ollaan Rangersin hallitus

Kirkkonummi Rangersin noin 600 jäsenen toimintaa pyörittää hallitus. Sääntöjen mukaan hallituksen valitsee seuran syyskokous. Siihen ovat oikeutettuja osallistumaan seuran kaikki jäsenet.
Syyskokouksessa valittu hallitus aloitti toimintansa vuoden alusta. Seuraavassa hallituksen jäsenten esittely.

Jari Kallio
puheenjohtaja, 52-vuotias tietotekniikkainsinööri.
– Minulla on jääkiekkotaustaa maalivahtina 6-vuotiaasta alkaen. Pelaan edelleen
harrastejoukkueessa. Salibandy on tullut mukaan harrastusmielessä 90-luvulta, kuten muutkin palloilulajit.
– Rangersin toimintaan tulin mukaan 2004 – 2005, kun poika halusi ruveta pelaamaan eikä silloin ollut vielä -97:lla omaa joukkuetta. Perustimme joukkueen ja vuodessa pelaajien määrä kasvoi huimasti. Poikia taisi parhaimmillaan olla yli 40, jolloin pyöritettiin kolmea eri peliryhmää.
Jarin poika Rami Kallio pelaa nykyään Rangersin edustusjoukkueessa.
Puheenjohtajuuden lisäksi Jari Kallio valmentaa Akatemia-joukkuetta (A-junnut + M2).
Hallituksessa Kallio aloitti vuonna 2019. Aiemmin hän on ollut hallituksessa varajäsenenä 2010 tietämillä.
Mitkä ovat vastuualueesi hallituksessa?
– Puheenjohtajuuden lisäksi olen valmennus- ja iltapäiväkerhovastaava. Tehtäviin kuuluu myös seuran markkinointia ja yhteistyökuvioiden hoitoa.
Mikä on mottosi elämässä/Rangersissa?
“Haalarit niskaan”
– Eli oikoteitä ei ole eikä mitään saa ilmaiseksi. Yhdessä tekemällä ja töitä jakamalla myös mielekkyys vapaaehtoistyöhön säilyy eikä kuorma kasva kohtuuttomaksi. Uskon myös, että, kun teet parhaasi yhteisen eteen, se riittää pitkälle, ja tuo myös hyvän mielen itselle ja monelle jäsenelle.
Mitä haluat sanoa Rangersin jäsenille?
– Ilman jäseniä ei ole seuraa. Jäsenet valitsevat hallituksen ja yritämme tehdä yhteisen hyväksi parhaamme. Seuran toiminta perustuu kuitenkin aika pitkälle vapaaehtoisiin ja niitä tarvitaan moniin eri tehtäviin. Auttaa pystyt paljon, vaikket hallituksessa olisikaan. Tarvetta on eri työryhmissä esimerkiksi edustusjoukkueiden ottelutapahtumissa (kuvaus, kahvio, kuulutus, toimitsija, pallopojat yms.) ja seuran muissa tapahtumissa/projekteissa. Rohkeasti mukaan vaan
toimintaan, jollet jo ole!

Tytti Lund
varapuheenjohtaja, 52-vuotias rahoitusasiantuntija.
– Olen aikoinaan pelannut KirkUn (=Kirkkonummen Urheilijat) sählyporukassa. Nuoruudessa pelasin lentopalloa. Seitsemän vuotta sitten aloitin jääkiekon pelaamisen Salamoissa, ja pelaamme tällä hetkellä Suomen jääkiekkoliiton naisten harrastesarjaa.
– Mukaan Rangersiin tulin 13 vuotta sitten, kun vanhempi poikani aloitti pelaamisen seurassa.
Tytin poika Samu Andersson pelaa nykyään Rangersin edustusjoukkueessa.
Tytti Lund tuli Rangersin hallitukseen noin 10 vuotta sitten. Aiemmin hän on myös toiminut juniorijoukkueen taloudenhoitajana sekä joukkueenjohtajana.
Varapuheenjohtajan vastuualueita ovat talous ja jäsenasiat. Päävastuu niissä on kuitenkin taloudenhoitaja Marjo Maukosella.
Mikä on mottosi elämässä/Rangersissa?
”Sen, minkä tekemättä jättää, sen edestään löytää.”
– Tervetuloa rohkeasti mukaan vaikuttamaan!

Göran Löfman

hallituksen jäsen, 62-vuotias hankintapäällikkö.
-En ole pelannut salibandya, mutta muita urheilulajeja kylläkin, kuten jalka- ja koripalloa.
Rangersin toimintaan Göran tuli mukaan vuonna 2007, kun vanhempi poika aloitti salibandyn toisena urheilulajinaan.

-Vuodesta 2009 olen hoitanut P99 joukkueenjohtajan ja rahastonhoitajan tehtäviä. Pari vuotta oli välissä, kun vanhempi poika lopetti salibandyn. Nyt olen taas ollut mukana vuodesta 2018. Hoidan P06 joukkuejohtajan tehtäviä sekä rahastonhoitajan tehtäviä P05/P06.

Hallituksessa Göran Löfman aloitti kuluvan vuoden alussa. Hänen vastuualueenaan ovat web- ja drive- sekä sopimusasiat. Lisäksi hän toimii varustevastaavan varamiehenä.

Mikä on mottosi elämässä/Rangersissa?
”Minkä voit tehdä tänään, älä jätä sitä huomiseksi!”

-Rangers on yksi parhaista nuorisotyötä tekevistä seuroista Kirkkonummella. Monen vuoden kokemuksella eri seuroissa ja tehtävissä toimineena, haluan tuoda hankitut tiedot Rangersiin. Teen parhaani Rangersin hallituksessa, ja samalla toivotan kaikille seuran jäsenille hyvää alkanutta vuotta.

Marjo Maukonen
taloudenhoitaja, 43-vuotias laadunvarmistuslaborantti.

-Rangersin toimintaan tulin mukaan vuonna 2011, kun oma poika aloitti harrastuksen salibandyn parissa. Silloin melko pian minusta tuli yksi joukkueen toimihenkilöistä.
-Vuosien varrella minulla on ollut monenlaisia rooleja. Olen toiminut mm. joukkueenjohtajana, rahastonhoitajana, hallituksen varajäsenenä ja nyt tällä hetkellä toimin hallituksen jäsenyyden lisäksi seuran ja M1-joukkueen taloudenhoitajana sekä B-poikien jojona. Olen myös avustanut
Rangersin tapahtumissa ja talkoissa.

-Minulla ei ole varsinaista salibandyn pelaajataustaa. Ainoat salibandyn pelaamisen kokemukset ovat muutamien vuosien takaa vanhemmat vastaan lapset -otteluista ja kaukaa kouluajoilta. Silloin harrastin kerran viikossa sählyä Kantvikin koululla ja koulussa pelasimme ”kylien välisiä otteluita”.
Urheilutaustani on enemmän nuorisokilpahiihdon puolelta.
Hallitukseen Marjo Maukonen valittiin vuonna 2019. Silloin hänestä tuli myös seuran taloudenhoitaja, jonka päävastuualueita ovat taloudenhoito ja jäsenasiat.
Mikä on mottosi elämässä/Rangersissa
”Tee asiat niin hyvin, että voit sanoa sen olevan itsesi tekemä.”
-Se on hyvä ohje elämään ja pätee myös seuratyössä. Täytyy pystyä olemaan tyytyväinen siitä, mitä saadaan yhdessä aikaiseksi.
– Haluan toivottaa jäsenille ensinnäkin hyvää alkanutta vuotta. Uuden vuoden myötä toivoisin, että mahdollisimman moni jäsen tutustuisi ja tutustuttaisi jonkun läheisensä hieman paremmin Rangersin toimintaan.

Me ollaan Rangers -slogan ei ole pelkkiä sanoja. Sen takana on yhteisöllisyys
ja kyky toimia yhdessä. Tervetuloa ottelu- ja jäsentapahtumiin ja muistathan hyödyntää Rangersin jäsenetuja!

Ben Romsi
hallituksen jäsen, 47-vuotias kiinteistöhuollon työnjohtaja.

Ben Romsin toi vuonna 2013 mukaan Rangersiin se tuttu tarina eli lasten harrastaminen ja halu sen harrastuksen kehittämiseen. Omaa urheilutaustaa hänellä on Kyifin jalkapallosta.
-Olen kahvila-, vaate- ja fanikamavastaava. Hallituksessa aloitin vuonna 2016. Tehtäviini hallituksessa kuuluu em. vastaavan tehtävien lisäksi seuran kehittäminen yhdessä muiden hallituksen jäsenten kanssa.
Mikä on mottosi elämässä/Rangersissa?
”Älä anna periksi.”
-Tervetuloa mahdollisimman moni mukaan seuran toimintaan. Taustajoukkoja tarvitaan aina!

Rangersin hallitusviisikko edessä Tytti Lund (vasemmalla) ja Marjo Maukonen. Takana
vasemmalta Göran Löfman, Ben Romsi ja Jari Kallio.

 

TEKSTI JA KUVA Mikko Karlsson

 

Vastaa