Jari Kallio Rangersin ruoriin

Jari Kallio on rangerslaisille tuttu mies vuosien varrelta useammankin joukkueen valmentajana.
Harvempi tietää, että hän toimii myös seuran hallituksessa. Ensi vuoden alusta Kallio aloittaa Rangersin puheenjohtajana.

Kirkkonummi Rangersin puheenjohtajan paikka vapautui, kun seuraa viime vuodet johtanut Esa Illén ei siviilikiireiden takia enää pystynyt tehtävässä jatkamaan. Syyskokouksessa uudeksi
puheenjohtajaksi valittiin Jari Kallio, joka on toiminut hallituksessa jo kuluvan vuoden. Hallituksen muut jäsenet ovat Tytti Lund, Marjo Maukonen, Ben Romsi ja Göran Löfman.

-Ehdokkaita puheenjohtajaksi ei ollut mitenkään jonoksi asti, enkä suunnitelmallisesti hakeutunut
hommaan. Koin kuitenkin, etten ole yhdessä vuodessa pystynyt vielä vaikuttamaan seuran kehittämiseen. Haluan omalla panoksellani auttaa Rangersia kehittymään ja kehittää seuran toimintaa yhä ammattimaisempaan suuntaan, pohtii Jari Kallio rauhalliseen tyyliinsä Rangersin toimistolla Masalan LT-centerissä.

Se tavallinen tarina

Jari Kallion sisäänajo Rangersiin tapahtui 15 vuotta sitten. Se on se tavallinen tarina, miten niin moni on seuratyöhön mukaan tullut; oman lapsen harrastuksen kautta.

–Vuonna 2004 poika aloitteli salibandya, ja perustimme -97 ikäluokan joukkueen. Olin uuden joukkueen vastuuhenkilö, jojo, valmentaja ja huoltaja ensimmäisen syksyn. Sitten mukaan tuli onneksi apuvoimia.
Siitä urkeni niin isän kuin pojankin ura Rangersissa. Kuluvalla kaudella Jari Kallio on päävalmentajana Rangersin Akatemiassa ja A-junnuissa. Rami Kallio pelaa miesten edarissa.

-Jatkan päävalmentajana kuluvan kauden loppuun. Kauden jälkeen sitten valmentaminen jää vähemmälle ja pitää keskittyä seuran johtamiseen. Ajankäyttö on haasteellista. Valmentaminen sitoo, koska siinä pitää olla niin paljon läsnä. Töitä ja vastuita pitää jatkossa jakaa paremmin, sanoo
Jari Kallio.

Hänellä on vankka urheilu- ja liikuntatausta. Muutama vuosi sitten Kallio suoritti valmentajan ammattitutkinnon osana salibandyn huippuvalmentajatutkintoa. Vapaa-ajallaan Jari Kallio pelaa harrastejääkiekkoa maalivahtina Cat's HCK:ssa 1- 2 kertaa viikossa.

–Olen yrittänyt pyhittää pari
iltaa omalle vapaa-ajalle. Aina se ei valitettavasti onnistu.

Me ollaan Rangers!

Rangersissa on noin 450 jäsentä, joista 300 junioria. Seuran joukkueet toimivat itsenäisesti ja vastaavat omasta toiminnastaan.
Sloganin mukaan ”Me ollaan Rangers!”

-Tämä on vapaaehtoistyötä. Haaste onkin saada jäsenet enemmän mukaan seuran ja joukkueiden
pyörittämiseen, puhuu nyt tuleva puheenjohtaja.

Missä puheenjohtajan vaihdos sitten näkyy?

-Ei välttämättä suoraan missään. Lähdemme mukaan Salibandyliiton Sinettiseuratoimintaan, seuran kehittämisprojektiin, jonka tavoitteena on ammattimaisempi toiminta.

Haastavat olosuhteet

Yhtenä suurimmista tulevien vuosien haasteista Jari Kallio pitää olosuhteita ja harrastustilojen puutetta. Salibandyn kasvun esteenä Kirkkonummella on harrastustilojen niukkuus.

-Vaikka uusi koulukeskus ja sen sali valmistuukin, samaan aikaan muita tiloja poistuu salibandyn käytöstä. Kouluille tulee väistötiloja, mutta niissä ei ole liikuntatiloja. Uhkana on myös se, että vuorot Pommarissa vähenevät.
Jari Kallio on elänyt salibandyssa valmennuksen kautta. Hän näkee, että Rangersilla pitää olla edustusjoukkueet niin naisissa kuin miehissäkin.

-Edustusjoukkueet ovat seuran lippulaivat. Näin pystymme tarjoamaan pelaajapolut junnuista huipulle. Meillä on myös harrastepolku niille, jotka eivät tavoittele salibandyssa huippua, mutta haluavat harrastaa lajia.

Seuratyö vie aikaa ja voimia. Mitä vapaaehtoistyö sitten antaa? Jari Kallio pohtii kysymystä hetken.

-Olen vuosien myötä kasvanut seuratyöhön. Olen tähän asti vastannut yhden joukkueen toiminnasta. Jatkossa olen sitten tavallaan mukana useamman joukkueen toiminnassa hallituksen kautta. Paljon on tekemistä. Toivottavasti pystyn panoksellani kehittämään Rangersia. Näen, että
meillä on yhdessä mahdollisuuksia siihen, sanoo Jari Kallio.

Jari Kallio toimi Rangersin edustusjoukkueen päävalmentajana, kun Kylän Jätkät nousi kakkosesta Divariin keväällä 2018.

Teksti ja kuva MIKKO KARLSSON