Uutiset

Kaikkien aikojen Alangot

Kesäkauden aikana tutustutaan ja kerrotaan tarinoita miesten edustusjoukkueen pelaajista sekä taustoista ja matkasta kohti tulevaa kautta.

Rangersin seuraava juttu käsittelee Kylien ehkä kuuminta veljes trio eli Alankoja. Veljessarjaan kuuluu Mikko, Antti-Jaakko sekä nuorin veljes Tuomas. Pitkään lajissa olleet veljekset ovat oman jälkensä jättäneet Rangersin historiaan ja nyt pääset vähän enemmän sisälle mitä näiden veijarien päässä liikkuu.

Kilpailu veljesten keskuudessa on ollut aina kovaa.

 

Ensimmäiset muistikuvat sählystä?

Muutama muistokin pelivuosilta jäänyt

 

M: Olen sen verran vanha, että muistan ajan ennen sählyä. Sähly lajina taisi tulla kouluihin joskus 90-luvun alussa, jolloin itsekin siihen tutustuin ja tykästyin heti. Tosissaan aloin pelata jalkapallon rinnalla, kun aloimme harjoitella salibandya talvilajina. Pärjättiinkin, heti toisena vuotena kaksi joukkuettamme pelasi SM-finaalissa vastakkain. Sen jälkeen pelasin eri joukkueissa, välillä miesten ja välillä juniorisarjoissa. Oma pelipaikka löytyi luontaisesti, kun joka joukkueessa rumin ja lihavin laitettiin aina maaliin.

Kentän ulkopuolella todellinen herrasmies, askissa kukaan ei halua pelata Antsaa vastaan.

 

A: Ensimmäiset muistikuvani mailapeleistä ovat 90-luvun puolivälistä, kun puhuin itseni mukaan Mikon ja muiden isojen poikien pihapeleihin kotitalomme kadulla. Nuorimpana jouduin tietenkin alkuun maaliin ja paikka kentällä piti ansaita käyttämällä näytön paikka kun joku vanhemmista pojista oli poissa peleistä. Perheen kilpailuhenkisyys näkyi näissä peleissä kun nuoremmille veljille ei armoa annettu, vaan nuorin poistui aina pelistä tappion karvas kalkki – ja itku – kurkussa.

 

Myöhemmin kun Mikon kanssa oltiin jo muutettu pois kotoa, laitettiin aina perheen yhteisissä tapahtumissa Mikon ja Tuomaksen kanssa pihapelit pystyyn. Näissäkin peleissä pelattiin tietysti ihan tosissaan – kukaan kun ei ole koskaan halunnut hävitä. 

Voimaa,tahtoa ja periksiantamattomuutta löytyy Alankojen DNA:sta

 

T: Isot veljet Antsa ja Mikko olivat jo pelanneet vuosia ja Antsan kanssa olikin hyvä harjoitella ulkona yhteen maaliin pelaamista. Tukkaan tuli joka kerta. Maalit tehtiin koulussa ja pihalta löytyi varmaan 20 mailaa. Mikko oli jo muuttanut pois kotoa, joten maalivahdiksi hänestä ei usein ollut pihapeleihin. Muistan kuitenkin, että kyläillessään Mikko veti kypärän päähän ja sanoi minulle, että vedäppäs pari lämyä.

 

Miesten pelejä käytiin katsomassa useasti koko oman sählyjengin voimin. Varhaisin muisto on, kun Rangers nousi ensimmäistä kertaa Salibandyliigaan. Varuboden-Areenalla pelatut ottelut ovat myös hyvin muistissa.

 

Miten Rangers löytyi?

 

M: Ensimmäiset pelivuodet junioreissa pelasin vielä KyIF:in väreissä. Miesten sarjoissa kokeilin lähes kaikkia Kirkkonummelaisia joukkueita ja aladivareita, kunnes lopulta tulin järkiini ja liityin omaan -81 ikäluokkaani perustettuun Rangersin juniorijoukkueeseen, jossa pelasin viimeiset juniorivuoteni. Tuohon aikaan Rangersin edustus koostui omista idoleista, Dalle, Benkku, Färm, Topi ja kumppanit, joiden nousu ja pelit 1-divisioonassa aikoinaan olivat koko kylän viihdyttävimpiä tapahtumia. Siellä itselle muodostui halu joskus päästä pelaamaan edustusjoukkueeseen, vaikka en sitä silloin mahdollisena pitänytkään.

 

A: Aloitin salibandyn pelaamisen Rangersin junnuissa 14-vuotiaana. Olin pelannut pitkään futista KyIF:ssä ja talvisin pipolätkää legendaarisella “Venkulla”, mutta luonnollisesti isoveljen esimerkki sai aloittamaan salibandyn pelaamisen. Samaan vuonna Rangers pelasi legendaariset nousukarsinnat ja nousi Salibandyliigaan. Mikon pelatessa Edarissa olimme pommarissa katsomassa kaikki pelit ja teini-ikäisen loputtomalla itseluottamuksella päätin että pelaan itsekin Edarissa joku päivä. 

 

T: Kun KyIF -92 futisjoukkue hajosi melko aikaisessa vaiheessa, oli aika keksiä jotain muuta. Noihin aikoihin Kirkkonummi Rangers oli perustamassa 92-ikäluokan joukkuetta, ja kun Mikko ja Antsa pelasivat molemmat Rangersissa, halusin seurata veljien jalanjäljissä. Muistelisin, että tämä oli joskus aivan 2000-luvun alussa. Sinne kuitenkin mentiin, Gesterbyn koulun liikuntasalissa aloitettiin pelailu.

 

Edari

 

M: Armeijaan mentyäni lopetin ja ajattelin jo keskittyä opiskeluihin, kun kesällä Tommi Johnsson soitti ja pyysi Edarin mukaan 1-divariin. Siitä alkoikin neljän vuoden antoisa ja opettavainen matka, jonka aikana koin sekä elämäni yhden parhaista hetkistä liiganousun muodossa, että todella raskaat kolme kautta, jolloin opin todella vihaamaan häviämistä. Rangersin pudottua takaisin 1-divisioonaan sain mahdollisuuden jatkaa vielä muissa joukkueissa, myös ulkomailla. Parhaina saavutuksina Edarista voisi mainita Lasse Riitesuon 9 maalin ennätyksen todistaminen jäähypenkiltä ja siihen liittyvä tarina eräästä taksimatkasta.

 

A: Haave toteutui kun pääsin Edarin mukaan, ja Mikon kanssa samaan joukkueeseen, Rangersin toistaiseksi viimeiselle liigakaudelle 2004-2005. Liigasta putoamisen jälkeen pelasin kylillä vielä kaksi kautta divaria, kunnes opiskelujen myötä muutin Helsinkiin ja pelaamaan AC Hakiin. Haki-vuosilta on erityisesti jäänyt mieleen kahden liigakarsinnat Rangersia vastaan, jolloin tuli tutuksi myös pommarin vieraspukuhuone – sekä miten haastava paikka pommari on vierasjoukkueelle! 

 

Seitsemän vuoden Haki- ja Oilers -kierroksen jälkeen palasin takaisin kotiin Edariin, tavoitteena olla mukana nostamassa joukkuetta takaisin Divariin – pääsarjatasolle johon se ehdottomasti kuuluu. Näiden neljän kauden aikana pääsin kokemaan neljät toistaan värikkäämmät nousukarsinnat, joista viimeinen huipentui divarinousuun! Ensimmäisistä divarikarsinnoista mainittakoon erään sarjan rangaistuslaukauskisa, jossa pääsin ampumaan ainakin 4 pilkkua saamatta yhtään sisään… Sen jälkeen en olekaan pilkkuja päässyt ampumaan. Nousukaudelta ovat myös unohtumattomasti painuneet mieleen Suomen cupin pelit, joissa pommariin jäi mm. liigajoukkue LASB:n päänahka.

 

T: Pelasimme 92-ikäluokan joukkueen kanssa todella pitkään. Junnuvuodet menivät nopeasti ja ydinporukka oli pysynyt samana, pientä vaihtuvuutta toki löytyi. Pelattiin aina kai jotain junioreiden 1-divisioonaa. 

 

Oma Edari -pyrähdys tuli B-juniori-ikäisenä. M1 pelasi 1-divisioonassa, Mikko Heimonen oli päävalmentajana. Edarivuosista on jäänyt erityisesti mieleen harjoituspeli Oilersia vastaan, jossa tuolloin pelasivat isoveljet Mikko ja Antsa. Tein Mikolle maalinkin; puolesta kentästä ilman maskia, ja puikoista sisään – juuri kuten olin Mikolle pihapeleissä monta kertaa aiemminkin tehnyt. 

 

Tiputtiin tuolla kaudella 2-divisioonaan ja silloin vaihtui valmentajat ja suurin osa pelaajistakin. Yhden kauden vielä treenasin mukana, kunnes tie vei takaisin juniorijoukkueeseen.

 

Kasvoimme junioreista yli-ikäisiksi ja koko 92-ikäluokka siirtyi pelaamaan Rangersin 4-divisioonan joukkueeseen. Sieltä noustiin kolmoseen ja parin vuoden päästä 2-divisioonaan. 2-divari oli hyvä sarja pelata. Parasta on, että sama 10-vuotiaina aloitettu joukkue oli tuolloinkin täynnä niitä samoja kavereita.

 

Tuleva kausi

 

M: Viimeisinä vuosina olen palannut lajin ja myös kasvattajaseurani pariin, kun pääsin mukaan edustusjoukkueen toimintaan valmentajana. Sain kunnian todistaa nousua 1-divisioonaan ja viime kaudella playoff-pelit, jotka olisivat voineet päättyä vaikka nousuun – joukkue oli todella vahva henkisesti ja taidollisesti. Ilokseni olen huomannut, että seurassa on tehty todella hyvää työtä juniorivalmennuksen ja seuran kehittämisen osalta. Odotankin innolla tulevaa kautta.

 

A: Kausi 2019-2020 jäi omalta osaltani viimeiseksi Edarin paidassa. Perheen, työn ja urheilun yhdistäminen on ajankäytöllisesti hyvin hankala yhdistelmä, ja kun tossu ei liiku enää nuorten miesten tahtiin, on nyt oikea aika siirtyä katsomon puolelle. Kiitos kaikille Rangersissa kanssani pelanneille, taustajoukoille ja erityisesti faneille unohtumattomista kokemuksista Rangers paidassa!

 

T: Viime kausi meni PoRen riveissä ja noustiin 3-divisioonaan. Siellä jatkuu myös tuleva kausi.

Divari nousu on siinä kevät 2018!

 

Tue Kylän Jätkiä ja hanki oma kausarisi nyt!

https://kirkkonummirangers.fi/tue-kylan-jatkia-kannatus-ja-kausikortit-20-21-nyt-myynnissa/

 

Vastaa